Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Дечки здраво. Значи мора да бидеме упорни и да не придаваме значење толку на симптомите или соновите. Јас сум задоволна од мојот напредок кој со помош на форумот... другарките сегашни и исто така и на една која што веке не се дружам но нема врска полека ги надминувам стравовите. Со страв почнав и на работа...искрено што не верував дека ке можам да работам и да седам некаде сама 6 саати но ете можам. Не ми е совршено..пред некој ден ме фати паника и ми доагаше да затворам и да си одам. Одма ми дојде мисла што ако се онесвестам и никој не ме види...ама некако се потсмирив си реков ако паднам па сигурно ке влезе некој ке ме види и така. Многу пати исто знае да ме фати и дереализација ама не оврнувам внимание, одма зимам или средувам нешто, или ке го прочепкам телефонот и така поминува. Сакам да кажам дека летото само лежев, а сега знам и да искочам после работа да останам до покасно и право на спиење и сабајле прва смена. Од четврток малото пак во школо и ке имам плус уште една обврска. Ноо не се жалам, што е тоа е и тука е. Ќе се борам и немам намера више да и потклекнам на Анксиозноста.

На Sireni, Marija_Maci, Cleonika и 6 други им се допаѓа ова.
  2. bumbaroska

bumbaroska Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2010
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    392
    Eve me I mene me deka sum dobra ama sum ppdobra od pred nekoe vreme me dram od vreme n.a. vreme nekoj strav dekaw sum bolna I odma somtomi Eden kup am a se trudam da gi izbegnam ajde nekoja pozitivna misla

На Merlin_Monroe му/ѝ се допаѓа ова.
  3. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.417
    Допаѓања:
    126.991
    Бравос Нате..горда сум на тебе:DИ јас стојам и сама на раб.и мене ми идат тие мисли...4 години работам 3 на ова место каде сум сега...се помалку и помалку ги имам тие мисли...и да идат ми поминува....+работам на каса каде не смее да ми замини мозокот зошто скапо ќе ме кошта:Dпа успешно се борам со анксот.

На Be-yO-nCe, Merlin_Monroe, bubic.k и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    хахах јас сум во бутик и си се тешам ај и да ми биде нешто може ке влезе некој ке ме види. Ама како што кажав пак сум срекна за разлика од лани кога не мрдав од дома. Ххаха вчера така една муштерика влегува и вика лелелле дете како седиш овде до плин па ке те зашемати овој хаххаа, па ко ме фати мала паника и одма вртам на мама за да и кажам. Силни сме ниее ајде ке успееме еден ден конечно да се спасиме од ова.

На Marija_Maci, Be-yO-nCe, LollySky и 2 други им се допаѓа ова.
  5. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.949
    Допаѓања:
    31.462
    Дали некој има болки кај слепоочниците, како притисок ?
    Во летото имав и еве сега пак, кога сум излезена повеќе сати или кога правам нешто ми е јавува притисок кај слепоочниците и многу ми смета ме деконцентрира.

6. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    967
    Допаѓања:
    3.014
    Ok jas samo sakav da ti pomognam ,da ti kazam kako da se nasocis so mislite ,kako sto imase opisano vo sklop so toa, sakav da ti pomognam no ok e koga znaes sama sto treba pozdrav

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  7. kostadinka24

kostadinka24 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    290
    Lujge odamna ne sum pisala sakam da prasam dali na nekoj mu se slucilo od nikade i nisto da pocne srceto silno da mu lupa mene vcera i denes mi se sluci da mi e pulsot 140 od umot se izvadiv.Sto kislite od anksot e od panika stres nenaspanost pms ili moze da e sosema druga rabota.Ve molam neka pise nekoj.

На bumbaroska и mal.ecka им се допаѓа ова.
  8. stelaohrid

stelaohrid Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    232
    Ијас една недела со тахикардии од никој никаде многу сум под стрес сите доктори ми рекоа од стрес

На Girl❤ му/ѝ се допаѓа ова.
  9. sikica7

sikica7 Популарен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    1.998
    Jas pocnav da gi gledam vid

На Sun &moon му/ѝ се допаѓа ова.
  10. sikica7

sikica7 Популарен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    1.998
    Jas pocnav da gi gledam videats na ana bucevic i nvistina pomagaat site vie koisto imate problem so anks probajte da gi gledate videata na youtube vi kazuvam od iskystvo dek pomagaat mnoguuu . ...

На Marija_Maci и Sun &moon им се допаѓа ова.
  11. kostadinka24

kostadinka24 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    290
    A care nekoe nesto apcinja da ne ti dadoa???

12. stelaohrid

stelaohrid Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    232
    Ако се зачестат тахикардиите за секој случај провери ја тироидната жлезда преку крв

13. stelaohrid

stelaohrid Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    232
    Тогаш ми ставија инекција дијазепам пошто таму бев на сред инфузија добив а иначе напиј се апче за смирување мисли на убаво диши длабоко ке се смириш гледај тогаш да не паничиш

14. azzurro

azzurro Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2015
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    852
    ljudi mene mi e mnogu teshko svite mi vikaa deka se raboti za anksioznost idem i na psihijatar ama dzabe sve mislim deka se raboti za neshto drugo ne mi se zivi vishe vake,i sve mislim deka nema da teram vake dolgo katastrofa sum mnogu mi e teshko svarno.Izvinite za negativnosta ama samo ovde mozem da se iskazem.

15. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.417
    Допаѓања:
    126.991
    Погрешно ме свати...јас ти благодарам за советот,се ти е на место,секој збор ти е преубаво кажан,се тоа е така....само ете нешто ме кочи да одам напред...моите мисли....треба да се работи на тоа....ти благодарам!!!!

На bumbaroska му/ѝ се допаѓа ова.
  16. stelaohrid

stelaohrid Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    232
    Ние ваквите најмногу ќе тераме анкциозните се најздрави само си имаме ние свои моменти, многу си фиксиран тргни го умот малу се ке се среди

На Marija_Maci, una57 и azzurro им се допаѓа ова.
  17. una57

una57 Активен член

Се зачлени на:
    18 јануари 2016
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    19
    daj kazete kako da gi otrgnam negativnite mislii :@@ me fakja vekje nervoza mislam deka ke se onesvestam i navecer nemozam da zaspiam ili se budam,porano imav samodoverba premnogu a sega ..... i mislam deka ako ne jadam odma stom stanam sabajle kje se onesvestim dali ima lek za ovaa glupa sostojba:@@@

Последна измена: 18 јануари 2016
    На Merlin_Monroe му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Merlin_Monroe

Merlin_Monroe Активен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2015
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    143
    @una57 ova so citam kako jas da sum go pisuva hhah ista sum (facepalm)

На una57 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. una57

una57 Активен член

Се зачлени на:
    18 јануари 2016
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    19
    ima nekoj sto ja nadminal ovaa stosojba i ako da kako? lugje kazuvajte kako da se spasime od ovaa glupa sostojba

20. stelaohrid

stelaohrid Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    232
    Јас уште не сум надминала иста сум