Ti si 30,a jad 34 i jas maka macam so ova skoro deset godini eden simptom se gubi drug doaga neznam a i moite decina gi zalam sto me gledaat taka sekoj den i nemozam da funkcioniram me tera da lezam se mi e maka da pravam a moram za tie deca se umoruvam brzo i tesko mi e pozz
Сакав да те прашам...дали ти се случува кога си во исчекување на нешто такво, ете голем стрес пред нешто да се случи, пошто ние мн размилуваме за иднина и се напнуваме..дали ти се случува да те стегаат гради од стрес ..или па да не можеш да спиеш..или ако спиеш си ко полубудна од шо чекаш другиот ден да дојде на пр за да мине настанот шо го чекаш?
Да, баш пред неколку дена силно ме стегаше кај градите дур бев искочена. При земање воздух осеќав болка. И застанав кај Зегин си зедов магнезан Б6, зашто едвај дишев. Сега секој ден пијам по едно, после јадење. Инаку да, преокупирана сум со иднината. Цело време мозокот ми работи плански, ако нешто минимално ми фејлне од планот многу се нервирам.
ИСТА сум и ја во однос на планови за иднина..и не да се нервирааам коа нешто не ми испаѓа како што сум замислила ... најверојатно сакам контрола да имам врз се за што помалце стресни ситуации да можат да ми се дешаваат таква ми е и мене оваа недела, очекувам на пр нешто вечер да ми се случи, или треба да одам некаде еве и слично, и цел деннн имам трема, не сум спиена ко што треба, и си мислам ако сеа се осеќам вака стресено, вечер пред да одам, ќе се мрднам, и ќе одсам таму, ќе ми се тресат раце може ќе се онесвестам и слично не знам како да си помогнам.
Како што читав во последните постови многумина имате проблем со пецкање во градите. Мене претходно не ми се случуваше а последните неколку денови на моменти како нешто да ме боцнува баш кај срцето, најчесто таму а понекогаш и во грбот. И кога дишам силно некогаш како воздух да имам внатре некао како кога имате гасови и осеќате во стомакот ама јас кај градите осеќам. Правев екг и холтер во декември се беше океј, треба да одам пак да се проверам?
Neznam od so ama mene pak me mavna anksov I hipohondrijata vo glava mi se vrti deka sum od nesto ppseriozno bolna
Денеска хипохондријата ми е посебно изразена. Длабоко во себе знам дека немам никакви симптоми ама постојано размислувам, што ако се разболам, сабајле се плашев од една а вечерва сосема друга болест. Се тешам со тоа дека не е можно да ги имам двете истовремено, и дека анксиозноста си игра со мене. Чувствувам некоја тежина во грлото и во градите, како да не можам убаво да земам воздух, и болка во вилицата. Се обидувам да се занимавам ама не оди. Има денови кога не се плашам ама денес е сосема спротивно... Цел ден се проверувам, си измислувам сценарија, барам по интеренет симптоми... Нема ни да спијам вечерва, знам
Isto I jas mila samo se proveruvam si mislam deka imam rak na grada I samo se prwgleduvam pod pazuvi napipav nesto potvrdo I odma panika bev kaj maticnata I mi vika kako naojgas se sesto neznam zdrava si be vika
Добро е што ти собираш храброст да отидеш на лекар, јас само се измачувам со сопствените симптоми и сама си давам дијагнози од интернет. Сега сум подобро... Си го направив омиленото јадење, си пуштив музика. Денес беше напорен ден па изгледа затоа ми беше така. Мора да се научиме да ги разграничиме вистинските симптоми од оние што ни ги создава анксиозноста. Тоа е најтешкиот дел според мене.
Osven kicmata rbetot i glavata stegnata duri i kako loso mi e, aj ova moze od vremeto drugite muki od sto?kako nervoza kako stegnatost bolkivo nozete mutnost ocite na pola kopje stegnatost sto e be ova zivote? Tolku mladi a da nerecam tolku bolni dali samo jas go imam seto ova ili?pomognete drugarcinja pozz
нервоза, паника, напнатост...незнаеш ни од што ни како ни зошто...незнаеш како да се справиш со сето тоа...познато ми е ова, дечко ми имаше дијагноза депресија и анксиозност, психичко пореметување и халуцинации. Значи ни нешто лошо ви се случило, ниту сте болни, немате ни една причина да се осеќате така но ете таква е психичката болест и манипулира со вашиот мозок. Затоа со труд борете се што повеќе да бидете во друштво со луѓе кои вистински ве сакаат, ангажирајте се со некоја занимација,пешачете во природа...знам дека е многу тешко но поттурнете се и летнете во акција. А со правилна терапија и труд ќе ви помине се, само трпение еве дечко ми е супер сега фала му на бога
Drustvo ajde pomos vecerva sum na svadba a uste od sega imam tahikardija I mozokot mi raboti turbo kazuvajte kako da se opustam.
ајде пушти си ги омилените песни, играј си пред огледало, ке ти се подобри расположението и спремај си се фино лепо
Da ve prasam kako se spravuvate so mislite,tie me pravat napnat.i osekam strav ,strav i misli imam od samava anksioznost do kade moze da odi dali anks vodi kon nesto drugo poseriozno ?se izvinuvam za latinicava.inaku dobro funkcioniram sum na terapija ama mislive mi smeetat.ajde sovet.
jas patam od anksioznost pola godina, i mislite ne mozat sami po sebe da si otidat zasto na nas ni stanaa preokupacija... potseti se sto te pravese srekna, radosna i koga ne patese od anksioznosta i misli na toa preokupiraj se samo so toa, gledaj smeski na internet i setaj se mnogu opusti se
Falati na utexata no mislam deka deckoti bil vo pokratok vremensku periot a jas se macam poveke godini do sega trebase da mi pomine se plasam mnogu pozzzz
Dali ve stega glavata kako na mengeme da vi e?ilisamo na mene ova mi e zasto site imate simptomi a kako mene nemate znaci deka ova kaj mene e opasno nesto pomognete mi!
да ме стега цел ден и решив да се опуштам испив некое пиво со другарите и сега сум ок престани да мислиш на симптомите излези направи нешто рекреирај се и ке ти помине
Кои се симптомите за анксиозност?Ми беше лошо пред една недела,стигнав и до хитна,и од тогаш се плашам за своето здравје...Крвна слика ми е во ред,екг во ред,тироидна во ред,се ми е во ред,а мене ме стега срцето,ме облива топлина,понекогаш и се тресам.Матичната вели здрава сум,а мене не ми е добро...