Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Delfina1977

Delfina1977 Активен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2016
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    47
    pa za nus pojavite.......vcera bev dobra, denes mi e loso os 5 sabajle......trnenje na rakata i nogata, mi se placi, nervozna sum.......me interesira dali ovie nus pojavi ke prestanat ili ke treba da mi ja zgolemat dozata. Fala mnogu :)

2. stelaohrid

stelaohrid Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    232
    Не ти е од хелексот

На Delfina1977 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Merlin_Monroe

Merlin_Monroe Активен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2015
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    143
    @Delfina1977
    Ne ti e od heleksot,ne ja zgolemuvaj dozata. heleksot ima dejstvo polovina cas od koga ke go ispies ne osekjas strav,a ako si vo panika i sakas pobrzo da ti deluva da te smiri samo izgrickaj go i ispij go so voda,kaj mene dejstvoto drzi dva tri saati do cetiri od prilika.
    Mene koga mi prepisaa antidepresivi heleks od 0,25 piev edno na sabajle edno navecer dve nedeli mislam taka bese,a sega pijam samo po potreba i navistina se efikasni.Nus pojavi do sega sum nemala bidejki dozata e mala i ne se plasi,ako ne ti pomine za dve nedeli stravot najverojatno ke ti prepisat antidepresivi,bidejki i mene prvo mi kazaa taka da pijam heleks dve nedeli ama jas pocnav odma so antidepresivi bidejki bev katastrofa do wc mi bese strav da odam.
    Citaj barem od postovive tuka nemoze nisto da ti se desi samo sega si na pocetok i uste nemozes da ja svatis sostojbata.pozdrav

На Marija_Maci и Delfina1977 им се допаѓа ова.
  4. Delfina1977

Delfina1977 Активен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2016
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    47
    Mnogu vi blagodaram :)

На Merlin_Monroe му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Delfina1977

Delfina1977 Активен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2016
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    47
    neznam ni kaj da ti napisam zdravo

6. Merlin_Monroe

Се зачлени на:
    29 октомври 2015
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    143
  7. Sun &moon

Sun &moon Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    105
    Luge dalii koga imate menstruacija osekate poveke ankcioznost . Denes dobiv ii mi se vrati stravot

8. Merlin_Monroe

Се зачлени на:
    29 октомври 2015
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    143
    Da,i golema napnatost,taga,nesigurnost...

На Sun &moon му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Sun &moon

Sun &moon Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    105
    Sega imavme gosti eden drugar na maz mi jas si dojdov vo spalna si legnav nemozev da dosedam nemoze da zboram kako izgubena bev strav nemir me fakase cccc fuck this shit

10. Mehmet

Mehmet Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    75
    Дечки, да не знае некој од вас колку се плаќа на неурологија во државна болница за снимање на главата т.е. компјутерска томографија (CT) ?

11. pajton

pajton Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2016
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    103
    Ве стега ли главата сега од ладното,има ли некој такви симптоми

12. Merlin_Monroe

Се зачлени на:
    29 октомври 2015
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    143
    @pajton
    Mene skoro sekoj den me boli me stega vo gorniot del i kaj ocite moze od so gledam na blisku ama zosto vo gorniot del neznam... Najverojatno od napnatost

На Mehmet му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Merlin_Monroe

Се зачлени на:
    29 октомври 2015
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    143
    @Mehmet
    KT kolku sto znam e stetno ne bi ti preporacala jas takov pregled no sepak ti si znaes..

14. Mehmet

Mehmet Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    75
    Исто и мене, значи болката не е јака но сепак ме стега и ме иритира, диагностициран сум со акутен синуситис, денес си купив амоксиклав сируп па ќе видиме дали ќе се подобри

15. bubic.k

bubic.k Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.783
    И мене ми се дешава истото од синусите , некогаш дури и болките се неподносливи но минуваат зависно од периодот , посебно зимно време на овој студ :)
    јас инаку ве читам секојдневно , имам и добри и лоши денови , нападите не исчезнаа значи ги има уште а реагирам на нив во зависност од денот хахаха , некогаш паничам некогаш ми е сеедно .. ајде друштво само храбро , имајте убава вечер, пијте чајчиња,гушкајтесе,љубете се и тоа е лекот :)))

На Merlin_Monroe, natemila и Mehmet им се допаѓа ова.
  16. Mehmet

Mehmet Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    75
    конечно некој да напише дека поседувал исти симптоми! мене ме нервира фактот што не исчезнува главоболката, значи пијам парацетамол и ми поминува но повремено, а од друга страна спијам мирно и немам проблеми, таман станувам од спиење повторно се враќа, значи пак ќе повторам болката не е јака, а особено кога излегувам надвор на студо време и ако притоа не носам капа дури и ми се завртува а и дома кога сум треба да носам капа пошто така мислам дека болките се поблаги, и сега ми е страв дека можеби ова што секој ден имам главоболка е поврзано со нешто посериозно, затоа сакав да си направам ЦТ скен ама па напишале погоре дека е штетно, а инаку ми се има случено носот да не ми е затнат и да не ми тече а сепак главоболката во пределот да продолжува, тоа ме чуди највеќе

17. bubic.k

bubic.k Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.783
    истото го имам и јас , никакви други симптоми ни нос ни грло ама болката си ја има . пиј го амоксиклавот , јас да ти кажам аналгин,парацетамол,кафетин некако амоксиклавот ми се тешки за пиење ама ако си навикнат на нив продолжи да ги пиеш пошо тие и обично не се прекинуваат по ден два , земајги барем недела дена

На Mehmet му/ѝ се допаѓа ова.
  18. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.056
    Физички сте здрави, психата ви е дизбалансирана. Треба време за да се дојде до нормалан состојба, а тоа се прави со борба, без предавање. И затоа што сте во таква состојба дури и овие екстремни промени на време ги чувствувате. Сега сте преосетливи.Волја и борба само и со време ќе се вратите во нормала.
    Тешко е, ама после сте веќе посилни.

На GirlLove, Marija_Maci, deskarada и 7 други им се допаѓа ова.
  19. Mehmet

Mehmet Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    75
    е сега ми го олеснивте, да ви кажам искрено сум пробал со РЕН, сум ставал 2 пати на главата, како да ми помага но и тоа само моментално, а исто и инхалација но сите ко да помагаат повремено само, јас претходно пиев само парацетамол ама прочитав негде на гугл дека треба антибиотици за да ја прочистат инфекцијата оти парацетамол помага само против болка а инфекцијата си останува

На bubic.k му/ѝ се допаѓа ова.
  20. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Само храбро. Мене преска на работа јака вртоглавица мислев толку си пагам...ама не и обрнав внимание и малце ми помина.

На Marija_Maci, blueberry93, veren и 3 други им се допаѓа ова.