Се извинувам за офтопик, @Mehmet и @bubic.k дали сте пробале со овие капсули? На природна база се и се пијат 2 до 3 пати дневно по една. Се надевам ќе ви помогнат.
Zaben kamen ili vospalenie na nepcata. Ako ja stiskase vilicata isto moze da osekjas bolka koga grizas
dali pokraj nepnatosta anksioznosta mozno e nekogas da ni e pokacen prtisokot od ovaa sostojba,kolku e toa opaseno
Ако се вознемириш ке се качи појке, остани смирен до 140 150 не е ништо алармантно чајот од хибискус го намалува притисокот
па првиот пат кога го мерам е толку после 2 3 мин ми е 130 со 80 а пулсот секогаш 65 75 но ми е страв некогаш да не ми повисок бев на брзата еднаш со 160 од тоа ми е и анксиозноста мислам дека ке го качам притисокот и ке умрам од удар
Ако си дебел ако се храниш нездеаво ако се излежаваш за плашење е ти зошто да се плашиш немаш некои предиспозиции
дебел 180 cm 82 kg па јас проблемото си го направив со притисокот се го направив тој филм и уште знае да ме уплаши кога направив холтер ми даде средна вредност 140/80 ама тај период бев крш ме пукаа напади
Prvo izvinete za latinicava ama nesto mi se zena lap topot. Se e do nas, kolku ke vlozime tolku ke dobieme. Kolku poveke obrnuvame vnimani tolku po loso ke ni bide. Deneska taka na rabota si sedev mi bese dosadno i od nigde nikade mi dojde misla kolku loso bev lani. Za se panicev, za se placev, si vikav nema spas od ova se otkazuvam od se. No ete imaloo... ne deka sum sovrseno dobro no sum99%. Zapoznav licnosti od tuka koj ne mi se vise drugarki nego sestriiii @bubic.k i @Be-yO-nCe . Delime i dobro i losooo, napadite so niv se polesni, i da me drmne pomisluvam na niv i odma mi e polesno. Ne se vozev vo avtobus imav ogromen strav, i ako veke ne se druzam ke ja spomnam @buba4e89 kako del od lugeto koj mi pomogna i nema da go zaboravam toa. Zivotot e ubav luge, so samo malce trud ke bideme dobro. Vcera na rabota mnogu mi se slosi...moze i od zamor, od godini lezenje vo krevet segga nema vreme ni kafe na raat da se napijam. Deneska malce me fati strav koga odev nakaj rabota da ne se povtori toa od vcera, no si rekov nema da mislam na toa. Pocnav taka odejki da gi gledam pticite kako si letaa bezgrizno, kutrinjata po ulica i vise bev stignata na rabota. Deneska sum taka malce omalaksano i od vreme na vreme mi se vrti, no i promenite na vremeto si go pravat svoeto. Podrskata od bliskite ibarem eden prijatel koj ke ve razbere e pogolem lek i od samoto apce. Samo hrabro.. se ke bide vo red.
Мене хронично нискиов притисок ме истоштува. Често се проѕевам, осеќам умор. Ама не поради тоа мерам нонстоп притисок, ниту често правам крвни слики. Гледам да имам физички активности, да планинарам, повозам точак, теретана +многу музика. Да внесам што повеќе витамини. Ќе го заборавев магнезиумот, круцијален за опуштање на срцевиот мускул. Значи не можеш ти да пиеш ад и да очекуваш дека ќе ти го променат животот. Можат да ти помогнат само да профункционираш, а промените мора да дојдат од тебе.
немам друга состојба се сум ок,го мерам често и секогаш првиот пат ми покажува повисоко потоа е нормален затоа прашав дали некој го имал истто искуство или пробал да мери а паничен напад немам
гуглај за Exercise-Induced Anxiety Attacks може ке најдеш нешто, освен ако тригерот не ти е нешто друго
И мене ми пaѓa притисoкoт aмa не знaм oд штo... нaјверoјaтнo oд мнoгу лежење тaкa прoчитaв... a мoжеби и пoрaнo ми бил низoк aмa не сум знaел и не сум oбрнувaл внимaние. Oд кoгa влезе aнксиoзнoстa вo мене(целoснa прoменa нa живoтoв вo еднa секундa) пoстoјaнo мерев и веќе имaм уплaв и мнoгу се вoзнемирувaв зa тoa.