Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Emili12321

Emili12321 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2014
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    288
    Hellooo феминкии :))) Ми се случи нешто многу страшно... всушност не е воопшто страшно но знаете ние како функционираме.
    Во моето училиште секоја година најдобрите од класевите ги носат на бесплатен одмор во Полска на 10 дена.Оваа година од мојот клас сум одбрана јас.Ќе се оди во мај месец.Исплашена сум премногу.Цело време мислам на тоа и незнам што да правам.Знам,многу е убаво надвор од држава па дури и бесплатно... и убаво се чувствувам што сум најдобра од класот но сепак ништо неможе да ме утеши.Како прво јас воопшто не сум дружељубива мислам дека цели 10 дена сама ќе си останам бидејки никој не познавам.Второ,ми е страв таму де не ме фати некоја страшна паника па ќе нема што да правам ... Се чувствувам дека ако тие 10 дена ги преживеам без паники и такви работи дека конечно ќе и речам збогум на анксиозноста ... нооо незнам јас како би ги преживеала тие денови :Ѕ

На theowndemon и Merlin_Monroe им се допаѓа ова.
  2. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    992
    Допаѓања:
    2.382
    Да се ми е јасно :) ама најсериозно забележав нешто како орев, тврдо и баш испаничив. Бев си направив преглед и сум имала мала циста, ништо страшно. :)

На blueberry93 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. larrachi

larrachi Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2015
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    923
    Изгледа патам од оваа состојба-анксиозност.
    Само ми се плаче, срцето ми лупа, само си мислам сега ќе одам и ќе се убијам ама си викам деее не вреди уште колку убави моменти ќе имам во животов..не знам зошто вака не ми е прв пат, не сакам да се самоубијам далеку од тоа (стабилна личност имам, барем така мислам) ама некогаш си мислам поубаво ќе е да ме нема, само се мачам жива, се нервирам со се` и свашта, премногу сум емотивна, се` ме погодува. Често си мислам дека моите ги разочарувам и дека не сум чесна пред нив. Мислам дека не му вредам на никого. Се чувствувам безвредна. Мислам само на негативни работи, се плашам дека нешто лошо ќе ми се случи. Најчесто ми се случува вака кога ќе се потскарам со родителите, сестра ми, дечко ми или тетка ми. Секоја кавгва со нив емотивно ме руши, ме тони. Ми се тресат и раце и нозе и срцето ми лупа...
    Еднаш случајно се напив деметразепам и мислам дека се смирив, па си мислам сега да не треба да почнам сериозно да земам некоја терапија пошто гледам ми помагаат некогаш апчињата...
    Мислење?

На Merlin_Monroe му/ѝ се допаѓа ова.
  4. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.477
    Горе -долу, повеќето на темата сме 20+. На темава има и (за мене) дечиња по 15-16 години. Се соочиле со некој стресен настан во животот и сигурно доаѓаат на темава по совети од постари кои веќе го искусиле тој пат.
    Ве молам избегнувајте постови како "ми иде да се убијам, не ми се живее" и слично.
    Сите на периоди се чувствуваме лошо, ама нема потреба од толкава негативност. Никому не му помага, само одмага.

На Marija_Maci, natemila, theowndemon и 3 други им се допаѓа ова.
  5. larrachi

larrachi Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2015
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    923
    Точно, ама кога некој си има мака или некое психичко пореметување ова тешко дека ќе го сфати.

ЕДИТ: Во моменти на слабост или некое емоционално нарушување секакви мисли ни доаѓаат и лошото е што не може да се спречат, е заради тоа се бара помош, а ако ви е тешко да одговарате слободно немојте.

6. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.477
    Баш ми е жал за тоа. Никогаш не сум игнорирала порака на форумов, кој и да ми пишал/побарал совет, сум била тука. Сум кажала и ќе кажам, ако има потреба некој од разговор, дали тука, дали на кафе слободно нека ми пише.
    Секој на свој начин ги доживува работите, совршено добро знам како анксиозноста влијаела на мене на 15 години.
    Пример @hoex кога ќе го отвори форумов треба да знае дека ќе го очекуваат многу убави работи. Дека сега е во години кога треба да си фати девојче и да се замара со љубовни проблеми, а не да чита негативни работи за канцер, скрининзи и самоубиства.
    Има и поубав начин да се искаже тежината. А ако станува збор за потежок степен на депресија, можеби е потребна и стручна помош.

На theowndemon и hoex им се допаѓа ова.
  7. kostadinka24

kostadinka24 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    290
    Sase najde broj ili da ti pisam vo lp

8. bumbaroska

bumbaroska Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2010
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    392
    zdravo na site me nema podolgo vreme da pisam no sega pisuvam so pozitivni misli hipohondrijata i ankcioznosta so postoese vo mene skoro i iscezna jas se osejkam se podobro i podobro NE GUBETE NADES VIE STE MLADI ZIVOTOT E PRED ISKORISTETEGO SEKOJ MOMENT VDISTEGO PREKRASNIOT VOZDUH DRUZETESE SO POZITIVNI LUJGE

На Marija_Maci, pajton, Sireni и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Sireni

Sireni Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2015
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    48
    Супер честитки за тебе и сподели искуство како го надмина и сеуште минималниот дел на анскот и хипохнд. што останал го надминуваш и исчезнува од тебе .поздрав за тебе :clap::muscle:

10. Merlin_Monroe

Merlin_Monroe Активен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2015
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    143
    Zdravo,me interesira dali nekoj go ima istiov problem
    Od koga pocnav da pijam ad znaci jadam normalno preku den kako i pred toa,no nakacuvam kilogrami,a prasanjevo e najmnogu za toa so navecer se budam od glad i moram neso da kasnam,na sekoj 3-4 saati,dali e ova od ad?
    Inace pijam zepira od 10mg
    I da kazam deka do sega sum zdebelena 8 kila i premnogu se opsednav so toa se nerviram...:(

11. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.403
    Допаѓања:
    126.790
    Кога читам дека се здебелувате од ад ми иде да почнам да пијам:Dимав 49 сега само 45 имам...немам воопшто апетит.

На natemila му/ѝ се допаѓа ова.
  12. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    931
    Допаѓања:
    2.837
    Јас некако цела недела како во сон ја поминав ,се околу мене е некако нереално ,чудно се чувствувам.

13. pajton

pajton Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2016
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    103
    а малце спорт? :) nejke da e loso

14. Merlin_Monroe

Merlin_Monroe Активен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2015
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    143
    @pajton
    Da sport ama jas anksiozna stanav od koga pocnav da idam na fitnes i da drzam nekoja si dieta demek i mi se slosi i aj sea vezbaj slobodno,imam doma orbitrek vezbam ama ne e toa toa... Vcera vezbav i odma nekako mislam ke mi se slosi i maka mi bese .. Auuuf veke nz sto da pravam.. :sweat:

На Cleonika и hoex им се допаѓа ова.
  15. pajton

pajton Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2016
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    103
    pa gledaj da ne vezbash mnogu kasno napravi dobro kardio ke zaspiesh kako bebe,:D plus normalno e malce da cuka srceto pobrzo pri vezbanje nem toa da te plasi

16. PanicGirl

PanicGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2015
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    8
    На silvija88 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. bumbaroska

bumbaroska Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2010
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    392
    se nadevam deka ke nadminam se jas bev na pregled vo Filip vtori kaj profesorkata liljana I mi ja pogodi terapijata I nemav nikakvi nus pojavi se osejkam super

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  18. ccca

ccca Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2013
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    1.205
    друг поглед врз антидепресиви и антипсихотици
    интересно како се припрема ДСМ

19. pajton

pajton Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2016
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    103
    Дечки како ги поднесувате овие темературни разлики мене главата ја осеќам ми е тешка

20. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.969
    Допаѓања:
    15.993

Едно гифче за 7/11 дишењето. Пробајте

На Marija_Maci, theowndemon, bubic.k и 1 друга личност им се допаѓа ова.