Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Inas&

Inas& Активен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    35
    Нема полошо од тоа сечие присуство ти смета,секој добро намерен збор го тумачам погрешно,негатива во мене еден куп,а кога е се во ред со дишењето како што кажав друга личност сум,вака ми е неколку год,а последната секој ден скоро,едноставно неможам нормално да функционирам..

На H.VAGA и Cleonika им се допаѓа ова.
  2. mihael4e<3

mihael4e<3 Активен член

Се зачлени на:
    3 март 2016
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    196
    Ама твоето не е анксиозност..

3. Cleonika

Cleonika Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    465
    Нема врска дека не е... тоа со дишењето е еден од најчеститр симптоми кај анксиозноста..а ја конкретно, низ секакви етапи минав, овс сеа подледниов период ми е актуелно...да сум напната од никаде и мн лесно да осеќам како ме провоцираат работи што др ги зборат...

На Inas& и Mimaxs им се допаѓа ова.
  4. mihael4e<3

mihael4e<3 Активен член

Се зачлени на:
    3 март 2016
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    196
    Epa znaci ja uste ne sum se izlecila :))) za moja impulsivnost mozam da pisam romani..ma da si mislev od situacijata vo koja se naogam koja ne e bas prijatna :)) a pak mozam da spijam relativno dobro nekolku saati, go kontroliram disesnjeto..panikata- e sega nervozata si mislev i od narav da ne mi e..so znam?

5. perla24

perla24 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2015
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    191
    Mnogu pogresno si ja sfatila anksioznosta :)

6. starstar

starstar Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2015
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    69
    Барам работа,многу сакам да работам ама кога ќе помислам дека треба да одам на интервју,па како ќе се покажам таму,што ако почне да ми се лоши и си мислам дека ќе се онесвестам па и да ме примат како ќе ми биде,што ако имам паничен напад,нова средина ќе ми биде тоа и нема да можам веднаш да се отворам пред колегите и да кажам имам анксиозност и панични напади,што ќе мислат за мене
    Мислам дека никогаш нема да се вработам,ве молам споделете искуство.

7. mihael4e<3

mihael4e<3 Активен член

Се зачлени на:
    3 март 2016
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    196
    Kako?

8. stelaohrid

stelaohrid Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    232
    И јас исто затоа не работам

9. Inas&

Inas& Активен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    35
    Се плашите како ке бидете прифатени и каква слика ке направат за вас така?Исто значи и кај мене... Што на други баш ке им е гајле што ке речат колегите колешките како ке бидат прифатени,тие се различни од нас,можеби и похрабри не толку емотивни,одат со една цел да си го остварат сонот да ја добијат таа посакувана работа и ништо друго не им е битно..Не подлегнуваат на емоции страв полни се со самодоверба што е мислам најбитна.

10. Cleonika

Cleonika Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    465
    Па реално и не е лесно така брзо да се надмине... еве јас исто така, можеби научив на некој начин да живеам со неа и да не се плашам и запаѓам толку во мисли како на почетокот,за тоа што ми е дали полудувам дали ќе р подобро...сеа не го мислам тоа плус ете победив некои стравови што ми се развија како на пр страв и паника да ми се развива коа некој збори за некого шо е од нешто болен, па страв од одење на кафе или нексде подалеку ..не дека и сеа не знае некад да ме перне некоја стегнатост и зашеметеност пак коа сум некаде, ама не е како што беше..што значи депак можам да го терам денот и животот до некаде нормално.... а што се однесува до нррвозата, и ја по пирода сум нервозна уште о како мала...ама сепак никоаш вака како сеа шо кажав коа иам анксиозен ден и коа може буквално страв да ме фаќа од тоа шо ме ирита све некој шо ми збори..или така од ништо да осеќам ко нервоза во себе и напнатост....на тоа мислев. Инаку намали кафе...цигари ако пушиш..де тоа и премн влијае..

11. Sofceto

Sofceto Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2015
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    54
    Женски,што да направам ако имам тахиардија

12. stelaohrid

stelaohrid Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    232
    Напиј се апче за смирување

13. Sofceto

Sofceto Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2015
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    54
    Фала Стела,ама не знам онака без причина ме фаќа забрзано чукање на срце,а и да анксиозна сум....Инаку пијам бедоксин Б6,а ти дали имаш некое вакво искуство?

14. stelaohrid

stelaohrid Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    232
    Имам секако најчесто при напад на паника јас сум на терапија три години

15. pajton

pajton Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2016
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    103
    sekogas li imate isti simptomi ili vi se menuvaat povremeno

16. mukimemedi

mukimemedi Активен член

Се зачлени на:
    9 март 2016
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    50
    Zdravo. Kao knegla vo grloto ili kao gusenje? Ova e loso i koj moze da mi pomogne kao mozam da se spravam so ovoj simptom?

На hoex му/ѝ се допаѓа ова.
  17. hoex

hoex Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2015
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    189
    Jas imam grutka vo grlovo skoro edna nedela ama od alergija, inaku i jas imav porano koga mi bea mnogu poizrazeni napadite, ne mora da znaci deka se e od anksioznosta. Ne misli na toa i ke vidis kako samoto po sebe ke si otide.

18. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.477
    Jas vecerva imam poteskotii so disenjeto, isto kako gusenje osekam. Izlegov na terasa nekolku pati i disev dlaboko. Toa e...eden simptom ke projde drug ke dojde.
    :(

19. Inas&

Inas& Активен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    35
    Истото вцера беше и со мене...порано кога ке се изнервирав ме гушеше сега поцна само по себе....

На blueberry93 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. bubic.k

bubic.k Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.783
    немој да се плашиш од минатата недела па се до денес и јас сум со тешко дишење , стегање во грло , денес нешто наеднаш ми се згрчија мускуливе ама све ни е од временскиве промени .. Немој да се плашиш уште еднаш ќе ти речам , не е страшно и ќе помине

На blueberry93 му/ѝ се допаѓа ова.