Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Cleonika

Cleonika Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    465
    Фала ти за одговор мила... да така е ја всушност така планирав да бидам сама да одморам да се видам себеси кај сум... ама се појави нели и тој др и си викам барем и да излезам со него би му кажала дека сакам да сум сепак слободна некое време. . И финтата е шо партнерот сакаше до крај да одиме нели па ја да си се оддалечам мн полесно коа ке замине...да се навикнам само.. дури рече ке контактираме нели и се цело време додека да се навикнам.. ама ја од сеа се напнав некако...и зато решив од сеа тоа да го прекинам. Не сум веќе фер...ете зборам флертам со др а таков односот никад не ни бил..и осеќав грижа на совест.. а во право си.. можеби треба да искулирам сама. Сма тешко ми е деновиве ко блокирана сум и се плашам си викам да не ми се деси нешто што олку стегната сум..тоа е плус.

2. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.477
    Мора да се навикнеш и со таа празнина да функционираш период, луѓето се тука, па си одат. Не може твојата среќа да зависи од никој друг. Штом некој решил да си замине, ич немаш потреба да осеќаш грижа на совест што сакаш да си го продолжиш својот живот. Мислам да не почнуваш одма посериозна врска, пошто мислам само потешко ќе ти биде.
    Ама ниту да се затвараш дома. Онака, да си најдеш некои нови работи што ќе те исполнуваат, а не си ги правела досега. Јога, пилатес, нов миленик, зумба ча ча ча, :) планинарење за време на викенди, некој нов курс, волонтирање во хуманитарни акции и сл.
    А за флертување, флертувај си и ич уво да не те боли. Секој си гледа најпрво за себе, тоа што сме вечни емпати и сме окупирани со чувствата на другите ни е голем минус. И од тоа највише си патиме.
    Имај убав ден :hug:

На Cleonika и johnnys.girl им се допаѓа ова.
  3. una57

una57 Активен член

Се зачлени на:
    18 јануари 2016
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    19
    Aman vekje imali izlez od ova? Mi se smaci

4. Iva93@

Iva93@ Активен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2016
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    2
    Zdravo! Eve i jas se boram sekojdnevno so razni misli koi mi se vrtat vo glavata, so bolki vo grbot, racete, ramenata.. Pocnav sekoe Utro da pesacam vo priroda so drugarki no I toa slabo pomaga zatoa so glavata mi e vo haos od mislite kako izgubena se cuvstvuvam. Decko mi za dve nedeli si doaga, se nemame videno dolgo vreme I nemozam da se pomiram so toa da me vidi takva, se plasaam deka ne mozam da go napravam sreken. Se plasaam deka mi e nesto, I deka mozam da zapadnam vo polosa psihicki sostojba. Nemozam da izlezam od ovie misli. Dali nekoj cuvstvuva kako blago trepetrenje na ustata, jazikot, pa imam takvo cuvstvo deka I glavata mi treperi, kako okocena da mi e vilicata? Nova sum na forumot, izvinete ako postojano samo losite raboti gi pisuvam no nikako ne mozam pozitivno da mislam I od se se plasaam. pozdrav na site

5. ssweety

ssweety Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2014
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    1.494
    Ќе ти кажам од лично искуство ... имам излез само трпение и најважно е сама на себе да си помогниш... ќе дојди и тоа време кога овие денови ќе останат во минатот ;)

6. vesnaplazma

vesnaplazma Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    110
    Lele znaci ova izdisvenjevo me ubivaaaaaa!

7. vichy

vichy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.163
    Jas imam videno mnogu maka i togas isto kako tebe se prasuvav ke dojde li denot koga ke mozam normalno da izlezam nadvor i da se osekam sigurna sama so sebe a ne so postojana pridruzba, dali ke mozam normalno da se vozam so bus. bez da mi s slosi i izlezam so tesko srcebienje i potenje na bilo koja sledna stanica. Koj i da ti kaze deka 100% se sredil laze. NO SO TEK NA VREME SE NAVIKNUVAS DA NE OBRNUVAS VNIMANIE NA GLASOT OD VANTRE STO TE ZAPLASUVA BUKVALNO I VETRE DA DUVNE. i potoa vleguvas vo tek so zivotnite aktivnosti i popoleka ocvrstuvas, no kaj mene licno koga i da mi se slucat teski potrei vo zivotot se vraka cuvstvoto na nelagodnost i znam na dolgo vreme da se povlecam od site da se smiram. posle odmorot/polnenjeto baterii zemas zalet i zivotot prodolzuva. Taka da ke pomine. 100% ne, no nema da e tolku paraliziracko cuvstvoto. Se naviknuvas sepak ednas ziveeme. Nauci kako ti licno najdobro funkcioniras so sama sebe a toa ke go primetet i tie okolu tebe.

8. Aleksandramo3

Aleksandramo3 Нов член

Се зачлени на:
    27 февруари 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Treta godina sum sredno i patam od anksioznost... Treba da odime na ekskurzija mn mi se odi ama strav mi e da ne mi se sluci nesto neznam shto da pravam

9. Sun &moon

Sun &moon Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    105
    Meme

10. Sun &moon

Sun &moon Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    105
    Jas ovoj glas vnatresen nikako da go odtrgnam pomagajte lugeee da ne e nesto postrasno si mislam . Ili side efekt od apcinjata . Se mislam da gi zastanam so mislite vie?

11. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
    10154918_175130282867493_109992209880936999_n.jpg

На blueberry93 и theowndemon им се допаѓа ова.
  12. Jasmina85

Jasmina85 Активен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2015
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    5
    Zdravo decki.. cel den mi e haos glavata me boli cela nemozam da gledam od bolka I cuatvuvam pritisok vo usite... toa me plasi dali mi e od anekost ili nesto drugo e vo prasanje.. Dali nekoj od vas go imal ovoj simptom I kako se spravil ?

На Sun &moon му/ѝ се допаѓа ова.
  13. avtomobil

avtomobil Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2013
    Пораки:
    239
    Допаѓања:
    60
    Zdravo Dali moze nekoj da mi prepoeaca sonar psihijatar

14. pajton

pajton Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2016
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    103
    и јас денес убаво се борев со анксиозноста испив пола литро винце како му дојде добро :)

На blueberry93 и natemila им се допаѓа ова.
  15. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Хахаха суперрр.....само такаа.

16. Sun &moon

Sun &moon Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    105
    Jas sekoj den imam i uste se nemam spraveno so ova neznam ni kako ako nekoj znae pomos

17. pajton

pajton Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2016
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    103
    Дечки мене само во одреден период од денот ми е така мутаво поручек обично

18. VIRAGO

VIRAGO Активен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2016
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    18
    Deneska nesto ve nema ili moze ubavo se cuvstvuvate?Mene deneska ma i sekoj den mi e kako mutno vo glava tesko funkcioniram se me boki aj boleneto,tuku ova drugovo neznam tesko me cudi sto vikaat deka zdrava si nisto ne ti e a sekoj den ne mi e dobro de steganje vrat de kako mutna glava mislam ke se onesvestam sto bolest e ova ili nemozat da ja otkrijat zdrav covek nema mutna glava se slagate so mene neli?koj gi ima ovie maki kako mene neka mi pise izvinete sto ve zamaram pozzz

19. Eveline

Eveline Истакнат член

Се зачлени на:
    27 март 2015
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    378
    Живеам далеку од Македонија, не многу долго и мислам дека таа промена ме доведе во анксиозна состојба. Неодамна бев во Мк на одмор речиси еден месец и немав ниту еден симптом на анксиозност. Откако се вратив осеќам како боцкања кај срцето, се плашам да не е нешто сериозно.. пред еден месец ми правеа екг и бев на холтер цел ден и ми кажаа дека се е ок. Можно ли е да е од настинка зашто понекогаш осеќам така како да ме боцка нешто и во грбот и од десната страна, ама најчесто кај срцето. А овие денови сум целата здрвена во вратот и кај рамената. Не сакам да мислам на лошо ама натаму ми одат мислите.

20. hoex

hoex Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2015
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    189
    сега ги немам тие симптоми на гушење многу поретки се. ама болките во грбот, градите, стомакот и кичмата не престануваат. и стомакот го осеќам како подуен. не знам веќе како да ги отстранам иако не мислам на лоши работи еве организмов ми трпи јаки болки. дали и на вас ви се случува ова?