lugee se davam vo sonista sekoja vecer helpp sovett nekojj dali i sto mislam non stopnatoa stosonuvam i posle pak sonamm
Imam edno prasanje dali vi se slucuva da se osekate koga zborite kako mislite ke zgresite nesto i kako da vi se izmesani mislite nemozite da mislite ubavo . I se okolu vas da vi e cudno .
Da mi se slucilo I mene, a seto toa e od sto mozokot e preoptereten so glupavi misli. Prisetise kako zboris najnormalno,kako ne se plasis deka ke zgresis koga voopsto ne ti se tamu mislite. Koga imas nekoja obvrska I ja pravis so zanes bez da mislis na nisto drugo sigurno ne pomisluvas deka ke zgresis ako kazes nesto taka?
Дечки мене вчера ми се случи нешто страшнооо!Легнав да спијам на стомак и одеднаш како да сум на брод,почна да ми се врти,како да се нишаше креветот лево десно и не траеше повеке од 5 секунди.После тоа станав пиев вода и се беше ок.Нормално срцето почна да ми бие посилно,не многу и ми се гадеше малце.Главоболка имав околу очите,над вегите која траесе кратко.Од памет се извадив,можно ли е да е ова од анксиозност???
@Askopje Da i mene mi se ima sluceno i toa sama si go umisluvas,jas taka prekinuvam da disam i kako na brod kako talasi da me nosat abe gluposti zivi od so nema so da mislime drugo,zemi pusti si muzika na slusalki pred spienje,a toa gadenje i brzo lupanje na srceto e od strav,jas koga mi doagja napad ili strav obavezno mi se povrakja,i kaj ocite i vegjite so te boli e od napnuvanje ili od gledanje na blisku..nisto strasno nemaj gajle.pozdrav
Другари јас да ве поздравам , да ви пратам позитивна енергија и да ви посакам убаво да си го пројдете остатокот од викендов . Глава горе,дишете длабоко и само напред !
Луѓе кај мене има напредок. Сега само се чудам што се може да ни направи психата. Кога таа ќе се надвладее, човекот се враќа на стариот живот. Овие денови се чувствувам многу добро се разбира и времето позитивно влијае на нас.. Помалку мислете на болести, ставете во глава дека се е ова психата. Имајте убава вечер
Da taka e ama jas se plasam Mnogu i se osekam nogu cudno se mi e cudno okolu mene ne realno . I Strav mi e oti kako nemoza tesko mi e da sostavuvam recenici se si velam lele mozi ke zgresam i koga luge zboruvat kako samo gi slusam nekogas kako zbuneta nemozam se da razberam kako nemam koncentracija da sledam .
ljudi daj kazite sho da praem nekoj sovet ve moliim.Mnogu mi e losho stanav hronichen hipohondrik ne mi se zhivi vishe vake sve si mislim deka sum teshko bolen a pred dva ipol meseci pravev krvna slika ok beshe sve mislim razni gluposti opsednat sum so toa sovett ve molim.Ne mi se zivi vishe vake.
@azzurro Gledam nekolku pati pisuvas slicen post znaci potrudi se malku i sam gledas deka nisto ne ti e spored krvnata slika,moras da se ubedis deka ne ti e nisto raboti malku sam na sebe,i pies nekoj ad? Ako pies ocigledno ne ti deluvaat stom uste vaka razmisluvas Ajde malku hrabro zastani na noze lugje so kakvi ne bolesti pa sakaat da zivat se borat a nie so nisto ke umirame,ajde opustise kazi so saka neka bide aj u pm eden mi e zivotot odi zivej go kako sto sakas da go zivees,i toa nestabilnost pri odenje so vikase deka imas imam i jas site imame koga mislime na toa,nema da padnes ne se sekiraj toa e samo mislaaaa!!
Постојано доаѓам на темава да се потсетам како ми изгледаше пеколот. Најтешко е знам, ама може да помине ако искрено силно сакате и се потрудите. А од како ќе помине е тогашшш сте едни од најсилните личности кои чекорат по земјата. Бидејќи да ја победиш битката со својот разум е извонредно тешко. Сега сум океј. Веќе две години. На моменти се враќа, кога имам тежок период или сум под стрес... Ама знам дека еднаш сум го поминала и веќе не ме плаши па го испраќам за ден-два. Психологот ми велеше во ист вир два пати не се гази. Поздрав луѓе, бидете силни.
Ништo не ти е, дo пред некoе време беше пoдoбaр кoлку штo пaмтaм. Чим ти билa дoбрa крвтa не се секирaј преку нејзе се гледa се. Сите симптoми штo ги имaш се oд aнксиoзнoстa не мисли нa други бoлести, излегувaј, кaжи си декa ништo не ти е. МOЖЕШ, ПOТРУДИ СЕ. Јaс сo 17 гoдини успевaм дa јa сoвлaдaм психaтa мoжеш и ти. Медитирaј, викaј си вo себе декa не ти е ништo.
Дечки, а да не знаете дали шумливите таблети стварно имаат некој ефект, на пример кога се однесува на магнезиум, калциум и слично ?
А зошто да не ги внесуваш преку исхраната? Пример преку хељдата или суровото какао, природна и здрава алтернатива која содржи многу минерали, меѓу споменатите магнезиум и калциум.
Znam za niv, no vcera si zedov supravit koi se sostojat od kalcium, magnezium, d3 i vitamin C ali se sumlivi, pa sakav da prasam dali nekoj od vas ima poznavanje za sumlivite, odnosno dali se efektivni kako obicnite tableti za da ne gi pijam za djabe