Jas so procitav vaka od vas izgleda koga se voznemiruvam mi pagja pritisokot bidejki samo se prozevam,preska so drugarkata se zapisuvavme za toa deka od koga stanav anksiozna se oddaleci od mene si najde decko ne mi se ni javi da prasa kako sum ni da dojde edno kafe da pieme,i se iznaplakavme dvete ja viknav nabrzinka do zgrada dojde se gusnavme silno i mi veti deka ke me posetuva pocesto,eve i sega mi idat solzi na oci neznam sto stanav olku emotivna,premnogu znaci,i odma mi se povrakjase od nervoza .. I drugo nesto me maci sega,od koga pocnav so ad se zdebeliv 6 kila do sega znaci imam 70 ,a imav 64,visoka sum okolu 1.70 i nesto,i slabo sum aktivna,zemav orbitrek za doma ama ne go forsiram nesto slabo i na nego,dali moze da mi se javi nekoj problem? Se mislam da pocnam so trcanje ama od pusti strav nemozam da izlezam...
Lugje nemozam da se pomiram so toa deka zivotot mi se promeni vo edna sekunda,i deka nikogas nema da bide kako porano,bezgrizno da odam kaj sakam i da pravam sto sakam!
ни мене, али кога го гуглав тоа што го опишуваш гугл кажа дека е можно се разбира тоа немора да значи дека ти го имаш тоа
Ја осекам анксиозноста повеке како трема со често одење во wc осебено пред да идам на тренинг и си немам работа ке го измерам баш тогаш притисокот и ке ми покаже повисоко и ке се наплашам уште толку кога се вратам и мавнам еден туш 120/80 hart rate 60
Nemoj da razmisluvas taka,jas 5 godini ziveev so toa otkako otidov na psihijatar sega se osekjam slobodna iskacam setam sama bez nikakov strav.Primam terapija sekako ama podobro kje ja pijam cel zivot od kolku da mi se vrati toj strav.
Дa, имa пoзитивнa прoменa... Сегa се чувствувaм мнoгу пoдoбрo зa рaзликa oд пoчетoкoт, шетaм, се дружaм штo пoвеќе и не гуглaм веќе. Мислaм пoзитивнo, пoзитивни луѓе вo фaмилијa и тaкa. Сaмo Гoспoд дa ни пoмaгa и се ќе биде дoбрo. Дoaѓaaт секoи мoжни симптoми oд бoлки вo нoзе, рaце, лице, глaвa, желудник, грaди aмa знaм декa се oвa е резултaт нa aнксиoзнoстa, декa ништo другo oсвен тoa не мoже дa ни гo смени кoмплетнo живoтoт зa еднa секундa. Пoздрaв oд мене и зaеднo се држиме и бoриме. Мoжеме ние!!!
Po kolku helexi na den smeam od 0.25mg??? Dr. mi kaza 3 ama jas do sega veke 2 sum napiena i sto ke ravam do vecer??
До сите оние што имаат низок притисок: внесувајте што повеќе содиуми во вашата исхрана, јадете повеќе лешници, бадеми, солени кикирики, кофеин (едно турско кафе на ден е доволно), физичка активност и тоа е тоа
Decki procitav za Gjorgi Filev bioenergeticar od Skopje i za nekoj Dojcin nasproti MVR, lecele navodno i od anaksioznost, ako doznaete nesto poveke za ovie dvajca, za tel. broj pisete ovde.....ili za onaj decko Tino Kasjarov li bese.......citam postovi na luge izleceni so bioenergija......
@Merlin_Monroe земи вежбај нешто. Запиши се на аеробик или пилатес, јога. ЌЕ видиш многу помага, ќе ја исфрлаш негативната енергија преку вежбањето. Пушти си медитации на вечер пред спиење и тоа многу опушта, секој ден се по опуштена ќе бидеш. И земи пешачи макар и сама по пола сат, сат, некаде каде нема многу гужви, во некој парк каде нема да те фаќаат паники. Ќе го поминеме ние ова, силни сме
Delfina jas eden period gi piev od 0.5 tri pati na den a nekogas i cetiri.Mejgutoa ova vo konsultacija so mojot psihijatar sekako.
Така бе дечки малку позитива ајде!Сте застанале и само кукате! Не сакам да звучам грубо ама ова веќе не е во ред.Многу ретко да прочитам позитивен пост. Ми било тешко и мене ама тоа биле периоди.Периоди кога само вас ве имав и се тешев дека ќе биди подобро. Дајте малку попозитивно,не можи само лошо да ви е,мора да има еден светол момент во денот што ви дава малку надеж.Напишете го него!Станете од кревет и направете нешто. Ми било тешко,сум немала сила ама не сум се откажала.Се фаќав како давеник за сламка.Одев секаде сама,одев на работа,излегував во диско.Секако дури ми беше најтешко сестра ми @natemila беше со мене за да ме исслуша,посоветува. Дајте превземете нешто,за вас се работи...
И сега пу пу да не ве подречам да си гризнам јазик @natemila @Be-yO-nCe сте супер женчиња мои убави ,само така продолжете и понатака ве сакам и двете
Decki se vozam vo avtobus tesko mi e odam na rabota imam strasen panicen Napad crni misli deka ke zakasnam ke me izbrkaat ke bidam minus vo kasa na rabota ke mi se smear site puknav Cela samodoverba ja izgubiv se objasnuvam na lugeto da ne me svatat pogtesno a uzasno se ova me maci