Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. AnichkaLeo

AnichkaLeo Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2013
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    92
    Zdravo drushtvo sakam da ve prasham dali nekoj od vas od site simptomi na anksot dali ste osetile neshto vo grloto?

2. Mimaxs

Mimaxs Активен член

Се зачлени на:
    11 март 2016
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    11
    Luge pomagajte deneska cell den srceto mi preskoknuva I toa me plasi iskustvo nekoja so ova dali ima .Se javiv na doktorot mi vika nisto ne e ama jas se plasam help

3. VIRAGO

VIRAGO Активен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2016
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    18
    Deneska mnogu me stega glava kako na mengeme da mi e! Potoa mi se gadi mi se losi,sto e bre ova luge sekoj den po nesto?Pieme i ad i povtorno nisto.....

4. VIRAGO

VIRAGO Активен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2016
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    18
    Mislis vo grloto kako da imas knedla ili kako da te stega ili gusi?Mi bilo vaka poodamna od nervoza e ne se plasi pozz

5. AnichkaLeo

AnichkaLeo Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2013
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    92
    kako da me stega se si mislam imam nesto da iskashlam ama koga kaslam nema nisto

6. mukimemedi

mukimemedi Активен член

Се зачлени на:
    9 март 2016
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    50
    Zdravo ima nekoj tuka???? Ve molam hitno odogovor nekoj sho znae..me fati panika idev na maticni pred 1 cas i me prasa doktorkata dali sum zemal nesho za smiruvanje i vikam ne i mi dade inekcija diazapam i nesho drugo. Posle koa dojdov doma mi tekna deka denes nakaj 18h deka zemav herbal lek SENTIS za smiruvanje. Pa sea me fati panika i mislam da ne mi e mnogu oti pisuva sentis ne treba da se koristi ako si zemal veke za smiruvanje

7. AnichkaLeo

AnichkaLeo Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2013
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    92
    jas mislam deka nema nisto da ti se desi ne se plasi ne e nisto

8. Sun &moon

Sun &moon Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    105
    Ej decki dali se osekate umorno i kako samo da vi se spie bez energija i da ne vi se zboruva mnogu?

9. pajton

pajton Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2016
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    103
    Pred dva dena mi bese taka

10. mukimemedi

mukimemedi Активен член

Се зачлени на:
    9 март 2016
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    50
    Zdravo do site vas. Veke ne bi sakal da se uklucam tukazosto samo negativni zborovi slusam i sekoj den se custuvavam poloso i poloso i misl deka ova nema da pomine i nekoj den ili ke mi se sluci neso loso da se poludam ili ke idam od ovoj svet. Ve molam neka pise nekoj dali e podobro od aksioznost sho imal vakvi misli i maki, daj odgovorete nekoj nesho pozitivno. Zosto vaka stvarno loso i beznaedzno se custvuvam.

11. mihael4e<3

mihael4e<3 Активен член

Се зачлени на:
    3 март 2016
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    196
    Mislam deka sekoj od nas minuva takov period vo zivotot,sekoj nekogas e bil voznemiren i ne plasete se,veruvajte vie ne ste bolni toa e momentalna sostojba na duhot..licno jas pred dve godini po pretrpeno seriozno razocaruvanje vo zivotot stradav od anksioznost..se budev vo sred nok so pomislata deka do tuka bese, ne znam kako i ne sakam da ziveam, srceto mi lup ase,se potev..sega da vi kazam vsusnost sto.mi i pomogna..piev helex,megutoa povaznoto-treba da znaes tocno koja misla ili koj tvoj strav ti pricinuva anksioznost i da go zamenis so alternativna takva sto ke ti budi prijatni cuvstva..malku e psiholoski trening toa i plus citav mnoogu knigi,ne ostanuvav sama-imav bliski na koi i srede nok i dzvonev i razgovarav..nekako cuvstvoto deka ne sum sama me smiruvase..probajte

На Sun &moon и Inas& им се допаѓа ова.
  12. Inas&

Inas& Активен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    35
    Кај мене е проблемот во дишењето,глад за воздух,станувам од спиење првите 30 мин ок и ете одеднаш неможам да дишам,неубави чувства во мене,се ме нервира се ме иритира сите околу мене :( како ја осеќам таа нервоза во мене се поише и поише ме гуши ме стиска, најмала ситница ја гледам,ја диживувам како проблем.Пробувам да се смирам но посилно е ид мене.Бев на матичен ми даде 20 дена да пикам SENTIS од кога ги испив не ми се веруваше нов човек бев,не ми се веруваше дека јас можам да дишам дека ми е убав секо ден дека уживав во СЕ! Но за жал тоа беа само 2 недели.... :( после две недели ми се врати гадното чувство два пати повеќе :( Ве молам помаѓајте

На Sun &moon и Cleonika им се допаѓа ова.
  13. stelaohrid

stelaohrid Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    232
    Дали некој пиел заласта од 2,5 мг, некое искуство

14. Inas&

Inas& Активен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    35
    Кај мене е проблемот во дишењето,глад за воздух,станувам од спиење првите 30 мин ок и ете одеднаш неможам да дишам,неубави чувства во мене,се ме нервира се ме иритира сите околу мене :( како ја осеќам таа нервоза во мене се поише и поише ме гуши ме стиска, најмала ситница ја гледам ја доживувам како проблем.Пробувам да се смирам но посилно е од мене.Бев на матичен ми даде 20 дена да пијам SENTIS од кога ги испив не ми се веруваше нов човек бев,не ми се веруваше дека јас можам да дишам дека ми е убав секој ден дека уживав во СЕ! Но за жал тоа беа само 2 недели.... :( после две недели ми се врати гадното чувство два пати повеќе :( Ве молам помагајте.

15. CinnamonBambi

CinnamonBambi Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2013
    Пораки:
    415
    Допаѓања:
    465
    Можеби не е за тука прашањево/реакцијава, бидејќи не сум имала анксиозни/панични напади во животот ниту сум пиела терапија за тоа, но во последно време ова ми станува посериозно - кога ми ѕвони непознат број на мобилниот ме обзема таква некоја анксиозна состојба, немир, дури и некој страв, а од што - не знам, и не кревам. Ова е посебно негативно пошто сум невработена и праќам апликации на огласи, и некој од тие броеви може да биде од местото каде сум аплицирала, и јас сум свесна за ова, но пак не можам да кренам и да одговорам.

Не знам што да правам..

16. stelaohrid

stelaohrid Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    232
    И јас сум таква со дишењето пијам антидепресиви така се стабилизирам

17. Inas&

Inas& Активен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    35
    Нема ли друг излез од оваа состојба?Антидепресивите се само моментално решение за жал :(

18. mihael4e<3

mihael4e<3 Активен член

Се зачлени на:
    3 март 2016
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    196
    Можеш ли да си дозволиш психотерапија? Тоа веќе вистина е решение..

19. mukimemedi

mukimemedi Активен член

Се зачлени на:
    9 март 2016
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    50
    Zdravo do site vas. Dali nekoj tuka nekogas custuval kao stegnat ili izdrven jazik..toa mnogu me plasi sho pocnav da mi se vrtat sekakvi misli. Ovo oset dali go imal nekoj neka mi pise ve molam?

20. Cleonika

Cleonika Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    465
    Јас се пронајдов во постов твој...исто така ми де случува некоаш некојс нервоза и напнатост од никаде без причина... станувам и сите ми сметаат шо и дс речат може да ми лсзи по нерви и да се провоцирам...

На Sun &moon му/ѝ се допаѓа ова.