Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. hoex

hoex Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2015
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    189
    Jas pocnav fizicki da se zanimavam i se osekjam mnogu ubavo... Cela energija tamu ja davam i go trgam stresot preku vezbanjeto.

На natemila, blueberry93, pajton и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. mukimemedi

mukimemedi Активен член

Се зачлени на:
    9 март 2016
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    50
    Ja imam 22 godini ali od lani mi e ova ali koa citam deka nekoj so godini e vaka stvarno me plasite. Kako e mozno tolku vreme da ne ja lecite. Ja veruvam mnogu vo sebe i mislam deka ke ja trgnam mng brzo

На hoex, Mimaxs и pajton им се допаѓа ова.
  3. hoex

hoex Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2015
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    189
    Me raduva toa sto taka mislis. Sigurno ovie 8 godini ne se celo vreme prosledeni so anksioznost. Moze da ima pauza dve tri godini i potoa pak da se vrati i potoa pak da otide. Ne se sekiraj. VERUVAJ VO SEBE.

На mukimemedi му/ѝ се допаѓа ова.
  4. mukimemedi

mukimemedi Активен член

Се зачлени на:
    9 март 2016
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    50
    Da vi raskazam nesto na site vas imav panicni napadi ali kao tahikardija i nekou drugi simptomi ali sea mi e drugo nesto denes me fati sedejki na frizer. Mi doaga kao ke mi se slosi i deka ke se izgubam sebesi kao nesvest ke padnam taka nesto nznam kako da vi objasnam. Ovoj 3 pat mi e i nema poloso od ova. Neznam veke kaj da se obratam. Vakov panicen napad imal li nekoj od vas? Cekam odgovor ve molam

5. veren

veren Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    548
    Допаѓања:
    1.270
    игнорирај ја ништо не ти е сеуште си жива и здрава :)

На AnichkaLeo, Mimaxs и natemila им се допаѓа ова.
  6. VIRAGO

VIRAGO Активен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2016
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    18
    Da sum imala i poloso mi bilo ne se sekiraj i mene se mi e strav koga ke mi se slosi se mislam deka ke se onesvestam isto osekam i jas samo kazimi dali imas stegnata glava ete toa e pies li ad ili ne si so lekovi jas odam kaj eden doktor vo kumanovo nevropsihijatar i na mnogu pomognal mi go preporacaa pa bev sega pa ke vidime pozzz

7. VIRAGO

VIRAGO Активен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2016
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    18
    Za da se spreci makava treba na vreme da se pie tarapija od iskustvo ti kazuvam zaradi toa cekanje pominaa deset godini so makava ok mislam me svati sto sakam da ti kazam ako nesto ne ti e jasno pisimi tuka sum za site za da pomognam kolku mozam pozz

8. VIRAGO

VIRAGO Активен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2016
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    18
    Jas deset godini ,se nadevam ke ni pomine tesko se zivee.,no jas mislam site nie sto imame maka sme mnogu custvitelni i se stavame na srce zatoa toa cuvstvo gi iritiralo nervite i toa ni se slucuva a moze i od drugi raboti no ke ni pomine nekogas se nadevam pozdravvvvv

9. mukimemedi

mukimemedi Активен член

Се зачлени на:
    9 март 2016
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    50
    Vaka sea. Posle toa stegnata glava da i bolka od pozadi ali i telo sve ke me opusti ke se tresam pomalce. Inace bev na psihatar i mi napisa aksizonost mi napisa lekovi Flunisan i Loram, ali uste ne pocnav da gi pijam se plasam oti citav deka moze da ti nastetat ima nesakani dejstva so zelodnik i drugi pa odma mislam da ne me fatat mene tie. Neznam sho da praamm

10. VIRAGO

VIRAGO Активен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2016
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    18
    Pocni da si ja pies tarapijata moze ke ti bide podobro a ako mozes bez lekovi uste poubavo

11. mukimemedi

mukimemedi Активен член

Се зачлени на:
    9 март 2016
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    50

Neznam eve momentalno mi e mnogu loso mi izglea deka i na krevat mi se vrti. Ali ke probam bez lekovi strav mi od takvi lekovi da ne stanam zaviznik i da mi nastetat

12. Mimaxs

Mimaxs Активен член

Се зачлени на:
    11 март 2016
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    11
    Cleonika go imas istiot problem kako mene,kazi mi kako se spravuvas so nego mene skroz me blokira do stepen da zaspijam I da se razbudam I eve niedno vreme e jas nemozam da zaspijam od strav, isto taka ne izlagam veke mesec dena nikade od istata pricina :( :( mi treba sovet I mislenje pozdravce.

13. Sun &moon

Sun &moon Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    105
    Zdravo na site eve da pisam i jas pak dali imate problem so koncentracijata i so sostavuvanje na recenici .

14. stelaohrid

stelaohrid Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    232
    Фали има некој искуство со флунисан?

15. Mandarina 7

Mandarina 7 Нов член

Се зачлени на:
    15 март 2016
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Здраво дечки. Ве читам што пишувате за анксиозноста и сакав да ми препорачате псохолог/психијатар што има работено со луѓе кои патат од анксиозност. Јас се борам веќе со години и не можам да се изборам. Стравовите и симптомите исчезнуваар, но се враќаат повторно кога имам некој стресен и тежок период. Сакам да го решам овој проблем за да можам нормално да живеам и да се соочувам со предизвиците на животот како возрасен човек. Ве молам дајте ми инфо ако знаете некој добар доктор со кој што можам да се консултирам, по можност да работи со сини картони и да работи и попладне за да не морам да излегувам од работа.

16. una57

una57 Активен член

Се зачлени на:
    18 јануари 2016
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    19
    Decki ajde da se bodrime malku imali nekoj sto izleguva od ovaa sostojba i kako???

На natemila му/ѝ се допаѓа ова.
  17. pajton

pajton Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2016
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    103
    abe a ukocuvanje koga pravish moabet so nekoj sto ne ti e poznat gubenje vo prostor cccc denes zananikade

На Sun &moon му/ѝ се допаѓа ова.
  18. ivana.0909

ivana.0909 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    443
    Допаѓања:
    228
    губење во простор да дефинитивно и тоа денес поизразено... некој чуден замор и напнатост ... и во тој момент уште толку паника да не се изглупирам нешто да изгубам контрола:(

На Sun &moon и pajton им се допаѓа ова.
  19. AnichkaLeo

AnichkaLeo Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2013
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    92
    eheee jas bev takva ama koga anksot me kontrolirashe mene a trebashe da odam negde mene mi se vrti mi se gadi gotova bev pagav a stom dojdev doma mene ne mi e nisto ni vrtenje ni gadenje ni butur ama sega ne e taka zashto pocnav jas da go kontroliram dosta 4 godini me unistuvase sega stom mi se zavrti pijam mnoogu voda ke se napijam nesto za smiruvanje disam dlaboko i samata na sebe si vikam NISHTO NE MI E KE POMINE,koga dosega ne padnav ne umrev vo najteskite macenja nema da mi se desi ni sega .zatoa ne se plasi nema da padnes od toa vrtenje ne misli na toa kolku poveke mislime tolku polosho.jas barem po mene si znam sto i kako pominav so ovoj pekolen anks.

20. AnichkaLeo

AnichkaLeo Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2013
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    92
    Jas dusho go nadminav ne skroz ama ne e kako porano imam i sega napadi ne vikam ne ama tie traat 1 mesecno po 15 min i tolku .i ne se sekirajte ke go nadmminete i vie veruvajte

На Mimaxs му/ѝ се допаѓа ова.