Hellooo феминкии )) Ми се случи нешто многу страшно... всушност не е воопшто страшно но знаете ние како функционираме. Во моето училиште секоја година најдобрите од класевите ги носат на бесплатен одмор во Полска на 10 дена.Оваа година од мојот клас сум одбрана јас.Ќе се оди во мај месец.Исплашена сум премногу.Цело време мислам на тоа и незнам што да правам.Знам,многу е убаво надвор од држава па дури и бесплатно... и убаво се чувствувам што сум најдобра од класот но сепак ништо неможе да ме утеши.Како прво јас воопшто не сум дружељубива мислам дека цели 10 дена сама ќе си останам бидејки никој не познавам.Второ,ми е страв таму де не ме фати некоја страшна паника па ќе нема што да правам ... Се чувствувам дека ако тие 10 дена ги преживеам без паники и такви работи дека конечно ќе и речам збогум на анксиозноста ... нооо незнам јас како би ги преживеала тие денови :Ѕ
Да се ми е јасно ама најсериозно забележав нешто како орев, тврдо и баш испаничив. Бев си направив преглед и сум имала мала циста, ништо страшно.
Изгледа патам од оваа состојба-анксиозност. Само ми се плаче, срцето ми лупа, само си мислам сега ќе одам и ќе се убијам ама си викам деее не вреди уште колку убави моменти ќе имам во животов..не знам зошто вака не ми е прв пат, не сакам да се самоубијам далеку од тоа (стабилна личност имам, барем така мислам) ама некогаш си мислам поубаво ќе е да ме нема, само се мачам жива, се нервирам со се` и свашта, премногу сум емотивна, се` ме погодува. Често си мислам дека моите ги разочарувам и дека не сум чесна пред нив. Мислам дека не му вредам на никого. Се чувствувам безвредна. Мислам само на негативни работи, се плашам дека нешто лошо ќе ми се случи. Најчесто ми се случува вака кога ќе се потскарам со родителите, сестра ми, дечко ми или тетка ми. Секоја кавгва со нив емотивно ме руши, ме тони. Ми се тресат и раце и нозе и срцето ми лупа... Еднаш случајно се напив деметразепам и мислам дека се смирив, па си мислам сега да не треба да почнам сериозно да земам некоја терапија пошто гледам ми помагаат некогаш апчињата... Мислење?
Горе -долу, повеќето на темата сме 20+. На темава има и (за мене) дечиња по 15-16 години. Се соочиле со некој стресен настан во животот и сигурно доаѓаат на темава по совети од постари кои веќе го искусиле тој пат. Ве молам избегнувајте постови како "ми иде да се убијам, не ми се живее" и слично. Сите на периоди се чувствуваме лошо, ама нема потреба од толкава негативност. Никому не му помага, само одмага.
Точно, ама кога некој си има мака или некое психичко пореметување ова тешко дека ќе го сфати. ЕДИТ: Во моменти на слабост или некое емоционално нарушување секакви мисли ни доаѓаат и лошото е што не може да се спречат, е заради тоа се бара помош, а ако ви е тешко да одговарате слободно немојте.
Баш ми е жал за тоа. Никогаш не сум игнорирала порака на форумов, кој и да ми пишал/побарал совет, сум била тука. Сум кажала и ќе кажам, ако има потреба некој од разговор, дали тука, дали на кафе слободно нека ми пише. Секој на свој начин ги доживува работите, совршено добро знам како анксиозноста влијаела на мене на 15 години. Пример @hoex кога ќе го отвори форумов треба да знае дека ќе го очекуваат многу убави работи. Дека сега е во години кога треба да си фати девојче и да се замара со љубовни проблеми, а не да чита негативни работи за канцер, скрининзи и самоубиства. Има и поубав начин да се искаже тежината. А ако станува збор за потежок степен на депресија, можеби е потребна и стручна помош.
zdravo na site me nema podolgo vreme da pisam no sega pisuvam so pozitivni misli hipohondrijata i ankcioznosta so postoese vo mene skoro i iscezna jas se osejkam se podobro i podobro NE GUBETE NADES VIE STE MLADI ZIVOTOT E PRED ISKORISTETEGO SEKOJ MOMENT VDISTEGO PREKRASNIOT VOZDUH DRUZETESE SO POZITIVNI LUJGE
Супер честитки за тебе и сподели искуство како го надмина и сеуште минималниот дел на анскот и хипохнд. што останал го надминуваш и исчезнува од тебе .поздрав за тебе
Zdravo,me interesira dali nekoj go ima istiov problem Od koga pocnav da pijam ad znaci jadam normalno preku den kako i pred toa,no nakacuvam kilogrami,a prasanjevo e najmnogu za toa so navecer se budam od glad i moram neso da kasnam,na sekoj 3-4 saati,dali e ova od ad? Inace pijam zepira od 10mg I da kazam deka do sega sum zdebelena 8 kila i premnogu se opsednav so toa se nerviram...
Кога читам дека се здебелувате од ад ми иде да почнам да пијамимав 49 сега само 45 имам...немам воопшто апетит.
@pajton Da sport ama jas anksiozna stanav od koga pocnav da idam na fitnes i da drzam nekoja si dieta demek i mi se slosi i aj sea vezbaj slobodno,imam doma orbitrek vezbam ama ne e toa toa... Vcera vezbav i odma nekako mislam ke mi se slosi i maka mi bese .. Auuuf veke nz sto da pravam..
pa gledaj da ne vezbash mnogu kasno napravi dobro kardio ke zaspiesh kako bebe, plus normalno e malce da cuka srceto pobrzo pri vezbanje nem toa da te plasi
se nadevam deka ke nadminam se jas bev na pregled vo Filip vtori kaj profesorkata liljana I mi ja pogodi terapijata I nemav nikakvi nus pojavi se osejkam super