А бе срцка, ти малечко си за да размислуваш толку негативно. Ајде сега дотерај се и бркни нешто )) MWAAAAAAAAA
ne ja znam kako se vikase ama se pisese za stress depresija anks i se pronajdov so simpytomite samo sega sto mi se vrte vo glava da ne imam napraveno nekoja magija us toa mi ostana vo glava
zdravo devojki odamna me nemase da vi kazem ja sum mnogu podobra gi piem deroxatot strav nemam i koga mi ide pametot ja si sedim normalno nemam paniki ne placam znaci se do nas da znaete pozdrav do svite zooce ne se sekiraj ce ti projde sve samo treba da primas nekoe terapija pozdrav ot mene
http://www.podsvest.com/view-item/22-El ... ivota.html Поздравче Браво за Зоцееее ајде мила готово е веќе си тргнала и сега не попуштај
zocce види што убаво си ја прочита книгата сега барем сфати што е,на вистинскиот пат си ама немој пак да почнеш лоши филмови да си правиш со магии и сл. ако мислиш дека ќе ти биде подобро полесно можеш да се убедиш ,пробај, ма да јас лично не би дозволила некоја бабичка да манипулира со мене, и бетер страв да ми набие...... сфати ова ти е состојба на 21 век, а ние имаме вип влезници дуња баш ми се допадна приказната, јас отсекогаш сум си ги сакала постарите години, и со нетрпение си ги чекам, затоа што тогаш љубовта е баш љубов, едноставно тогаш се во игра само искрени чувства и емоции....... а за бишите во таква ситуација воопшто не се потресувајте и јас се слушам со бившите ама не еден на друг да си ги расипеме врските или да почнеме нешто само едноставно, машките се послаби, незнат да се носат со некои работи, и за да не ги нервираат тие што им значат се поверуваат на некој од минатото. и тие сиротите си бараат начин да се справаат со работите.......многу се покревки од нас...... ферхуде за избивањето на страв не се секирај за што ме имаш мене ќе најдеме некој изтерувац само ти остани ми расположена и хиперактивна::.... сиело дај најди ме па да се растрачарииме малче:::::: ме бакнувам
Не знам дали спаѓа ова во анксиозност, ама јас да си кажам. Откако почина баба ми пред една година, имам голем страв од смртта на најблиските. Кога и да спијам ако се разбуди некој мене умот ме тера на тоа дека нешто лошо се случило. Почнувам да се тресам цела, срцето ми лупа и не можам да дишам. Бев и на доктор и ми препишаа диазепам, додека пиев ми беше подобро но сега пак истото е. Не сакам да станам зависна од апчиња за смирување, ама не можам веќе вака станувам депресивна, се повлекувам во себе. Мајка ми треба да прави операција на вени во септември, а мене веќе од сега ми е страв, што ако се случи нешто лошо? Се трудам да не мислам на тоа, ама не можам. Исто така не сум разговарала за ова со никого, дали мислите дека тоа може да помогне?
FlameFairy поздрав и да ти кажам дека мене така ми почна анк. со смртен случај и после тоа долго време имав страв точно како што ти го опиша а можам да кажам дека и сега понекогаш ми се јавува така да мој совет ти е да посетиш некој добар психолог со кој ке разговараш кој можеби ке ти даде некоја терапија и пробај кога се јавува тој страв и тие мисли да работиш нешто да читаш шеташ работи било што само да не мислиш на тоа
uf se umoriv citajki ve a stignav samo do 20 strana(vo pozitivna smisla( Neznam dali da vi gi kazuvam moite iskustva so ank.slicni se na vasite,kaj mene se prisutni veke 10 god.nekogas so pojak intenzitet nekogas poslabo,se slucuvalo duri i cela god.da ne se pojavi i si velam gotovo e si otide no ne eve ja pak tuka ,so razlicni simptomi,poinakvi od drugite,i povtorno istoto go prezivuvam iako znam deka ne e nisto,no samata potsvest pravi drugo.Denes ja custvuvam nogata nekako kako da mi trpne,samo odreden del,ne e levata,taka da sum pomirna,no sepak stravot ne mi dava mir,se gusev ,prepotuvav i sednav da prebaruvam na inter.i slucajno ve najdov vas.Prekrasni ste site i vi se voshituvam na site sto dosega ve procitav,ke citam i ponatamu.I da dali nekoj go imal ovoj problem mislam so nogata :
здраво солзичка 1 добродојде и јас го имав истиот проблем со ногата, имав и период кога целосно не ја чувствував десната нога, не ми реагираше стапалото ни прстињата околу 1 недела ама не се откажав се качував на највисоките штиклички и пробував да чекорам падни стани колената партали ги направив ама како почнав полека да се смирувам така ми попушти и фала богу повеќе не се повтори, сеуште понекогаш трне ама не и обрнувам внимние, во такви моменти станувам и почнувам ко луда да денсам по дома, и поминува ВАЖНО не е страшно позззз
malo-84 ја те обожавам како бе не си ми сестра па ни анк ни бутур ке имам еве ти едно поздравче од мене http://youtu.be/1-CP9jLkMF0 azzura кај си те снема нешто dunja како беше на семинарот? cielo5 поздрав и за тебе Па како сте ми денеска на оваа лудо време,реагирате на овие промени на времево или не ви пречат мене да
FlameFairy http://www.anksioznost.net/sta-je-anksioznost еве ти една добра страница која ке ти помогне да сватиш што ти се случува и зошто..... поздравче мила не се плаши тоа е дел од анк. и ништо страшно нема да ти се случи
Еве ме и мене...ма секој ден сум со вас, само нешто не сум ОК Изморена сум, работам цела недела без пауза, и кога ќе си дојдам сакам само да се одморам...Плус ми касни малку, можеби од времево, а ако е од она другото, искрено ќе се изненадам ...Во глобала, ме удри некоја тага, па затоа мислам дека мали се шансите за бременост...Ме мачи тоа што сретнувам цел живот мажи кои се полни со комплекси, а колку повеќе човек помага, толку повеќе се разочарува. Се прашувам зашто луѓето сами си го комплицираат животот?! Зашто нема едноставност во односите, смеа...радост, заеднички дружби, делење-давање љубов....толку ли е се компликувано??
Па тоа е работата, не ми е страв за мене. Страв ми е за сите други, што ако им се случи нешто? Цело време си мислам дека кријат нешто од мене, нешто лошо..Се подготвувам да си легнам сега, и ми е страв. Нема да можам да заспијам во темнина или во тишина, телевизорот повторно ќе работи цела вечер..
azzura добро е срцка што ти доцни немај гајле ке го чуваме сите и не ми се нервирај тоа веројатно е само пролазна криза што викаат србите ке пројде се немој да си се нервирала за машко НИКОГАШ OK.А и времево не убива сите видиш какво е час сонце час врне катастрофа ајде знаеш како треба главата горе и само пичи напред те гушкам FlameFairy верувај дека знам многу добро како ти е и како се чувствуваш и знам дека е одвратно тие мисли што,како,зошто,што ако ......испи си едно чајче земи книга било која и читкај ке заспиеш поубаво и млада си ти за такви мисли треба сега да си во град да се журкаш да уживаша не да мислиш на глупости поздравче мила
of.....kako se snosuvate so situaciite koi znaete deka mora da gi prifatite, ama nikazko duri ni organski ne mozete da go doblizite do sebe, ni da go prifatite, ni dda go svatite, a pa najmalku da go sakate?! I plus na nikogo da ne kazete deka vi e krivo sto takva e rabotata, deka ne go sakate toa, i deka ve maci i potonuva?! epa eden period, situacija, me prati sto NE MOZAM da ja podnesam, ednata licnost ja osekam deka ja gubam, a za drugata ne mi e gajle, a i dvajcata se del od mene. I cuvstvuvate deka ednata licnost vi e ukradena od vtorata licnost, i deka ja gubite , i ja delite, a toa ne vi se sviga , zosto ti si ja imal prv, i treba taka i da ostane! Moze zvuci sebicno....ama treba da ostane samo' moja, i ne treba da ja delam ne znam kolku me svativte, ama ova me progonuva, ne sum go kazala nikomu a moram da go spodelam zosto premnogu dolgo go cuvam vo sebe.
zdravo kako ste mi dali da pocnam da pijam deprozel ama nekakol me strav da ne mi se vlose sostojbata uste poveke aj ve molam za sovet
Зооооцеее мила, јас мислам дека треба да пиеш демитрин, мене тие најмногу ми помагаат!! Пола насабајле, пола навечер, многу поопуштена си, телото ти е поопуштено, мислите не ти летаат толку сошто вака така, едноставно поубаво ќе се чувствуваш и стравот ќе се намали, ќе се релаксираш повеќе Нема потреба од ништо друго, јас пијам хелекс 3 месеци скоро па еве сега ќе го прекинувам и мислам дека демитринот најмногу ми помага, пробај, ќе видеш. Те гушкам и голем поздрав до сите!!
Jas pisav golem post vcera i go nema zosto :/ Aj pak *Ferhunde mia i mene mnogu mi vlijaat promenive na vremevo i plus deka e mnogu toplo me ubiva, vcera mi bese epten loso mi se povrakase, me prepotuvase, mi se vrtese ama uzasno mnogu uzasno. No ima edna pozitivna rabota ne me fati panika Si rekov ajde ne mi e prv pat da go osekam ova milioniti pat e kako sto pominuvalo togas i sega ke pomine. I navistina vecerta bev podobro i legnav i seka sum ok. Toa e preosetlivi sme nie ama jas se nadevam sepak deka eden den ova ke pomine *FlameFairy mnogu e normalno za sekoja licnost da se grizi za zzdravjeto na svoite najbliski no nie anksioznite sme premnogu osetlivi. Mojot tatko taka pravese opeeracija na venata odnosno mu izvadija 2 veni od edna noga so tezina od 3kg. Togas imav samo 12 godini i nesakajki go slusnav doktorot kako i kazuva na majka mi deka operacijata e teska i kriticna, toa epten me strese. Za sreka i fala mu na Boga se pomina vo najdobar red i eve go sega pak mu se pojavija nekoi veni popusteni no se macka so mast so oblogi i tera nekako. Sto da se pravi toa e zivotot borba. Kaj nego bese kriticno i opasno no ne e kaj sekoj taka, drugas od povreda od fudbal pravese operacija za 4 dena izleze od bolnica. Znam kako ti e no ne dozvoluvaj toa da vlijae mn negativno na tebe. Da s egrizis e normalno no neka ne te fakaat paniki bidejki moze da stanes anksiozna. Mene mi pocna se taka ziveev vo ista kuka so baba mi i dedo mi sum gledala bolesti i sum stanala preosetliva na toa. Zatoa davaj i podrska na majka ti toa i e najpotrebno i ke vidis s eke pomine vo najdobar red, ne potkleknuvaj. *Solzicka toj simptom e isto taka del od anksioznosta, znaes veke i sama. Jas od toa trnenje na desnata noga i bolka vo predelot na slepoto crevo 2 pati bevvo gradska celata vo grc placejki samata mislejki deka e slepo crevo, no ne bese. Se ni e vo glavata. Za zal takvi sme preosetlivi na se. probaj da ne mu davas znacenje i ke iscezne. *Malo be ti si poveke od pozitivna. Ne mi s everuva deka nekogas si bila anksiozna i deka si pominala niz toa. Navistina voodusevuvas. Kolku pozitivizam i dobrina vlevas toa e cudno. Prodolzi taka ni trebas Pozdrav do site bidete dobri