Дечки здраво. Значи мора да бидеме упорни и да не придаваме значење толку на симптомите или соновите. Јас сум задоволна од мојот напредок кој со помош на форумот... другарките сегашни и исто така и на една која што веке не се дружам но нема врска полека ги надминувам стравовите. Со страв почнав и на работа...искрено што не верував дека ке можам да работам и да седам некаде сама 6 саати но ете можам. Не ми е совршено..пред некој ден ме фати паника и ми доагаше да затворам и да си одам. Одма ми дојде мисла што ако се онесвестам и никој не ме види...ама некако се потсмирив си реков ако паднам па сигурно ке влезе некој ке ме види и така. Многу пати исто знае да ме фати и дереализација ама не оврнувам внимание, одма зимам или средувам нешто, или ке го прочепкам телефонот и така поминува. Сакам да кажам дека летото само лежев, а сега знам и да искочам после работа да останам до покасно и право на спиење и сабајле прва смена. Од четврток малото пак во школо и ке имам плус уште една обврска. Ноо не се жалам, што е тоа е и тука е. Ќе се борам и немам намера више да и потклекнам на Анксиозноста.
Eve me I mene me deka sum dobra ama sum ppdobra od pred nekoe vreme me dram od vreme n.a. vreme nekoj strav dekaw sum bolna I odma somtomi Eden kup am a se trudam da gi izbegnam ajde nekoja pozitivna misla
Бравос Нате..горда сум на тебеИ јас стојам и сама на раб.и мене ми идат тие мисли...4 години работам 3 на ова место каде сум сега...се помалку и помалку ги имам тие мисли...и да идат ми поминува....+работам на каса каде не смее да ми замини мозокот зошто скапо ќе ме коштапа успешно се борам со анксот.
хахах јас сум во бутик и си се тешам ај и да ми биде нешто може ке влезе некој ке ме види. Ама како што кажав пак сум срекна за разлика од лани кога не мрдав од дома. Ххаха вчера така една муштерика влегува и вика лелелле дете како седиш овде до плин па ке те зашемати овој хаххаа, па ко ме фати мала паника и одма вртам на мама за да и кажам. Силни сме ниее ајде ке успееме еден ден конечно да се спасиме од ова.
Дали некој има болки кај слепоочниците, како притисок ? Во летото имав и еве сега пак, кога сум излезена повеќе сати или кога правам нешто ми е јавува притисок кај слепоочниците и многу ми смета ме деконцентрира.
Ok jas samo sakav da ti pomognam ,da ti kazam kako da se nasocis so mislite ,kako sto imase opisano vo sklop so toa, sakav da ti pomognam no ok e koga znaes sama sto treba pozdrav
Lujge odamna ne sum pisala sakam da prasam dali na nekoj mu se slucilo od nikade i nisto da pocne srceto silno da mu lupa mene vcera i denes mi se sluci da mi e pulsot 140 od umot se izvadiv.Sto kislite od anksot e od panika stres nenaspanost pms ili moze da e sosema druga rabota.Ve molam neka pise nekoj.
Jas pocnav da gi gledam videats na ana bucevic i nvistina pomagaat site vie koisto imate problem so anks probajte da gi gledate videata na youtube vi kazuvam od iskystvo dek pomagaat mnoguuu . ...
Тогаш ми ставија инекција дијазепам пошто таму бев на сред инфузија добив а иначе напиј се апче за смирување мисли на убаво диши длабоко ке се смириш гледај тогаш да не паничиш
ljudi mene mi e mnogu teshko svite mi vikaa deka se raboti za anksioznost idem i na psihijatar ama dzabe sve mislim deka se raboti za neshto drugo ne mi se zivi vishe vake,i sve mislim deka nema da teram vake dolgo katastrofa sum mnogu mi e teshko svarno.Izvinite za negativnosta ama samo ovde mozem da se iskazem.
Погрешно ме свати...јас ти благодарам за советот,се ти е на место,секој збор ти е преубаво кажан,се тоа е така....само ете нешто ме кочи да одам напред...моите мисли....треба да се работи на тоа....ти благодарам!!!!
Ние ваквите најмногу ќе тераме анкциозните се најздрави само си имаме ние свои моменти, многу си фиксиран тргни го умот малу се ке се среди
daj kazete kako da gi otrgnam negativnite mislii @ me fakja vekje nervoza mislam deka ke se onesvestam i navecer nemozam da zaspiam ili se budam,porano imav samodoverba premnogu a sega ..... i mislam deka ako ne jadam odma stom stanam sabajle kje se onesvestim dali ima lek za ovaa glupa sostojba@@
ima nekoj sto ja nadminal ovaa stosojba i ako da kako? lugje kazuvajte kako da se spasime od ovaa glupa sostojba