Пијам тинктура валеријана, но не помага секогаш и наредниот ден спијам подолго, заради смирувачкото дејство. Страшна работа во секој случај
Да видиш изворот на тоа чувство кој е! Ако се појавува после одреден разговор, нервоза, личност, ситуација тогаш ќе бидиш спремна за друг пат, имај мед и вода до тебе, едно лажиче мед вода и во зависност од тоа колку е вознемиреноста силна, нешто за смирување. Пред се побарај го одговорот, зошто и кога тоа се случува, а за да помине има еден тон решенија, дијазепам, валеријана, се и сешто да бидеш подобра
Ја не сум пробала со ништо уште..пијам б6 некад и праам медитација за спиење..и ке заспијам ама никако да се наспијам некој немир ме буди секој ден сум со мах 6 саати спиење... преморена сум сакам да се наспијам ама се будам така со вознемиреност одма ме фаќа тахикардија и се... сакав со неолексан да пробам... ама не знам дали може да се купи така... има некој искуство ?
Здраво,јас сакам да ве прашам нешто мене ми се случува во последно време дежа ву не знам некои работи кои некаде ги имам видено постојано ми поминуваат,дали на некоја од вас ви се случува ова?И дали има некаква врска со анксиозноста?
леле луѓе денес вознемиреност паники главоболка верувате дека избегав од местото каде што бев излезена? еве и сега матно се ми се гледа
Zdravo do site vas. Dali vi se slucilo da stoite doma ili bilo kade ali i pak da ne se smirite pa da vi se cini deka vi se tresat racete ili nemate sila nikakva otpusteni. Ve molam pisete ako imalo nekoj vakva situcija. Zosto se plasam vaka kao da sum u strav nonstop
Zdravo na site feminki. Slucajno naletav na ovaa grupa i pocnav so interes da ja citam. Se pronajdov vo mnogu vasi komentari. No sepak si rekov ke soberam hrabrost i ke napisam i jas. Dosega nemam so nikoj zboruvano za ovaa moja pojava. Mnogumina okolu mene znaat da me narecat i hipohondrik,no jas seuste potsvesno se zaprasuvam sto se slucuva so mene? Cuvstvoto na strav od razboluvanje kaj mene e pregolemo. Za se sto ke slusnam odma se preispituvam dali go ima i kaj mene i trcam na lekar da proveram. Na kraj se izleguva OK, no pesimizmot kaj mene preovladuva. Posle nekoj son,znam da bidam voznemirena i so denovi da go tolkuvam istiot,ednostavno se plasam koga sonuvam. Pomislata za necija zaguba me ubiva. Zosto tolku negativni misli kaj edna mlada zena,mlada majka na dve maloletni deca i jas samata se prasuvam? Pomos ne sum pobarala od nikogo dosega, ni strucna , nitu privatna. Zatoa resiv da vi se doveram VAM dragi moi. Pa mozebi VIE i vasite komentari ke mi pomognete kako da ja nadminam ovaa pojava ili pak kako mozam da ja narecam ovaa moja sostojba ili da ja izbegnam vo idnina.Ako ne e na pravo mesto postov, ve molam kazete mi-ke go izbrisam Vi blagodaram
Site go imame toj strav veruvaj ne si samo ti samo sekoj na razlicen nacin go dozivuva psihata e mnogu Lisa rabota ete ti se plasis od bolesti jas od srcev udar drug ima strav od zatvoren prostor I red drugi simptomi Treba sami da se tesime I da se trudi me znam teskoe ama sto se mora se mora pozz.
OK, no kako bi ja narekle ovaa moja sostojba, dali vsusnost toa e ANKSIOZNOST ? Ili pak se raboti za nesto drugo? I ne samo sto mislam na bolest, tuku ponekogas osekam nekoi cudni cuvstva (zdriganje) i odma si mislam deka imam nesto na zeludnikot i slicni raboti. Znam deka treba sama da se tesam,no denot lesno pominuva, na rabota, doma so domasnite,no NOKTA e pregolema. Kako ? Sonovi trista i glupavi , pa kako da funkcioniras normalno posle? Sto mislite,kako da prodolzam ponatamu ? Sekoj sovet e dobredojden Vi blagodaram
Srcka jas se boram 8 godini so toa i uste ne najdov lek a simptomite si se menuvaa periodicno.Pojdi na psihijatar razgovaraj vidi strucno mislenje sepak ti e potrebno.
I jas so ova nesto nekolku godini se boram, no ne sum se obratila nikomu. Nitu pak sum se doverila nekomu. Taka da VIE feminki ste prvite na koi im se doveruvam. Vo sekoj slucaj Vi blagodaram
Ne bi rekla deka e anksioznost,anksioznosta e nesto mnogu poveke od zagrizenost za zdravjeto. Anksioznosta sekogas odi zaedno do hipohondrija no ne i obratno
на сред вежбање однемав воздух кнедла во грло ама продолжив не застанав не се напив ни апче зошто ми се дешава ова незнам
Jas mislam deka ne se raboti za anksioznost tuku samo za hipohondrija, ako imas hipohondrija neznaci deka imas I anksioznost. Tvoeto sto go kazuvas stvarno ne mi lici na anksioznost, megjutoa citajki tuka simptomi nema da si naprais niso ubavo, tuku ne daj boze so tek na vreme ke pocnes da si pronaogjas trista gluposti. Izgasi se od temava I ne si gi zimaj pri srce site bolesti sto ke gi cues. Pozz
Ve molam POMOGNETE MI barem so odgovor!! Lani bese u maj ja koa pocnav rutinski analizi da praam..kao hipohondrija i nekoi 3 mesci samo lezev na krevet mislev deka sum bolen od nesho posle toa se opraviv i pak pocnev da rabotam. Ali nonstop mi bese strav pomina 3 meseci i bese nova godina mene pak me fati i ovoj pat pouzasno me faka panicni napadi i nonstop u strav sum. Ali eve 2 nedeli pocnav da se plasam poveke..veke sve mi odi kontra..se nerviram za malce..nemozam so sekogo da zboruvam..sve mi odi na zivci. Bev na psikatar mi napisa Lorapazam i Flusinol se plasam da gi pijam. VE MOLAM DALI IMA ILI IMAL VAKVI SIMPTOMI KAKO SHO GI IAM JAS POSLEDNO VREME TRSENJE, NERVOZA, I DR I AKO DA..POMOGNETE MI NEKOJ SOVET SHO DA PRAM VEKE 22 GOD. Imam a sve mi odi so nervza i strav ://///
Кoга веќе имаш терапија треба да ги пијаш, немoј да се плашиш тие мoжат мн да ти пoмoгнат Јас бев вo таква ситуација скoрo 2 гoд и сама мн си пoмoгнав, се е дo психата. кoга мислиш дека нештo ти се случува биди јак и сам вo себе викај си дека не е ништo,нема ништo да ти се случи итн.