pa za nus pojavite.......vcera bev dobra, denes mi e loso os 5 sabajle......trnenje na rakata i nogata, mi se placi, nervozna sum.......me interesira dali ovie nus pojavi ke prestanat ili ke treba da mi ja zgolemat dozata. Fala mnogu
@Delfina1977 Ne ti e od heleksot,ne ja zgolemuvaj dozata. heleksot ima dejstvo polovina cas od koga ke go ispies ne osekjas strav,a ako si vo panika i sakas pobrzo da ti deluva da te smiri samo izgrickaj go i ispij go so voda,kaj mene dejstvoto drzi dva tri saati do cetiri od prilika. Mene koga mi prepisaa antidepresivi heleks od 0,25 piev edno na sabajle edno navecer dve nedeli mislam taka bese,a sega pijam samo po potreba i navistina se efikasni.Nus pojavi do sega sum nemala bidejki dozata e mala i ne se plasi,ako ne ti pomine za dve nedeli stravot najverojatno ke ti prepisat antidepresivi,bidejki i mene prvo mi kazaa taka da pijam heleks dve nedeli ama jas pocnav odma so antidepresivi bidejki bev katastrofa do wc mi bese strav da odam. Citaj barem od postovive tuka nemoze nisto da ti se desi samo sega si na pocetok i uste nemozes da ja svatis sostojbata.pozdrav
Sega imavme gosti eden drugar na maz mi jas si dojdov vo spalna si legnav nemozev da dosedam nemoze da zboram kako izgubena bev strav nemir me fakase cccc fuck this shit
Дечки, да не знае некој од вас колку се плаќа на неурологија во државна болница за снимање на главата т.е. компјутерска томографија (CT) ?
@pajton Mene skoro sekoj den me boli me stega vo gorniot del i kaj ocite moze od so gledam na blisku ama zosto vo gorniot del neznam... Najverojatno od napnatost
Исто и мене, значи болката не е јака но сепак ме стега и ме иритира, диагностициран сум со акутен синуситис, денес си купив амоксиклав сируп па ќе видиме дали ќе се подобри
И мене ми се дешава истото од синусите , некогаш дури и болките се неподносливи но минуваат зависно од периодот , посебно зимно време на овој студ јас инаку ве читам секојдневно , имам и добри и лоши денови , нападите не исчезнаа значи ги има уште а реагирам на нив во зависност од денот хахаха , некогаш паничам некогаш ми е сеедно .. ајде друштво само храбро , имајте убава вечер, пијте чајчиња,гушкајтесе,љубете се и тоа е лекот ))
конечно некој да напише дека поседувал исти симптоми! мене ме нервира фактот што не исчезнува главоболката, значи пијам парацетамол и ми поминува но повремено, а од друга страна спијам мирно и немам проблеми, таман станувам од спиење повторно се враќа, значи пак ќе повторам болката не е јака, а особено кога излегувам надвор на студо време и ако притоа не носам капа дури и ми се завртува а и дома кога сум треба да носам капа пошто така мислам дека болките се поблаги, и сега ми е страв дека можеби ова што секој ден имам главоболка е поврзано со нешто посериозно, затоа сакав да си направам ЦТ скен ама па напишале погоре дека е штетно, а инаку ми се има случено носот да не ми е затнат и да не ми тече а сепак главоболката во пределот да продолжува, тоа ме чуди највеќе
истото го имам и јас , никакви други симптоми ни нос ни грло ама болката си ја има . пиј го амоксиклавот , јас да ти кажам аналгин,парацетамол,кафетин некако амоксиклавот ми се тешки за пиење ама ако си навикнат на нив продолжи да ги пиеш пошо тие и обично не се прекинуваат по ден два , земајги барем недела дена
Физички сте здрави, психата ви е дизбалансирана. Треба време за да се дојде до нормалан состојба, а тоа се прави со борба, без предавање. И затоа што сте во таква состојба дури и овие екстремни промени на време ги чувствувате. Сега сте преосетливи.Волја и борба само и со време ќе се вратите во нормала. Тешко е, ама после сте веќе посилни.
е сега ми го олеснивте, да ви кажам искрено сум пробал со РЕН, сум ставал 2 пати на главата, како да ми помага но и тоа само моментално, а исто и инхалација но сите ко да помагаат повремено само, јас претходно пиев само парацетамол ама прочитав негде на гугл дека треба антибиотици за да ја прочистат инфекцијата оти парацетамол помага само против болка а инфекцијата си останува
Само храбро. Мене преска на работа јака вртоглавица мислев толку си пагам...ама не и обрнав внимание и малце ми помина.