Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Cleonika

Cleonika Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    465
    Здраво.. тебе анксиозноста ти се појавила или појачала ако предходно си ја имала, после употребата на хашишот само поради неговото дејство. И она што останало наредните саати и денови, ти е од анксиозноста од чувството што ти се создало од хашишот. Инаку од пушење на хашиш или самото ТХЦ во одредени околности помага да се опуштиш ама некогаш ја влошува состојбата и знај нешто: без разлика колку испушиш, треба да е нешто стварно надвор од контрола пушење па да дојде до предозираност, во спротивно колку и да пушиш ХГ само подолготрајно чувство имаш, а се дополнително што се осеќа е само филм што нашиот памет си го создава. Значи дури и тие шо немаат анкс, коа пушат мозокот поподложен им е на навлегување и правење филмови, како што нас анксиозните ни е секогаш. И не се грижи нема теоретски шанси да ти сеслучило нешто страшно.

2. Nalayan

Nalayan Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2015
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    245
    Благодарам на одговрот Члеоника.
    Само не знам како ќе туркам вака. Затоа што многу лошо се осеќам, ме тера на плачење затоа што не можам да се стабилизирам. Да одам ли на психијатар, и што ако утврдам дека лековите кои ќе ми ги препише докторот не ми одговараат? Освен тоа, не сакам премногу да спијам од нив или да бидам како билка во саксија во смисол да не можам да станам од кревет а камоли да излезам надвор.
    Многу се плашам од контра ефектите кои може да се јават и затоа некако размислувам дали да одам кај псих.

3. Nalayan

Nalayan Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2015
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    245
    И да, бил ли некој кај Јанис Гиастиас?
    Знае ли некој каков е психијатаров, како лечи?

4. macaigoki

macaigoki Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2013
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    4
    Вака дечки, на некои постари постови го прочитав Линден метод , јас го прочитав и има ефект. Во самата метода се објаснети скоро сите симптоми и поради која причина се јавуваат. Сакав да прашам дали некој од вас постарите членови го користел и искуства?

На Nalayan му/ѝ се допаѓа ова.
  5. MilaJ

MilaJ Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јануари 2012
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    14
    Zdravo na site bi sakala sakala da ve prasam nesto.Od sabajle kako stanav imam bodez pod I vo levata grada I toa samo koga ke se naednam dali nekoj imal vakvo iskustvo do sega.

6. azzurro

azzurro Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2015
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    852
    zdravo!odamna nemam pishano na forumov vchera pravev krvna slika i fala bogu se beshe ok mataichnata mi reche deka sum sovrsheno zdrav, a ja non stop mislev deka sum neshto bolen pochnav da mislim gluposti.Sega se nadevam deka kje mi se izguba ovie misli i nema da dozvolim da se zanimavam so takvi gluposti kje ja pobedim ovaa glupava anks.

На hoex му/ѝ се допаѓа ова.
  7. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.297
    Допаѓања:
    16.615
    Јас изгледав неколку смешни видеа со животни и се изнасмеав.
    Нема подобра терапија од смеењето.
    Смејте се! :sun:

На veren му/ѝ се допаѓа ова.
  8. HoneyStrong

HoneyStrong Активен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2015
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    58
    Zdravooo. Decki kako Ste?
    Vaka da prasam, pocnav da rabotam pijam Magnezium vo kombinacija so vit.B6 I mnogu spijam . Rabotam I spijam opustena sum I podobro mi e no mnogu spijam dali e od vitaminive dali psiha nez. Pozdrav I ako piel nekoj neka pise. Ubav den na siteee! :*

На Cleonika му/ѝ се допаѓа ова.
  9. pajton

pajton Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2016
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    103
    Магнезан/б6 или посебно магнезиум посебно б6 ?

На Iva93@ му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Iva93@

Iva93@ Активен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2016
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    2
    Zdravo! I jas bi sakala dokolku nekoj imal iskustvo da pise, zatoa sto sum citala deka magneziumot dosta opusta I pomaga pri spienjeto :)....I dali moze magnezumot da se vnesuva vo vid na hrana ili onie sumlivite tableto sto gi ima da se pijat vo kombinacijaa so b6, ili najdobri se onie tabletite magnezan b6?

11. hoex

hoex Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2015
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    189
    Луѓе, се oсеќaм мнoгу дoбрo денoвиве. Не oсеќaм скoрo ништo oд aнксиoзнoстa. Пoзитивaaaaaaa ни требa. Имaјте убaвa вечер.

На stelaohrid и natemila им се допаѓа ова.
  12. HoneyStrong

HoneyStrong Активен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2015
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    58
    Zaedno ne posebno .

13. HoneyStrong

HoneyStrong Активен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2015
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    58
    Jas pijam veke Dve nedeli apcinja ultramag mislam se t.e kombinacija magnesium so b6 se ama sekoja firma ima razlicno ime. Sepak mnogu me opustaat ubavo spijam nemam nesonici tahikardii nemam trnenja ama mnogu spijam a I cudno mi e deka telovo mi e poopusteno naviknata da podripnuvam . GI preporacuvam na site. Pozdravcee
    s

На Iva93@ му/ѝ се допаѓа ова.
  14. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.162
    Допаѓања:
    175.234
    Јас ги пијам, ама јас природно сум спанка така да не знам шо повеќе :lol: Можеби да е до витамините, јас не би можела тоа да го забележам зошто како шо реков спанка сум, а можеби сега зошто се релаксира, ти олесна па можиш подобро да спиеш :$ :*
    Патем и јас ги чувствам доста добро на мене особено во :rain: денови.

15. HoneyStrong

HoneyStrong Активен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2015
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    58
    И јас сум спанка ама сега уште повеќе спијам.
    Мада од анксот многу несоници имам и се будев неколку пати а сега едвај дтанувам како бебе спијам. Важно помага подобро е :* убава вечерр

На theowndemon му/ѝ се допаѓа ова.
  16. pajton

pajton Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2016
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    103
    Elelel go.merev sega pritisokot mi beseb150/80 dali e mozno denes imav edna stresna nervozna situacija .se napiv eden b6 :(

17. bubic.k

bubic.k Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.783
    абе уживај од б6 сигурно ќе се смириш , немој да си плашиш нормална работа , во моментот кога мереше притисок стравот си го направи своето.. и избегавај да мериш притисок , еве и јас деновиве некако матно , осеќам дека ми е многу низок притисокот ама го избегавам апаратот зошто уште толку ќе ме мавни на психата... па затоа опуштено од б6 ќе бидеш добро .Многу поздрав до сите и добра ви ноќ :l:

На pajton му/ѝ се допаѓа ова.
  18. pajton

pajton Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2016
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    103
    Фала Bubic sega mi e podobro nekako se smiriv,nekako kako nekoja zestina imav vo stomakot neznam zosto e taka :(

19. Im sad

Im sad Активен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2016
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2
    Луѓе аман помагајте,потешко не ми било до сега,многу години поминаа но ова сега е вистински пекол,како да сум осуден,ве молам било кој
    барем малку да напише нешто, дали некој имал слично искуство или знае да ми препорача добар психијатар некој или да помогне некако.Еве 8 години како се справувам со анксиозноста,опсесивните мисли,присилните мисли, депресијата .Три години веќе одам на психијатар,пијам и таблети, зепира со ладиомил,имаше големо напредување но сега веке се потешко,одреден период ги прекинав ама пак ги почнав.Колку-толку излевав на крај ама сега оваа недела е страшно,таква паника не сум имал до сега,читав случајно пред некој ден на интернет нешто околу црквите и спасението за тоа како да бидеме спасени,и никако сега да го оттргнам од главата. Стално нешто ми вели мораш да бидеш безгрешен за да се спасиш а никој не е безгрешен,никако да и го докажам тоа на глупата психа.Ми доаѓа стално некоја мисла ако не се смениш, ако бидеш пак грешник, а сите грешиме(а не сум напраил некој си којзнае какви гревови) нема да се спасиш и да бидеш во царството божјо.Не сакам никаде да бидам,го почитувам и го сакам нашиот бог но не сакам стално тоа да ми доаѓа и да ми вели мораш така инаку ке гориш,22 години имам сакам да си поживеам овде на овој свет, ако направам гревови да се покајам ама тоа што сега ми доаѓа од внатре е страшно верувајте.Ако сакам да си ја соберам душата ке се исплачам но ништо,ме враќа пак на тоа дури неможам ни да се смирам,камо ли да сум повеке со депресијата барем знам мирен ќе сум.Аман луѓе помагајте,пробав секако неможам ни да се вратам на тоа што сум,со денови треперам,се ежам мислам,знам што е анксиозност ама ова е претерано а плус депресијата...Подсвесно не сакам да верувам на никој за тоа што ке ми спомнат дека сите грешиме и дека се ке биде во ред,подсвеста ми вели не ги слушај тие се грешници,па што ако се,цел свет е тоа свесно и подсвесно си велам ама никако да си докажам или да си најдам автосугестија.

;(:(

На Cleonika му/ѝ се допаѓа ова.
  20. doki55

doki55 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2012
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    226
    Мирот единствено можеш во својата мисла да го најдеш Насочи ги позитивните мисли да преовладат со тебе и речи сидека се што дојде мора и да пројде а инаку се што ке прочитаме на интернет не значи дека е најдобро и најисправно Сите веруваме во насиот Бог но не сме опседнати до лудило и знај дека сето тоа е само мисла која не може да ти наштети Позната ми е премногу добро депресијата Тоа е еден ужас кој со цврста и добра мисла можес да ја отфрлиш иако тешко оди Најважно е да си опкружен со позитивни луге и постојано да си во друштво за да немаш време да размислуваш за својот проблем и опсенатите мисли Треба и труд и воља за да се ослободиш од глупавите мисли И знај никој не е совршен на овој свет и сакај се таков каков што бог те створил и тогаш ке е полесно да се прифатиш со сите доблести и маани

На mal.ecka, theowndemon и Im sad им се допаѓа ова.