Samo so pozitivnost site ke uspeeme. Dosta bea negativni misli zivot e eden i e mnogu vreden za da ni pomone vaka pozdrav do site sto uspeale i do site koi ke uspeat dosta crni misli ne i davajte mnogu vaznost na ank .
Zdravo na site odamna go sledam forumov I konecno se resiv da pisam.So ankcioznosta se boram veke 8 godini gi pominav site bolesti site simptomi ama nikako da go nadminam stravot od umiranje, sekoj den se budam so strav deka nesto ke mi se sluci,taka ziveam ako moze da se narece toa zivot....vo ponovo vreme imam strav od srcev udar Iako imam ispitano bukvano se toa e mojata prikazna so ankcioznosta ,se izvinuvam na dolgiot post.
Ne umirash i nema da imash nikakov srcev udar veruvaj toa e samo vo nasata glava kolku poveke mislish tolku polosho i legnuvaj navecer so pozitivni misli za da se razbudish nautro poraspolozeno
Јас искрено мн се потресов со случкава со девојчево што се самоуби па уште кога пишаа дека се лечела од анксиозност и депресија уфф ... зошто се поистоветувам со секоја лоша случка ?
И јад исто се потррсов и баш ме интеррсираше дали била дел од форумов.... а инаку за таа погоре шо пиша, и јас од срцев удар константно се плашам иако испитав исто се ми рекоа немаш од што да се плашиш...ама ајј )
Zdravo! Nemoj da se plasis ima od depresija do depresija,a i na televizija mozat da kazat sto sakaat a sto e tocno znak prasalnik isto taka imas za mnogu ubavi raboti da si mislis a ne za sluckata nemoj da mislis zatoa ti e taka za devojceto zalno no toa e a ti samo ubavi misli da se potrudis dq imas i mene ne mi e dobro sega vo momentot toa e sto da pravam pozzz
sekogash koga ke pivnam nekoja poveke mi e podobro ponizok pritiosok obicno taka si pravam za vikend no koga ke dojde toj mocan ponedelniki znaci mi e smrt pocnuvaat tija pritisoci vnatresni nemrii tresenja na telo glava race noze
E dobro barem sto mozes da si pivnes jas Nema teoretski sansi edna goltka da ispijam alkohol... strav mi e da ne izgubam kontrola i da pocnam da lupam gluposti
Zdravo do site vas. Od lani znaci tocno 1 godina se boram so aksioznost. Site analizi gi praev neam nisto sve e ok, ali i pak ja se plasam deka ke mi se slosi, nesto pominuva pocnuva drugo nesto so nedelim Momentalno se boram kao vrtoglavica mi doaga, se plasam deka ke padnam, samo doma koa sedam se custvuvam po smireno inace se plasam da idam negde daleku da ne padnam. Ima nekoj kako mene tuka?
Nemas potreba da se plasis od samoubistvo nie ankcioznite se plasime za nasite zivoti pri sekoja bolka posetuvame doktor apsurdno e da mislime deka ke se povredime.A na tv gledas deka se zboruva samo kolku da ima sto da se kaze.
I kakomozes li da se boris so ova? Kako da ja nadminam? Bev na psihatar mi napisa diagnkza aksioznost i mi rece da pjam heleks i nekoi drugi ama nesakam so lekovi da pocnam. Mnogu mi e tesko :/
I jas sum ista ko tebe duri I doma nekogas me fakja napad kako vo momentov deka ke mi se slosi I srce ke me fati I vednas pocnuva tahikardija I potenje.
i jas denes imav napad tahikardija ama pak od toj mocan prtisiok merenje i op visoko i odma pocnuvaat simptomite P(((
Neznam dali voopsto n.a. forumov ima nekoj sto se ima izleceno ili barem gi ima namaleno simptomi.Jas posetuvav psihijatar bev n.a. hipnoza ama za zal nisto nemi pomogna.