Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Iva93@

Iva93@ Активен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2016
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    2
    I jas toa go cuvstvuvam, ama treperenje na race noze cesto pati ne mozam da go podnesam I mi vleva strav so trae veke poveke od 20 dena...ti blagodaram na odgovorot..pozdrav I se najdobro!

На Altruisti му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Altruisti

Altruisti Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2015
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    13
    Nisto barem zatoj sme ovdeka da si pomognemo kolku mozeme megusebe znam kako e koga gledam i jas koj gi ima moi simptomi malku mi se olesni dusata deka vo sebe vikam deka ne sum samo jas.

На Marija_Maci и Iva93@ им се допаѓа ова.
  3. VIRAGO

VIRAGO Активен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2016
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    18
    Vaka jas dva dena gi prekunav i cuvstvuvam kako struja vo glava i steganje vo glava i dr simptomi a ti cuvstvuvas kako mene ili dr simptomi pozz

4. Iva93@

Iva93@ Активен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2016
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    2
    Da go imam toj simtop, kako so spomnav veke poveke od 20 dena sum bez tabletite I prvite denovi osekav golemi steganje vo glavata posebno zatoa sto spremav ispiti, a sega me stega pak odvreme navreeme ama ne kako porano. Samo so treperenje I zamor si imam maka cuvstvuvam deka I glava, I celo telo mi treperi....i taka zapagam vo misli sekoj den i uste poloso si pravam

5. pajton

pajton Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2016
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    103
    Да ве прашам пивнувате ли алкохол :) јас по едно пивце си пијам а пијам и елицеа па незнам дали е штетно

На promeneta му/ѝ се допаѓа ова.
  6. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    931
    Допаѓања:
    2.837
    zravo feminki ,mnogu sum zagrizena mislam deka imam dijabetis neznam jas taka si mislam ,od site simtomi jas si najdov eden a toa e deka pod miskite imam suva i potemna koza ona suva mnogu i ne izlegiva so nisto so sve ja trzav ,zagrizena sum ,drug simtom nemam ,kazetemi dali e mozno da imam dijabetis?:(

7. stelaohrid

stelaohrid Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    232
    Може по малу

На pajton му/ѝ се допаѓа ова.
  8. bumbaroska

bumbaroska Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2010
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    392
    Jas pijam po edna casa vino

На pajton му/ѝ се допаѓа ова.
  9. jb82

jb82 Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2010
    Пораки:
    228
    Допаѓања:
    299
    Мојата анксиозност ме мава кон хипохондрија и песимизам до граница на хистерија. Значи ме фаќа и не можам да сипјам еве на пример како моите деца (кои сега немаат повеќе од 6 години) ќе излегуваат во град. Не можев да заспијам до 2 саат.
    После, ако чујам дека некој е болен, особено од некоја тешка болест, одма и јас се побудалувам, се плашам, а нервозата не можам да ја смирам.
    Или пак ако ми звони телефонот, и тоа да е мојот шеф, одма мислам дека ме бара бидејќи нешто сум згрешила.

Не знам што да правам со себе си :(

На bumbaroska му/ѝ се допаѓа ова.
  10. hoex

hoex Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2015
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    189
    Lelele istoto milenje go imav i jas koga vidov deka na kolenata imam nodrici a toa e od sto sportuvav. No vidov deka ne sum izmoren celo vreme, deka ne sum gladen i zeden celo vreme i nemam izgubeno kg a toa se simptomite na dijabetisot prodolziv ponatamu. Ne e sekiraj, samo vnimavaj na stresot nauci samokontrola bidejki od mn stres moze da se fati sekerot.

11. penelopa1234

penelopa1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2014
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    12
    Zdravo. Najprvin da se izvinam za latinicata. Dolgo vreme ne sum go otvorila forumot, no eve me pak veke 3 god. Sum anks-free i sakam da vi kazam deka spas ima a toj e vo samite vas. Da vi zvuci kako klise ama so redovna fizicka aktivnost i povremeno B6 ke si ja vratite kontrolata vrz vasiot zivit. Krizi ke ima da jas monentalno sum vo edna takva ama ke se izboram. Pozdrav do site stari i novi clenovi.

На Sireni, Marija_Maci, Nalayan и 5 други им се допаѓа ова.
  12. pajton

pajton Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2016
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    103
    Dali nekoj ima odeno na bioskener

13. VIRAGO

VIRAGO Активен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2016
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    18
    Decki kako ste? Jas da vi kazam tesko funkcioniram deneska ustvari sekoj den osven simptomite koi vo proslite postovi vi gi pisav imam maka i so vratot rbetot i kicmata dali mislite deka seto ova e od anksioznosta ili od nesto drugo pisete mi da ne mislam pozzzx

14. Tanyya

Tanyya Нов член

Се зачлени на:
    20 февруари 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Не е удар, не се секирај но не е ни анксиозност.Тоа е вид на мигрена, прв пат ли ти се случува

15. VIRAGO

VIRAGO Активен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2016
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    18

16. VIRAGO

VIRAGO Активен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2016
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    18
    Ne sekoj den vaka skoro godina ipol sto e a migrena ne e mi kazaa na lekar makami e mnogu help.....

17. Sun &moon

Sun &moon Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    105
    Hi luge kako ste sakam
    Da ve prasam dali imate slaba koncentracija . Mojava e nula . Dali vi se slucuva dodeka nekoj zboruva da vi e tesko da go pratite i duri nemozete da razberete so zboruva ?mene taka mi se slucuva i se plasam si velam nesto da ne imam nekoj problem pa nemozam da se skoncentriram .

18. Nalayan

Nalayan Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2015
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    245
    Мојот проблем е следен...

Пред некои 10 дена земав хашиш и од тогаш почна се`. Најпрвин се изгубив, не знаев каде сум, едвај собрав сили да се јавам кај една другарка да дојде во мојата населба. Шетав, ама ме мавна многу лошо чувство, не можев 9 часа да си дојдам при себе од прилика, а може и повеќе. Следниот ден не можев да станам од кревет. Срцето многу јако ми биеше и цело време се тресев. Од тогаш па еве до денес не можам да дојдам при себе! Бев на општи лекар пред два дена и ми рекоа дека ќе пројде а во меѓувреме да пијам чај од маточина и бедоксин. Така и правам, но вртоглавиците, дезиориентацијата, бунилото (се осеќам како полусвесно), како и неможноста да станам од кревет продолжуваат. Рацете ми се тресат и срцето ми бие. Можеби не со толку висок интензитет ама сепак. 3 дена после случувањево не спиев и после кога конечно заспав срцебиењето малку ми се потсреди, но сеуште се чувствувам дезиориентирано и чудно. Не ми се прави муабет со никого и сеуште ми се тресат рацете.

Инаку, направив крвна анализа и се покажа се дека е океј, ама јас не се чувствувам така. Едвај станувам од кревет. Можно ли е да го оштетив нервниот систем, или да ја предизвикав анксиозноста со тоа што се предозирав? Ве молам за помош, не можам нормално да функционирам од тресењево. Да напоменам дека немам ниту апетит, едвај јадам. Инаку имам 22 години, помош!

Последна измена: 21 февруари 2016
  19. Iva93@

Iva93@ Активен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2016
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    2
    Zdravo Virago :) gi cuvstvuvam I jas istite. Cuvstvuvam okocenost na vratot, bolka vo gorniot del na rbetot itn....sekoj den I ne znam dali im ima kraj na simptomite. Sega povtorno me maci nesonica I strav nekoj, nemir navecer,kako tesko da disam I postojano sum isplasena...pozz

На Nalayan му/ѝ се допаѓа ова.
  20. MilaJ

MilaJ Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јануари 2012
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    14
    Tanyya ne vtor pat mi se slucuva vo rok od 3 meseci.