Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. VIRAGO

VIRAGO Активен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2016
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    18
    Da isto i mene mi e so poduen stomak bolkisekade neznam sto e ova se nadevam ne e strasno

На hoex му/ѝ се допаѓа ова.
  2. pajton

pajton Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2016
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    103
    мене ме кара во wc на секои 5 минути

3. vesnaplazma

vesnaplazma Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    110
    kako go nadmina toa gadno cuvstvo na gusenje.

На hoex му/ѝ се допаѓа ова.
  4. hoex

hoex Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2015
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    189
    Пa симптoмoт сaмиoт пo себе си пoминa. Еден ќе дoјде, друг ќе зaмине.

5. sandrice25

sandrice25 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    172
    Decki zdravo. Mi treba malku pomos. Bev odlicno so nedeli, mislite gi kontrolirav skroz, panicni napadi ni na povidok se do vcera vecer. Neznam sto mi se sluci, ako voopsto bese panicen napad. Lezev t.e bev vo polulezecka pozicija skroz opsutena ni a od anks ili pa deka ke dobijam takov napad. Potstanav I sakav da odam vo prodavnica megjutoa koga poglednav nakaj televizorot primetiv kako mi ide napred nazad bas kako da mi se vrti, naednas izripav od krevet kako poparena I custvo kako nekoj da me gusi imav potreba da disam so otvorena usta onaka dlaboko. Mazmi se raspameti stana I on, racete prv pat mi se tresea taka vo zivototov a ustata suva. Go zemav tel oblekov jakna I iskociv. Nadvor se potsmiriv nekako na svez vozduh I razgovor so drugarka ama posle toa teloto mi igrase use eden saat moze. I denes se osekjam nikako, kako se od pocetok, bukvalno mi e nikako. Dali toa bese panicen napad od nigde nikade ili nesto drugo vo prasanje? Sto mislite vie?

На Cleonika му/ѝ се допаѓа ова.
  6. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.477
    Мене паничните напади ми се манифестираат со силно тресење, како под струен напон да сум.
    На два пати ми се случило и ко целосен колапс на тело, да не можам да ги мрдам, кревам рацете.
    Кога ќе осетам силно тресење на рацете и вилицата вдишувам длаабоко и веднаш си земам нешто благо да се потсмирам. Ама најчесто тоа тресење не ми се појавува тукутака. Обично кога сум под силен стрес, возбуда пред испит и сл. :(

На Cleonika, Priroden и sandrice25 им се допаѓа ова.
  7. sandrice25

sandrice25 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    172
    Fala ti n odgovorot. Mene tresenje to na teloto mi se pojavi odkako mi zavrsi panicniot odkako mi se opusti teloto. Se preplasiv do smrt vcera so gusenjeto, srekja so inam drugarka sto totalno me razbira posto I ona ima anks I me smiri. Inaku mislam deka ke plesnav na ulica

8. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.477
    Не се секирај. Ја овие работи си ги прифатив како дел од мене. Дури кога ќе ме фати некој блесав паничен, знам да си пуштам гласно музика. Ај да видиме кој кого ќе зеза, плаши и манипулира. :D

Борба со самиот себе, најтешката... :)

На zhap4e, vesnaplazma и Priroden им се допаѓа ова.
  9. VIRAGO

VIRAGO Активен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2016
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    18
    Bi sakala da mi odgovorite sto e ova so mene sto sekoj den me stega glavata kako na mengeme da mi e i mutno mi e mnogu nemozam da funkcioniram i bolki vo ocite i matno gledanje ve molam koj ima vakva sekojdnevna maka ve molam pomos ili mozocen udar mislam ke dobijam mnogu mi e strav pomos najmnogu od vas falavi pozzz

10. Iva93@

Iva93@ Активен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2016
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    2
    Sakam da prasam kolku dolgo gi cuvstvuvate ovie simptomi? I dali piete odredeni lekovi? Mene anksioznosta mi zapocna so nesonicata, potoa imav fobija od apcinja koi kratko gi piev I gi ostaviv,I posle toa zapocnuvaat simptomite kako bolki vo glava, zamatenost, zamor, a Eve sega skoro cela nedela cuvstvuvam steganje,kako tezina vo gradite I pozadi vo grbot......kako toa da me omalaksuva. Ve molam pisete sovet nekoj, sto treba da ispitam* za da vidam dali e vo red se.....ovie misli kon depresija me vodat I mnogu se plasaam za moetyo psihicko zdravje

11. MilaJ

MilaJ Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јануари 2012
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    14
    Здраво дечки би сакала да ве прашам колку пати годишно се прави испитувања на срце.Јас правев во август детален преглед Ехо Екг и Холтер и резултатите беа во ред ама поради анкциозноста симптомите пак ми се тука,дури и појачани се,па од страв и пишав на докторката (се работи за приватна болница)и таа ми врати дека требаа да се повторат резултатите.Што да правам? ??

12. sandrice25

sandrice25 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    172
    Se raboti za privatna bolnica, ne me sfakjaj pogresno ama sigurno nema da ti rece deka nisto ne ti e tuku ke tI rece dojdi pak. I jas se iznafrlav porano pari po privatno pa me teraa holter pa strest test I se toa sose eho I ekg 100 evra. Neznam kolku god imas ama moi drugarki nikogas nemaat napraveno eho za razlika od mene( 20 pati ). Hronicno bolni od srce I stari lugje pravat eho na 4 mes ne pa ti da se zamaras kolku pati godisono. Si bila si videla deka nemas nisto toa e toa, zaboravi go srceto. Mene doktorkata mi vikase do 50 da ne si pomislila na srcev udar a ne pa da se vleces vaka po bolnici

На Cleonika и MilaJ им се допаѓа ова.
  13. VIRAGO

VIRAGO Активен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2016
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    18
    Stom ti e sve dobro ne se sekiraj srceto ne ti e da bi bilo srceto drugi simptomi ima nemoj da se plasis srceto ne ti e i mene poodamna taka mi bese i zqvrsuvam skoro sekoj den na dezurno
    Bidi spokojna ke si reces deka nisto ne ti e deka razultatite ti se ok i nedavaj vaznost na negativnite misli, tie misli ti go voznemiruvaat srceto i toa ti se slucuva se nadevam ti pomognav malku pozz i se najdobro

14. MilaJ

MilaJ Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јануари 2012
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    14
    Pa zNam I jas isto taka do sega milion ispituvanja napraviv ama nikako da se opravam

15. VIRAGO

VIRAGO Активен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2016
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    18
    Znaci decki stom ne mi napisavte vo vrska so mojot problem kako steganje glava kako na obrac losene poduenost vo stomakot bolki vo ocite i matno gledanje znaci deka kaj mene e loso pozzzz ke poludam...

16. VIRAGO

VIRAGO Активен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2016
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    18
    Ke bide kolku godini imas sigurno si mladicka a moite bsimptomi gi nemas pozz

17. MilaJ

MilaJ Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јануари 2012
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    14
    Pa zNam sandrice25 I jas isto taka do sega milion ispituvanja napraviv ama nikako da se opravam VIRAGO I jas toa I go po staviv prasanje nq doktorkava dvapati me gledase vo rok od 2 dena kako moze da bide se ok a sega mi vika pak da odam ako sum imala srcev problem ke pokazelo uste togas.Ili samo pari da se flat

18. MilaJ

MilaJ Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јануари 2012
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    14
    30 godini sum ama maka macam so ankcioznosta od 2009 godina, zal mi e za maliot sto mora da me gleda vo ovaa situacija :(

19. MilaJ

MilaJ Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јануари 2012
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    14
    Jas pred pola godina go imav istiot problem samo sto duri I temperatura dobivav do 38c.I izleze deka imam helikobakter pylori I hronicen gastrit ne e loso da proveris ako veke nemas provereno.

20. hoex

hoex Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2015
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    189
    не пијам никакви лекови. симптомите беа два месеци или повеќе. сега имам проблеми со пецкања во градите, зуење во ушите, подуен стомак и болки во стомакот.

На Cleonika му/ѝ се допаѓа ова.