Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Mimaxs

Mimaxs Активен член

Се зачлени на:
    11 март 2016
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    11
    Luge ima li nekoj denovivive vrtoglavica ,bockanje I bolka vo gradite na ova prekrasno vreme namesto da bidam super jas venam :(:(:(

2. Nella404

Nella404 Активен член

Се зачлени на:
    31 март 2016
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    32
    исто сум и јас, неможам да му фатам крајот на времево, па и ова сега со зголемувањето на денот ми е дополнителен прашалник, сеуште привикнувам.

3. Mimaxs

Mimaxs Активен член

Се зачлени на:
    11 март 2016
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    11
    Jas nemozam da se naviknam pametot mi leta vednas na (srcev udar) bidejki bolkata e mogu silna

4. Merlin_Monroe

Merlin_Monroe Активен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2015
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    143
    Zdravo drustvo,mnogu vreme pomina od moeto posledno najavuvanje tuka,ne deka nejkev tuku nemav vreme...neznam od kaj da pocnam,pocnav da iskacam po diskoteki so heleks(ne cesto),vo kafikj si odam skoro sekoj den bez heleks isto taka i na predavanja(na fax). Uplativ da polagam vozacki ispit,sama so taksi si odev na teoretska nastava,sega treba da pocnam i da vozam.za razlika od porano mozam mnogu podaleku da otidnam sama.simptomite se prisutni koga povekje koga pomalku,na se ignor,nekogas malku znae da me fati strav ama i toa na ignor i taka.ne mi e se naj naj sjajno no sum daleku podobra od porano.ima i denovi koga sum tazna depresivna,kako vecerva sto me natera da vlezam tuka i da pisam,no se se poretki.pocnav i da gotvam doma sekoj den,gledam da mi bide sto po ispolnet denot,aaaa i isto da se pofalam deka izleguvam so edno momce vekje eden mesec,pocnavme labavo se poleka i mislam deka ovoj pat mi se nasmevnuva srekjata i mene.
    Sega uste nekoj den treba da ja prekinam terapijata so zepira,neznam sto da pravam,me fakja strav kako ke gi otkazam,ili da ne gi otkazuvam da gi pijam 9 meseci.sto mislite?
    Pozdrav i so tek na vreme sami ke se naucite da mislite pozitivno i da gi ignorirate site simptomi.ve guskam :*

На natemila, Delfina1977, sandrice25 и 2 други им се допаѓа ова.
  5. stelaohrid

stelaohrid Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    232
    Не прекинувај рано е

На Merlin_Monroe му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Emili12321

Emili12321 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2014
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    288
    Здраво феминки ... ми треба голема поддршка од вас оти мислам дека ке пукнам ... во средината на месец мај треба да одам во Полска на 10 дена,со деца што не ги познавам. Иии сите мои стравови што ми се како патување,спиење на друго место,запознавање со други луѓе ке треба да ги соочам сите наеднаш. Незнам што да правам,дури некогаш помислувам и дека нема да преживеам таму,а знам дека ако тие 10 дена ги поминам како треба дека анксиозноста многу ке му се намали. Btw задолжително е да се оди така да немам излез :sweat:;(;(;(

На Merlin_Monroe му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Viki693

Viki693 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    584
    Не мисли многу на тоа и подобро да го доживуваш како еден вид на терапија затоа што токму сооќувањето со стравот е всушност лекот за надминунавње на анксиозноста...ќе видиш дек апрекрасно ке си поминеш и ќе се вратиш како препородена <3

На Emili12321 и Merlin_Monroe им се допаѓа ова.
  8. Emili12321

Emili12321 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2014
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    288
    се надевам <3 фала многу за утехата,мн ми значи :l::l::l:

9. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    931
    Допаѓања:
    2.837
    Zsravo feminki ,odamna i mene me nema na temava a seuste ja imam anksioznosta derealizacijata depresijata ,sekoj den se boram ponekogas nemozam da go doslusam nekoj koga mi kazuva nesto me fajka kako nemir .Sekogas koga ke izlezam nadvor gi gledam lugeto okolu mene kako ziveat jas nekako se cuvstvuvam kako daleku od seto toa i nekako sama ,ke mu objasnuvam na nekoi bliski kako mi e tie onaka ke em islusaat kako da ne svakaat a i samata znam deka nemozat da znaat kako e duri ne osetat na samite sebe.Ne deka sekoj dem mi e tesko ,ima denovi koga zaboravam deka sum anksiozna ima denovi koga me fajka depresija i nemam sila ni volja za nesto ima denovi koga 5 minuti sum dobro 5 minuti ne sum dobro .Procitav mnogu knigi forumi za ovaa sosotojba na krajot svativ deka seto ova go pravat nasite misli ,sega i pozitivno da mislime ke ja imame ovaa anksioznost dodeka ne se iscistat tie negativnite koi se trupale so godini nanazat,da ne ocekuvame za brzo vreme da se oporavine zatoa sto ankziosen covek ne se stanuva preku nok toa e od site minati godini sto sne gi skladirale tie negativni misli vo nasiot mozok ,ke se spasime od ovaa sosojba eden den no ne preku nok toa e proces koj treba da go pomineme ,zatoa ne se razocaruvajte zatoa sto sekoe razocaruvanje ne vraka nazat .Pozdrav na site i imajte pozitivna misla vi go posakuvam ona koe i samata si go posakuvam .

На Delfina1977, Sun &moon, Askopje и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Askopje

Askopje Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2014
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    547
    Не да ми е насобрано ,него премногу години имам собирано се во себе и веке една година излегува на виделина.
    Има денови кога сум супер, има денови кога цел ден лежам и неможам да мрднам, има денови кога пет минути сум ок после пет минути сум хаос. Мислам позитивно и сите негативности ги отргнав од себе или тотално успевам да ги игнорирам, ама понекогаш полудувам.
    Ама си викам ајде да му дадеме време и на времето.
    Иначе највеке што ме плаши е кога ми поминува како струја низ главава, имам мали шокови кои траат не повеке од 5 секунди али кога ги има ме вадат од памет и кожа тотално, и се мислам дека ова очиве ке ми се превртат назад, нешто како да ме бутка,ама се надеваме дека наскоро ке помине се.

На Cleonika и stelaohrid им се допаѓа ова.
  11. bubic.k

bubic.k Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.783
    Дали на некој ви се десило во даден момент да се изгубите и да ви дојдат некој мисли за кои незнаете дали се вистина или сте сонувале , едноставно да ви се измеша во главата све ? Ве молам за одговор

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Jean-Baptiste

Jean-Baptiste Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2013
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    2.868
    Проблем со притисокот претпоставувам

13. perla24

perla24 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2015
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    191
    Da

14. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    891
    Допаѓања:
    2.916
    Welcome back, you shit...
    Одамна го имав надминато проблемов, но повремено се појавува онаа одвратна кнедла која осеќам како да ми го пржи грлото и ме гуши, сега ме фати пред малку. Тој дел ми е најтежок, земам бедоксин, иако е преслаб... Локам само вода како ненормална и вечерва ќе спијам на рати, то е то (lalala) Поздравче на сите, и само храбро :*

15. VIRAGO

VIRAGO Активен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2016
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    18
    Mojte simptomi se slednive zestini vo glava , stegnata glava, stegnat vrat, zamaten vid , preskoknuvanje na srce, segdeka vo telo i glava toplo a racete ladni vo nozete pri dvizenje poteskotii epa moi srcki , kazete mi dali od seto ova ima spas ili samo se zalazuvam?Epa ajde funkcioniraj po seto ova pisete mi ako nekoj ova go cuvstvuva i dozivuva,a zaborabiv i napadite se tuka nikade ne odat pozzzz ve guskam milicki moiiiiiiii

16. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    891
    Допаѓања:
    2.916
    Поздравче мила. Да те прашам, дали вака ти е константно подолго време или ти се случува сезонски, еве како сега кога се менува времето, или можеби во ПМС кога највеќе се изразени овие симптоми... Најбитно е да се намали стресот во секој случај, а тоа најлесно може да се постигне кога ќе ги прифатиме работите такви какви што се, и едноставно се помируваме со ситуацијата, каква и да е :) Не е страшно во секој случај, нас ни се чини безизлезно оти премногу внимание посветуваме и го мислиме а со тоа и го потхрануваме па затоа ни се враќа ко бумеранг. Ако примаш некаква терапија и се осеќаш подобро од неа тогаш супер, но ако цело време ти е вака значи нешто не иде, најдобро да се посети доктор и ќе видат дали има потреба да се смени комплетно или можеби да се зголеми дозата оти некогаш тоа е неопходно, но не мора да значи :) За домашни услови многу помага и музика, и што е можно повеќе игнорирање на симптомите. Окупирај се со нешто друго и не обрнувај внимание.
    Добра ноќ :* :hug:

На Херкул му/ѝ се допаѓа ова.
  17. mukimemedi

mukimemedi Активен член

Се зачлени на:
    9 март 2016
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    50
    Zdravo. Ja sum so diagnoza aksiozen, pa neznam dali me od ova nesto jazikot mi izglea kao po stegnat...i po tesko mi se dvizi. Ova primetiv slucajno pa sea pametot mi e tamu i uste poloso mi e. Ve molam odgovor dali imal nekoj i kaj trena da se obratam???

18. Emili12321

Emili12321 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2014
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    288
    верувам дека ништо не ти е со јазикот ... ние што патиме од анксиозност според нас се ни се случува па ги гледаме и ситниците. Верувај дека само мислиш дека ти е така,а уствари ништо не ти е :D:D

На Inas& му/ѝ се допаѓа ова.
  19. biljana.c

biljana.c Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2011
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    13
    Zdravo na site , ve molam za pomos.AD piev do pred nekoe vreme i mislev deka mozam da gi ostavam momentalno sum pod stres i povtorno se vrativ na staro,nemam volja za nisto a i tolku imam problemi so zeludnikot me izluduva,samo nekoja zestina i za zdriganje mi doaga,dali nekoj od vas imal takov problem so zeludnikot ?

Последна измена: 3 април 2016
  20. Sun &moon

Sun &moon Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    105
    Mene mi se desava mnogu cesto i mnogu se isplasuvam . Isto taka i koga spijam sonovute mi se nogu realni i koga ke stanam kako neznam kaj sum kako zbuneta .