Dali vi se ima sluceno kako struja vo glava takvo cuvstvo od sto moze da bide dali opasno zamaten vid i mutnost vo gkava pisete mi ve molam ako nekoj od vas go cuvstvuva seto ova e del od simotomite
nzz sto e ama mn e grdo isto i usta i jazik i telo se mi trne a i kako struenje nekoe dali treba da dobijam mi e vaka losooo
Zdravo na site! Denes se zackeniv na forumot I sakam da spodelam so vas nekoi raboti za mojata sostojba I da pobaram vase mislenje. Pred tocno tri meseci pretpev stres poradi vlosuvanjeto na zdravstvenata sostojba na majka mi I dobiv nesonica. Bev cel mesec bez son,ne zaspivav voopsto I mi dijagnosticiraa anksiozno rastrosojtvo od koe sto dobiv terapija so citram tableto I lorazepam. Gi piev dva meseci, no imav strav dali posle prekinuvanjeto ke bidam zavisna od niv I nema da mi dobro, taka da so tie misli uste kako za inat mi bese poloso. Minev niz tesko denovi, oslabev, vo depresija bev no nekako se dignav I gi prekinav tabletite I sega psihicki se osekam mnogu Dobro kako porano sto bev. Edinstveno nesto so mi svrama golem strav e zamorot koj go cuvstvuvam Seekojdnevnoo, bolkite vo muskulite na racete I povremenoto treperenje, opsta slabost, tresenje I na teloto koga vezbam zatoa sto sakam da se relaksiram koga sum slobodna, I zamaten vid I sekakvi drugi fizicki simptomi od koi se plasaam mnogu da ne e seriozno nesto. Dali nekoj go cuvstvuva toa I dali e mozno da e od anksioznosta. Pozdrav
Lugje ne biva vaka samo zalenje,ajde malce da se bodrime da pisuvame kako sekoj den ni e podobro i kako poleka se izvlekuvame od ovaa sostojba
Mislam od prekinot na lekovite deka e sama ne smees da gi prekunuvas bez doktorot treba da se konsultiras so doktorot ne se plasi pozz
Od koga gi prekinav ima pominato tocno 22 dena, I sonot mi se vrati vo normala i nemam stravovi poveke ama so tie simptomi se osekam mnogu loso I isplasena....se nadevam ke pomine da sega se sramam I na kontrola da odam koga sama bez konsultacija ja prekinav terpijata )
Da spodelam I ovde Zamaten vid imam Sekojdnevnoo a posebno koga sum nadvor, cel zivot bez naaocari za sonce sum izlevala,a sega nikako ne mozam da ja podnesam svetlinata.....inaku imam I glavobolka I steganje na cela glava za razlika od porano koga sum cuvstvuvala glavobolka taa e bila samo vo predelot na celo to ....ah izleguva deka nie samite so nasite misli I psiha si gi praviime problemite a vsusnost nisto ne ni e
Istite simptomi gi imam i jas sea vo momentot mi trne peckKa, usnite , denes ne megjutoa vo sabotata mi trnese i liceto, imam trpki po grbot
По заморна не сум билаааа во животов. И мисел дека со анкс ваков замор не се издржува. Денес главата ми пукна, три дена желудник ме боли, амаааа јас и на работа и трчај после работа, и дома спремање по повод роденденот на мојата ќерќичкаа. Се додека викате не можам јас нема да успеам и нема да можетеее. Се можемеее значи баш сеееее.... ништо не е вечно, така ни овааа. Луге..лошо ви е нека ви е..... речете си ок лошо ми е ама ќе помине...можам јассс. Место да висите на форумев цел ден и да се жалите....спротиставете се на аксот и направете нешто од што се плашите. Ако денес не ви успее...утре пак направете го и се така. Тука со читање нема помош верувајте ми.
Kako psiha sega mi e isto taka a mislam bozem n dobro steganjevo me muci zamaten vid ocite kako umorni na pola kopje nemozam da funkcioniram a mislam deka se raboti za nekoja bolest mnogu sum isplasena pozz do site
I jas imav simtpom na cuden vid i zasemetenost vo glava ama ete fala Bogu toj simtpom pomina. Probaj da ne mislis na toa se ti e ova od anksioznosta ne e nisto drugo. Samo probaj da ne mislis
Kako da go trgnam ovoj glas me plasi kako nekoj da me vika ccccccc nemozam da ziveam normalno ufff amn veke pomagjte
Samo sto sakav da pisam za istite simptomi!Jas sum taka cela godina koga poarno koga poloso no za zal non stop sum taka so zamaten vid matna glava ponekogas me stega glavata koncentracija skoro nula zaboravam po nesto sekoj den imam custvo na otcutnost pako da ne summprisuten vi razgovor slusam raboti ponekogas koi na mene mi odgovaraat cudni custva sto me premnogu nerviraat i mo smetaat mnogu!ispitav sve zivo i nisto snimav glava se e ok zemav uput pak do nevrolog ke odam utre drugo nemam skoro se mi pomina a ova mi ostana najverovatno kako posledica od anks.poz.
Ima mila ima samopozitivno I imaj trpenie razgovaraj so nekoj koj moze da te svati poseti strucno lice odbegnuvaj raboti koi ti predizvikuvaat strav koga I da osetis nekoj simtom pusti muzika najdi zanimacijaiaki nemas sila trudise poleka poleka mislite ke se steadat
Bi sakala da ve prasam dali poznavaate nekoj ili pak nekoj od vas licno e imal svoe iskustvo, vo vrska so prekin na lekovite bez sovetuvanje so lekar? dali toa so go cuvstvuvam kako zamort, treperenje,musklulna slabost I dr,dokolku mi e od prekinot na lekovite e opasno dokolku trae podolgo vreme, odnosno dali tie simptomi sto mozat da se javat po nagloto prekinuvanje na lekovite moze da se stetni po zdravjeto? Uh,mnogu sum isplasena od toa samo nisto drugo, izvenete I ve molam spodelete vasi mislenja dokolku imate. Pozdrav
pozz skora isto i mene mi se ima sluceno 13 dena gi prekinav bez sovetuvanje na doktor,a toa mi se slucija poradi toa sto bese na psikijatar da gi prepisam lekovite toa kazaa deka zakasnia ss kontrola treba da ides kude maticen lekar da ti pise termin i iskocija sum nadvor nervozen vikam ss sebe da gi prekinam apcinja i takoj takoj ne pomagav vikam ss sebe ii opaaa posle nekoi denovi sto gi prekinav pocna sve od prvo i vikam ke odam pak kude psikijatar ama ne sum mu kazaja deka gi prekinav ovoj bese oktombri mesec 2015 a simptomi od prekinuvanje da gi nabrojam prvata bese kako nesto da udari u glava panika gubenje ramnoteza koncetracija nekoj pravese muhabet ss mene ja mu vikase da da takoj a ustvari nesto drugo mislese drug simptom nesonica toa jos deneska den ga imam glavobolka namalen apetit i nesto drugo ne mi tekne sega,zatoj od eden put nemoj ne treba da gi prekines ako sakas treba ss konstultacija ss psikijatar od malce po malce da se namali i toa e toa ama ne se plasi ako nemas nekoj seriozen problem pozz