1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. raffa

raffa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2011
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    19
    јас не влегувам во акција, заради тоа е вака, а сигурно малку да поработам на случајот ќе биде мнооооооооогу позабавно :)

2. nadez31

nadez31 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2011
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    24
    влези во акција.................................. :P обавезно :P

На dunja му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Azzura

Azzura Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2011
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    150
    Рафица, всушност и јас имам голем страв од оставање. Постојано се плашам дека ќе ме остави дечкото со кој сум во моментот. Тоа е некако врежано во мене, по мојата 16 година. Тогаш за првпат имам дечко со кој одев една година, но освен љубакање немавме ништо. И можеш да замислиш колку сум била вљубена...во тоа време некако не се мислеше на секс, едноставно дечко ти е оној со кој се бацуваш :) нормално, јас не знаев како да се понашам, не знаев дека треба да уживам, мислев дека ТОЈ е еден и единствен. Но, по 1 год, момчето нормално не живееше во мојот сон за принцот на белиот коњ и ме остави :) леле кога ќе се сетам колку страдав, многу, страшно беше....поминаа еве 20-тина години и јас после нормално си имав и други многу поквалитетни врски, но секогаш, во секоја врска ми беше набиен стравот од оставање, ама буквално секогаш. И ако ти се верува, не научив од грешката, туку само ја сфатив и ја прифатив како дел од себе...верувај, јас по 20 години се уште се плашам од тоа, страв од оставање, од самотија. И нормално, од ОНА ШТО СЕ ПЛАШИШ- ГО ПРИВЛЕКУВАШ :) така најчесто бев оставана. А оние двајца дечковци кои пак јас ги оставив, од жал, прво ги исплакав убаво, и после ги оставав хахахахаха....
    Но, Рафче, работата е што сметам дека во себе имам многу љубов за давање. ОК, може човек да остане повреден, ама мила моја, тоа навистина поминува. Секоја љубов е нова, секогаш различно се сака, срцето секогаш е ново за новата љубов. Јас така сфатив. И еве , и сега, на овие „магарешки“ години, уште се плашам дека дечкото ќе ме остави и не се опаметувам. Колку и да сум важна, во мене тлее страв. Но, на крај си велам, „па што ако, нека биде така, мене барем ми беше убаво додека траеше“ и одам понатаму ... размисли за ова, младичка си, ејјјј 24-5 години, убавинииии, живот...од љубов никогаш доста, само љубовта е двигател во животот. Љубовта кон се! :)

На nadez31 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ferhunde9

ferhunde9 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2011
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    38
    да знаев порано да ве прашав за љубовниот живот па вие заборавивте на анк :lol: :lol:

adela сонце неможам да ја најдам групава ај малку помош пријатеља ке мора да сум пријтелка со некоја од вас па да се придружам изгледа така беше таа работа со групите :?: А или не ајде HELPP чекам одговор :*

На A.d.e.l.a му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Azzura

Azzura Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2011
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    150
    На ferhunde9 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. danika

danika Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    134
    јас ја пронајдов и се приклучив.Значи кога ќе отворис на фб во пребарување пишуваш Panicni napadi.Ne jassum posilen. потоа see more results и излегуваат две вакви групи вероватно дуплирани се,и се приклучуваш кон групата. Ајде пробај ферхунде9 па да си пишеме

7. ferhunde9

ferhunde9 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2011
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    38
    hahahah azura баш ме потсети али на нешто друго :x али супер во секој случај

danika знам ја најдов таа група али не мислев на таква група мислев на онаа со chat што е ако се разбираме али за таква треба една од нас да биде пријателка со сите па да ги приклучи во групата(али сега кога подобро ке размислам :?: и не е баш добра идејава со групата зашто нема веке да го посетуваме форумов а и поинтимно и посигурно е да пишуваме овде) во секој случај како ке решите така нека биде но од искуство ви кажувам дека е поубаво вака.

azura еве нешто за тебе http://youtu.be/rBIkxNcc-hs ако не си го гледала филмот ОБАВЕЗНО да го гледаш ја се мочам секогаш кога го гледам :rofl: :rofl: :rofl:

8. A.d.e.l.a

A.d.e.l.a Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    98
    Panicni Napadi. Ne Jas Sum Posilen
    srcki ova e naslovot a i staviv edno smajli :) za identifikacija
    nemozam nikako link da kopiram :) ako uspeam ke go objavam

9. A.d.e.l.a

A.d.e.l.a Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    98
    i ovde ima chat samo neznam kako se vleguva pisuva deka treba da imas 50 komentari aj videte pa ako znae nekoj neka kaze samo bitno e da si ostaneme vo '' privatna zona '' odnosno samo nie sto sme na ovaa tema
    CMOKCINJAA

10. dunja

dunja Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2009
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    870
    Да така е....најдете нова љубов па што и ако бидете оставени.Во животот тоа е нормално....да оставате и да бидете оставени....а зошто очај, страв...секогаш има некаде некој кој ќе ве сака само треба малку да тргнете во акција...а знаете што????најчесто (кога јас бев оставана)а бев оставана, хехе ми се враќаа оние што ме оставиле со молба да ми се вратат..тогаш јас ги оставав...најслатко ми беше...може личи на оосветољубивост ама c est la vie драги мои....
    Дури и кога ќе се омажите и ќе му изродите деца и ќе му ги,,истрпите,, родителите, сестрите, родбините и сќе се претворите во треперлива вредна сопруга....и тогаш може да бидете оставена,а тогашнајмногу боли,боли многу повеќе отколку во обична младешка врска...
    Сега ќе ви раскажам една вистинска приказна.....
    Таа беше трпелива, вредна и многу оддана сопруга.Му ги почитуваше родителите....правеше се да нема кавги,работеше од утро до ноќ...му роди прекрасен син...се обиде да му роди ќерка ама не успеа....таа стана анксиозна, атој си ја пронајде бившата љубов, го внесе нејзиниот број од телефон...бившата живееше во друг град...таа ја откри оваа врска...со денови беше тажна и плачеше скришум во купатилото, апотоа ставаше облоги да ги сокрие потечените очи(глупава),стана крајно анксиозна и депресивна..беше оставена, не буквално ама пронајдениот тел.број кажуваше дека тој љуби друга.......
    А потоа еден ден реши да оздрави....престана да биде анксиозна....запозна еден прекрасен човек ...со него можеше да разговара за се, атој и рече дека има прекрасна душа двајцата скришум се слушаа по телефон...а еднаш-двапати и се сретнаа сами....
    таа не го напушти сопругот(вешто го криеше новозапознаениот),тој и се колнеше дека немало никаква врска со бившата...Таа веќе заборави на оваа ,,сцена,со бившата,нејзе и беше важен човекот кој го запозна.Беше среќна дека има некој кој ја сака....макар било тоа еден телефонски позив или порака на ФБ..Таа и тој се уште се заедно...чекаат синот да се ожени....голем е срамота за афери ...срамота од годините....
    Што сакав да кажам??? Секогаш ке се најде некој што ке ве сака колку и да остарите....не плашете се од оставање..Господ се испланирал...кога мислиш дека е крај...настанува нов почеток...никогаш не едоцна..еве гледате таа има 45, атој 50 и се уште некој ги сака.Поздрав Ве љубам :inlove:

На A.d.e.l.a, nadez31, Azzura и 2 други им се допаѓа ова.
  11. zoceeee

zoceeee Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    70
    zdravo na site sinoka sto procitav edna kniga cela se pronajdov vo nea i svanav veke deka nemam organmska bolest

12. Cielo5

Cielo5 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    242
    Допаѓања:
    98
    Aaa gledam ste pocnale tema za ljubov za da zaboravite na anksot. Super eve i jas ke si go kazam svoeto iskustvo. Jas sum izgleda posebna poa nikogas nit sum pagala vo transovi za deckovci, ni mi bilo gajle ako mi raskine ili slicno. Ne deka sum imama mn deckovci sepak sum mnogu mlada ama imalo kolku sto treba. Normalno i muvanjata se sostaven del od ljubovniot zivot. Sega sum vo vrska podolgo vreme poveke od godina ipol no ne sum nesto zaljubena onaka ubavo mi e so decko mi znae za mojata sostojba, me podrxuva me saka neizmerno sekogas e tuka za mene i ok mi e. Ne znam nikogas ne se opteretuvam. Nemojte ni vie i da vi raskine, i sto i da e ne e kraj na svet deee maski ima kolku sakame, bar oni neka ne ni s eproblem. Sega i jas ke probam da ja najdam grupata koja ste ja kreirale, bas ubavo vi tekna, samo jas sum so moj licen profil, i taka mn mn ne go koristam za privatni raboti, za toa twitter poveke. Sega ke ve baram.
    Bidete mi pozdraveni i fala ti Boze sto zoceee svati deka nema organska bolest :))))))

13. zoceeee

zoceeee Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    70
    svativ so vasa pomos i svanav mnogu raboti deka zivotot e eden i mora da se zivee po sekoja cena

На Azzura му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Azzura

Azzura Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2011
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    150
    ALELUJAAAAAAAAAAAAA :) :D 8)

На ferhunde9 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.104
    Фала Дуња!!!! Твојот одговор баш ме опушти :) :) Се обидувам да го игнорирам, баш пред некој ден си зедов маче, тоа ми е најнова занимација, па читам книги многу, сега лето, нови авантури... Анксот мора да го потиснеме и да го избациме од игра....
    И јас ја најдив групата, но малку членови има, и не можеме да зборуваме на чат таму, подобро како профил да се направи што мислите :)
    Поздрав до сите, ве гушкам!

16. Azzura

Azzura Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2011
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    150
  17. A.d.e.l.a

A.d.e.l.a Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    98
    kazuvaj go naslovotttt:)))))))))
    bravo za tebe

kako moite hrabri devojki go pominaa denot?

mene deneska mnogupati panikata sakase da me poseti ama maski i ja bapnav vratata:) se prosetav bev i na rabota a sega i ke si se prosetam i so srckata.

mok podsvesti e edna kniga koja kazuva bas se za toa kolku moze covek sebesi da se usreki ili da se unesreki so pomos na potsvesta

18. raffa

raffa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2011
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    19
    За темата љубов, далеку од тоа дека очајувам, ама не сум и тип кој што живее со авантури.
    А за моќта на потсвеста јас ја купив, и еве уште ја читам .....до 15 страна сум 2 месеца :D

На A.d.e.l.a му/ѝ се допаѓа ова.
  19. A.d.e.l.a

A.d.e.l.a Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    98
    hahahahahaha e brzo ke ja docitas taman do nova godina

20. ferhunde9

ferhunde9 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2011
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    38
    azzura :clap: :clap: :clap:

Незнам дали некој од вас ја читал книгата ''Tajna'' - Ronda Bern ако не вреди да ја купите и прочитате

zoceee браво за тебе гледаш дека може да биде се полесно ако се опуштиш само напред и прочитај ја книгата уште еднаш (која и да е)гледам дека добро ти делува :D :D :P