Нема полошо од тоа сечие присуство ти смета,секој добро намерен збор го тумачам погрешно,негатива во мене еден куп,а кога е се во ред со дишењето како што кажав друга личност сум,вака ми е неколку год,а последната секој ден скоро,едноставно неможам нормално да функционирам..
Нема врска дека не е... тоа со дишењето е еден од најчеститр симптоми кај анксиозноста..а ја конкретно, низ секакви етапи минав, овс сеа подледниов период ми е актуелно...да сум напната од никаде и мн лесно да осеќам како ме провоцираат работи што др ги зборат...
Epa znaci ja uste ne sum se izlecila )) za moja impulsivnost mozam da pisam romani..ma da si mislev od situacijata vo koja se naogam koja ne e bas prijatna ) a pak mozam da spijam relativno dobro nekolku saati, go kontroliram disesnjeto..panikata- e sega nervozata si mislev i od narav da ne mi e..so znam?
Барам работа,многу сакам да работам ама кога ќе помислам дека треба да одам на интервју,па како ќе се покажам таму,што ако почне да ми се лоши и си мислам дека ќе се онесвестам па и да ме примат како ќе ми биде,што ако имам паничен напад,нова средина ќе ми биде тоа и нема да можам веднаш да се отворам пред колегите и да кажам имам анксиозност и панични напади,што ќе мислат за мене Мислам дека никогаш нема да се вработам,ве молам споделете искуство.
Се плашите како ке бидете прифатени и каква слика ке направат за вас така?Исто значи и кај мене... Што на други баш ке им е гајле што ке речат колегите колешките како ке бидат прифатени,тие се различни од нас,можеби и похрабри не толку емотивни,одат со една цел да си го остварат сонот да ја добијат таа посакувана работа и ништо друго не им е битно..Не подлегнуваат на емоции страв полни се со самодоверба што е мислам најбитна.
Па реално и не е лесно така брзо да се надмине... еве јас исто така, можеби научив на некој начин да живеам со неа и да не се плашам и запаѓам толку во мисли како на почетокот,за тоа што ми е дали полудувам дали ќе р подобро...сеа не го мислам тоа плус ете победив некои стравови што ми се развија како на пр страв и паника да ми се развива коа некој збори за некого шо е од нешто болен, па страв од одење на кафе или нексде подалеку ..не дека и сеа не знае некад да ме перне некоја стегнатост и зашеметеност пак коа сум некаде, ама не е како што беше..што значи депак можам да го терам денот и животот до некаде нормално.... а што се однесува до нррвозата, и ја по пирода сум нервозна уште о како мала...ама сепак никоаш вака како сеа шо кажав коа иам анксиозен ден и коа може буквално страв да ме фаќа од тоа шо ме ирита све некој шо ми збори..или така од ништо да осеќам ко нервоза во себе и напнатост....на тоа мислев. Инаку намали кафе...цигари ако пушиш..де тоа и премн влијае..
Фала Стела,ама не знам онака без причина ме фаќа забрзано чукање на срце,а и да анксиозна сум....Инаку пијам бедоксин Б6,а ти дали имаш некое вакво искуство?
Zdravo. Kao knegla vo grloto ili kao gusenje? Ova e loso i koj moze da mi pomogne kao mozam da se spravam so ovoj simptom?
Jas imam grutka vo grlovo skoro edna nedela ama od alergija, inaku i jas imav porano koga mi bea mnogu poizrazeni napadite, ne mora da znaci deka se e od anksioznosta. Ne misli na toa i ke vidis kako samoto po sebe ke si otide.
Jas vecerva imam poteskotii so disenjeto, isto kako gusenje osekam. Izlegov na terasa nekolku pati i disev dlaboko. Toa e...eden simptom ke projde drug ke dojde.
немој да се плашиш од минатата недела па се до денес и јас сум со тешко дишење , стегање во грло , денес нешто наеднаш ми се згрчија мускуливе ама све ни е од временскиве промени .. Немој да се плашиш уште еднаш ќе ти речам , не е страшно и ќе помине