a od sto alergija ??i jas skoro edna nedela osekam kako grutka vo grloto kako knedla kashlam ama nema nisto samo kako da me gusi kako da me davi i uplav fativ
Decki dali imate maka kako mene jas cuvstvuvam stegnata glava kako da mi e na mengeme i kako mutno i omalaksana sum neznam od sto e toa e.Bidete mi pozdraveni i sekoe dobro
Сега пред некој ден во емисија кај Жаре, Еден на еден, гости беа ДНК. Па Панчо кажа дека имал анксиознот. Јавно имал кажано дека некое време пати од оваа состојба. Имал страв од луѓе, од гужви, во диско се гушел, кога имал настап цело време мислел ќе се сруши и ќе се онесвести пред сите, ама кажа дека сега бил во подобра состојба. Посетувал психолог, и самиот рече воопшто не е ништо срамно да се зборува за тоа. Кажа дека многу луѓе му пишувале да му дадат поддршка, ама многу му пишувале и за тој да им даде совети и поддршка на други анксиозни луѓе. Единствен може да го победите ова срање само со зборување, и споделување на стравот, чувствата, емоциите со други луѓе. Дали некој дома поблизок, дали психолог, психијатар, дугар...не е битно...Се е до мозокот запамтете. Само вие ќе си помогнете, ништо не ви е, само мозокот си поигрува со вас...епа вие контролирајте го него, не тој вас.
Jas taka se osekam sekoj den glavata kako me stega kako tezina na ocite da imam mnogu sum omalaksana nemam energija ne mi se zboruva mnogu kako izgubena se custvuvam . Tesko mi e da se skoncentriram .
Исто и јас. Главава тапан ми е( а се е во ред), на очиве мислам тегови имам едвај отворени ги држам. Се влечам како мачка претепана. Особено насабајле кога ќе станам ми е најтешко.
Ti najverojatno od panicnite napadi... jas imam alergija na prasina so segde ja ima... probaj da go namalis stresot i ke iscezne toa cuvstvo
Wow.. луѓе бе Абе немојте вака еј, полошо си правите. Баш ако се опуштите и слободно си идете на работа може да си помогнете, седењето дома си го прави своето. Тоа дека ќе ти се слоши ќе се онесвестиш и сл. се случува само во главата но не и во реалноста. Ако би се случувало така, значи и досега ќе се случело, не? Ако ти се слоши ќе ти се слоши без разлика дали си дома или на работа. А колку повеќе движење поголеми се шансите да се надмине. За тоа што ќе помислат другите во новата средина, знајте дека тоа може на секого да се случи и не верувам дека некои од нив би ве исмевале или осудиле, може само да ви помогнат, да ви ги скренат мислите и со самите обврски на работа ќе му се спротиставите на проблемов. Не се затварајте и не го хранете стравот, се поминува, па и ова. Ве гушкам Доволно е едно B 6 т.е бедоксинче и готово
Da i mene nasabajle mi e mnogu tesko glavava zdrvena stegnata matna neznam sto e toa dali e nekoj simptom na nesto, stvarno neznam se plasam mnogu se sum vo iscekuvanje nesto deka ke mi se sluci pozz
Jas denes mnogu loso se osekam nemozam ni da opisam celo telo mi e kako bez energija edvaj odam i edvaj si go osekam teloto . Bas koga odam se mi se vrti ocite edvaj si gi drzam se si mislam nesto imam problem so glavata . Strasno mi se zdosadi ova veke se pravam vezbam sekoj den redovno sekoj den meditiram citam knigi pozitivni i uste se osekam loso i strav me faka da ne mi e nest drugo bev i na psihijatar ovde vo avstralija doktorata mi objadni deka se ova e od ankcioznost i jas uste se boram nemozam da si pomognam zosto vaka amn veke . Grev mi e za mazot mi samo go nerviram
Lugje vcera si sedev i odednaska odnemav vozduh mnogu se isplasiv i cela vecer nemozev da spiam se mislam bolna sum nesto
Уфффффф, одвратно чувство. Грлово ми е стегнато неможам да го дишам, да голтам. Главава, вратов ме стегаат, тремор во мускули. Денес бев излезена, мислев ќе се онесвестам
ама само мислеше така но не се онесвести тоа е целата грда работа стравови од нешто што не постои само храбро гази сигурно ти контролирај си ги мислите не давај тие тебе