lujge ova e pekoll imam netpodnosliva napnatos nemir nemozam da izdrzam utre zemam uputi ke odamvo voena bolnica da lezamm nemozam pojke MAJKA MI I TATKOMI SAMO GI SEKIRAM NEMOZAMDA GI GLEDAM VAKA I to mnogu mi vlijaj na namenee sovet kako ze spravuvate so vie vo domasni uslovii???
moras sam da se spravis so tvojte misli i da odis vo bolnica kje ti kazat deka si sosema zdrav,bidejki nie anksioznite sme najzdravi
@sase pp I jas gi sekiram moite se nerviraat za mene ama sepak samo jas znam kolku mi e tesko i bar sega treba da se uz mene taka da nivnoto nerviranje sekiranje e normalno,ti treba najprvo za tebe da mislis a ne za drugite(iako nie anksioznite emotivci prvo za drugite gledame) moras da gledas da ja nadmines ovaa sostojba i da se boris a ne da mislis kako im e na drugite i sam se unistuvas poveke a taka i na niv poveke ke im nanesuvas griza,pocni da razmisluvas pozitivno da rabotis na sebe i se ke se sredi,kakvi bolnici kakvi bakraci,zemi nekoja zanimacija najdi si i se ke se sredi poleka.pozdrav
Lugeeeee panikaaaa me fanaaa golemaaaa edna nedela strasni glavobolki niakko ne mi minea , i sega nekoi peckanja vo leva grada i trpki vo leva rakaaa vi se ima li sluceno mnogu mi e strav da ne mi se sluci nesto .....????
Sovet, razgovaraj za toa poveke se lugeto, ne go cuvaj vo sebe, izlezi nadvor druzise so luge. No pred se, ona sto te tera taka da ti bide, spodeluvajgo so nekoj koj ke saka da te slusa, ne go cuvaj vo sebe
Изгледајте го видеово. Соочување со проблемите и стравовите, а не ад и седење дома. Тоа не го решава проблемот на подолги стази.
zdravo na site.se izvinuvam za latinicava.dolgo me nemase.vaka sega pak sum na seroxat i heleks imam dobri periodi no i polosi.moe prasaanje dli i pokraj terapijata imate losi periodi ,kako se spravuvate so tie periodi?jas nikako .mnogu me plasi ovaa anksioznost.Sase ti pisav poraka na profil.pozdrav pisete mi..
katastrofa sum mnogumie tesko mislam deka nema spas od ova APETITOT MIE NA NULA DVE NEDELI NEMAM NISTO JADENOO neznam pojke so da pramm se pojke tonam i tonamm
Jas da kazam nokeska po prv pat mi se desi vakvo neso,do sega sum spiela dobro,mislam sum imala kosmari i budenje ama ova prv pat.. Se razbudiv i stanav bev do drugata soba i do wc i se vrativ si legnav,bev skroz opustena si mizev,i kako struja da mi projde niz celo telo i kako da mi se zavrte pamet a mizev,i posle toa nisto,ne bese neso kako strav da osetiv neznam kako da opisam ova prv pat,se plasam da ne e neso so zdravjeto... ((
da pijam iad i antipsihotici VEJKE 5GODINI SUM NA TERAPIJA i ne najdov care i pet antidepresivi smenatoo efektite se minimalni
Sase pp dali imas pieno ansilan sanekvenv I neuro vit jas ja primam ovaa terapija I mi se pokaza odlicno ansilan pijam nasabajle od 5 mg pobrucek od neuro vit I navecer od sanekven od 10mg najubavo e toa sto nekav nikakvi nus pojavi
brat ko lezev nabolnica ista terapijav primav i jas soneze imav i losi i dobri denovi ama kako so vrvese vremetoo pomalku losi dekoj imav ama ne me izlece skross stravot nesigurnosta pak CRNI MISLI MI NALETVAJa de godini go pijav si fativ zenska pocnav narabota vo T-home bev na dobar pat da se izlecam i edna situacija povtorno nA dnoto i otogas nikako da se stabiliziram pocekaj podolgo vremee da se stabiliziras i izbegavaj stresnisituaci
здраво да ве праша, дали некој чувствува како зуење одзад во пределот на вратот како да се качува нагоре...
Potrebata za dlaboko vdisuvanje ne isceznuva kaj mene pomos so da pravam?ako ne vdisam dlaboko nekoe vreme,odnosno ako izbegnam da vdisam koga mi doagja kako potreba pocnuva da mi vibrira i nos i usta odvnatre nekako neznam...veke nezgodno mi e od drugi a najprvo mene samata mi smeta ova!