Јас најмногу уживам во осама. Не постои друштво што толку може да ме исполни како кога си правам монолог. Во себе, си бистрам мисли, дефокусирам од секојдневни стеги... Утринско кафе на тераса, музика, прошетка, трчање - сама. За многумина несфатливо да, ама сигурно имаш помал круг на пријатели што те сфаќаат. Најдобриот другар карактерно ми е копи пејст. И да го прошетаме кучето без да изустиме збор, ние уживаме во меѓусебно присуство. Затоа што сме исти, и се разбираме. Барај луѓе слични на тебе, пред кои можеш да бидеш несовршена, со сите маани каква што си. Ако им одговараш супер, ако не, они губат. Буди се со мислата дека си најидеалното суштество, нема друг како тебе. Ќе се сакаш и посветиш себеси целосно, сите останати не се важни...
I mene vecerva posle dolgo dolgo vreme me fati napad malku ispaniciv se napiv voda i tolku se razocarav i odma misli deka nikogas ova nema da pomine itn a super bev bas me cudi eve citam i se pronaogjam deka odkako zatopli nekoe vreme i jas ne sum bas ok a pred toa bev super cudno,..da se nadevame deka e od vremeto..pozdrav
Jas anksiozna I depresivna otidov vo vikendica vo suma pa sega od utre planiram da pesacam ako ne me zafrkne ova vremeto , toa po nekogas na covek mu ide I vo suma da zabega.
и мене ми се случува, често и тоа, го поврзувам со анксот најчесто и ми се јавува навечер пред да заспијам и ми го отежнува заспивањето, а во текот на денот не го осеќам нема да полудиш го знам чувството been there и е грозно. Обично не правам ништо околу тоа, само поминува...
Ne sum dobra ic jas ne mi pomaga ni suma ni prosetka , sto da pravam kako izgubena sum kako da ne sum tuka pomagajte ve molam samo vie mozete da me razberete , so cel kef dojdov na vikend I sabajlevo se mi e kako vo son nemozam da se dvizam da prosetam
Колку би сакала јас да можам да прошетам некаде за викенд... ама јбг морам на работа за мизерни 9000 денари... Опушти се и диши длабоко... пред тебе е прекрасен викенд.... ја нема секој таа прилика... мисли на убави работи и тие ќе ти се случат.... обиди се да се зафатиш со нешто... засади цвеќина, копај, било што... и пеј си... и запамти пред тебе е Преубав викенд... повторувај си го тоа дури да се убедиш самата себе... леп провод желим
се согласувам со мерида, не дозволувај анксот да ти го уништи викендов, си отишла таму за да се опуштиш и релаксираш. Неколку пати вдиши-издиши, ако не успее, пак уште неколку пати. Чувството не е вечно, не му се предавај и дозволи си да си поминеш убаво. Затоа си таму, а не да се кочиш, што ќе се десе, кога ќе се десе и слично. Имај убав викенд и “пушти бригу на весељу“ , знам дека звучи невозможно во моментов, но ќе победиш, ќе видиш
Aaaaa be ve molam kaj da se obratam neznam veke pocnav da se sumlivam dali e od anks. Kao tesko drzenje ilo izgubenje na ramnoteza? Ve molam odgovorete mi dali nekoj go ima ovoj problem ili imalo i od sto moze da e. Znaci cel den mi e taka retko ke mi se izgubi toj oset
Podobro sum malce od sabajle , od prosetkata nisto vrnese dozd , pa ke vidam utre kako ke bide vremeto za vo suma , falavi za sovetite ubavo e da se ima nekoj koj me razbira
Drustvo kako ste jas od nokeska kako da do ziveam sok se razbudiv vo sred nok I pocnav da se custvuvam kako izgubena,nekoja cudna bolka vo glavata I vnatresna nervoza vo gradite,utrovo koga stanav pak taka se osekam mi treperi teloto kako izgybena se osekam se mi e kako ne realno I imam mnogu jak nemir nervoza vo gradite.Iskustvo pomos okolu ovaa moja situacija.
U j i ja isto iam kao custvo nemir vo gradi..praznina..nervoza...neznam koa ke se trgne ova custvo. :/
Исто, срцето ми чука забрзано мислам ќе се онесвестам. Лудост мислам ќе ме фати. Посебно на оваа време катастрофално. глава ќе ми испука.
Луѓе, од август минатата година па до ден денес имам проблем со рамнотежата, т.е. прво имав напади на вртоглавица па после некое време како последица на тоа почнав да имам само чуство на нестабилност, кога легнував се чуствував како да се лулам или пак како да сум на брод на море, и кога седнувам пример на столица ми доаѓа како суклет т.е. како да мора да се мрднам малце а не да седнам стабилно како другите луѓе и да се релаксирам, сум направил повеќе видови анализи и сите се во ред, дури пред 2 дена направив и МРИ (магнетска резоранца) на главата бидејќи сум мислел дека имам тумор, но и тоа испадна уредено и малиот и големиот мозок се уредни, истиот доктор кој ми ја снима главата ми рече дека и ова е некаков вид на вртоглавица и дека може да биде поврзано со средното уво оти средното уво знаело да направи вакви проблеми, ама па од друга страна имам и други симптоми како на пример срцебиење, ми доаѓа како за секунда да ми паузира срцето, имам направено 5 ЕКГ сите покажуваат дека срцето ми е супер, но пак ми е многу страв, пошто знам дека истиот проблем го имав и пред 3 месеци но од тогаш се смири некако и сега пак се врати и веќе 1 недела малку почесто ми прави, и сега незнам дали сите овие симптоми вклучувајки ја и вртоглавицата можат да бидат од стресот или навистина може да бидат физички проблеми :/
Од анксиозноста е , ете виде и сам дека све е во ред , резултатите се супер значи мора да се потрудиш да го пренасочуваш вниманието и да не си преоптеретен само со тоа .И јас го имав тоа чувство на лулање , и понекогаш пак ми се враќа , еве и вечерва некој немир , страв , неможам да заспијам ама само позитивно утре е нов ден и све ќе биде во ред ... Немој да се плашиш значи, здрав прав си и све е во ред со тебе . Имај добра ноќ
Decki dali vi se ima sluceno da ve stegaat gradite i pozadi rbetot?mnogu mi e strav dali e mozebi nekoja najava za srcev udar mnogu mi e strav potoa bolki vo nozete kicmata i nemam sila ama bas za nisto pisete mi ve molam pozzz