Mora samo da si uvrtime u glavata deka ke mine, deka e prolazen period, deka ne sme sami, deka mnooogu luge na svetov stradaat od istoto, nekoi od niv samo glumat, ne kazuvaat za problemite I ja prikrivaat sostojbata.
Zdravo. Neznam dali i jas ja imam ovaa bolest, no po komentarive imam slicnosti. Jas nikogas ne sum bila na lekar za mojot problem zosto neznam kako togas ke se soocam so nego. Pred 2 godini mi pocinaa roditelite, i od togas se mislam deka nesto ke se razbolam samo odam po lekari, strav mi e na maz mi da ne mu se sluci nesto (se slucuva pri spienje da go proveruvam dali dise ) . Imam strav od nadprirodni sili, se mislam nekoj ke mi se pojavi, duri navecer ako mi se odi vo toalet spremna sum da trpam do sabajle samo da ne odam po temnicata iako ima svetlo nasekade. Pred 8 meseci se omaziv i sega ne mozam da ostanam bremena, neznam dali toa ima vrska so moite stravovi. Napadi nemam, tuku samo strav od nesto loso deka ke mi se sluci na mene i moite bliski. Inace imam 25 godini. Mislis deka treba da pobaram strucna pomos ili samo da se obidam da se smiram i da ne mislam na losi raboti.
Kako be site skorpivcinja morase da sme vakvi precuvstvitelni Ama sme I mnogu silni istovremeno -ajde I mene vo inbox nekoj neka mi pise metodi za smiruvanje
Dali vie spijete ubavo? Jas mnogu sonuvam sekakvi sonista..i koi me plasat sred nok. I vo spienje ke se umoram od sonista ke me boli glava :/
Zdravo mila i jas imam isti stravovi kako od nadprirodni sili . Isto taka i jas probam da ostanam trudna ama nisto . Sekoj den mi e borba so stravovi . Kako se spravuvas ti so seto ova .
Virago kako so zadovolen od Duducki ti pisav poraka no ne gledash, me interesira kakov e i koi lekovi gi prepisuva, imam slusano nesot za nego ama ne go poznavam dr. ?
Вака значи да си ја кажам мојата приказна .. со анксот се борам веќе три години , поминав низ пекол но преживеав бев подобра , многу многу подобра ... научив пак да уживам во секој момент од животот , да излегувам да шетам да се дружам ... Еве после така подолг период пак сум на дното , очајно се осеќам , пак истите симптоми , истата напнатост,изгубеност ,чувство дека ќе полудам во секој момент све се врати и јас пак се осеќам немоќно ... Многу сум разочарана од себеси што си дозволив но тоа е тоа . Само едно го молам Господ , да помине побрзо овој кошмар зошто јас го сакам животот и сакам да живеам !
Лани ова време бев катастрофа.Еве сега пак нешто ми се навраќа.Волку лошо се немам чувствувано изминативе 8 месеци.Можно е дека периодов ме потсетува?
Bubic te pratev edno vreme..pa nekako prestanav tolku cesto da se uklucuvam...da ne se navrakam nazad da citam zaboraviv, dali pieshe nekoi ad, kolku vreme? i dali vo momentot piesh nesto? zatoa sto obicno velat deka posle nadminuvanje na krizata nekoe vreme treba so mali dozi kako preventiva da se popie ad...
Јас пијам цитрам , прво ги пиев заедно со хелекс а сега веќе 9 месеци како имам расчистено со хелексот , па останав на цитрамот зошто неможам наеднаш да го одвикнам пошо е тежок антидепресив , пробав недела дена без него бев катастрофа и реков шо ќе е нека е ќе продолжам . Иначе пак побарав помош од мојот доктор па треба да се видиме во тек на неделава .. Сакам да успеам , морам !
За жал тоа е нашиот живот ... падни,стани,падни,стани.Оваа анксиозност ни на најголем непријател не би му ја посакала бидејки само ние си знаеме колку е лошо секој момент да го живееш во страв и да се плашиш да пробуваш нови работи.Едноставно да ни е страв од среќа бидејки тоа е емоција која мислам дека најмалку ја практикуваме и не сме навикнати на тоа но затоа е тука стравот кој владее над нас и не контролира. Вака кога размислувам порано колку сум била среќна,колку работи сум правела со радост,на колку работи сум се радувала а сега од сите тие работи се плашам... и во тие ситуации на страв се надеваме да остане само на тахикардија,без панични напади.Не грешам нели ? Ете тоа ни е нашата желба.Додека некои сонуваат да живеат на Хаваите,да имаат пари и 300 други работи ние го бараме најлесното нешто што за нас е голема работа. Но среќата зависи од нас.Тоа дали ние одејќи накај работното место ќе добиеме паничен напад или ќе се надеваме дека ќе заработиме повеќе пари е наш избор.Колку и да се молиме на Господ,колку и да плачеме ако не се потрудиме нема да успееме.Ќе останеме само на тоа ''Господе те молам...'' . Мора да научиме да гледаме позитивно на работите без разлика колку лошо изгледаат.Дури и ако паднеш по скали не се жали...стани и помисли колку побрзо стаса до доле. Ете толкава позитивност треба да имаме во себе. Господ постои,да ама ако се препуштаме на него тоа нема да ни помогне.Бидејки Господ сака да научиме да стоиме на свои нозе
I Mene isto mi preporaca psikiatrot Ortakov da pijam citram. Sho ke mu kazes ti bubic da pocnam ili??? Po pola na den mi kaza.
Прво добро вечер на сите, штом видов дека има тема за ова, морав да се рег. за да побарам совет. -Машко сум, имам 18 години, последниов период можеби повеќе од месец дена не се чувствувам најубаво. Неможам да спијам скоро па ич, немам апетит (а себе си се декларирам како гурман-буцко сум), забрзано ми чука срцето и висок притисок, нит ми се излага нит сум расположен за нешто, глава ме боли ми се лоши ми иде на повраќање ама никако да повратам, и тоа што најмногу ме плаши е тоа што треперам без престан, најмногу тоа го приметувам на левата рака и кога не правам ништо со неа, цело време ме мачи нешто, како да сакам да мислам на нешто, а уствари незнам што е тоа, дури и мајка ми ме забележа за тоа со раката пред 1ипол-2 недели ама не и кажав ништо за да не се загрижи, па сакав тука да побарам совет дали ова можеби е некој почеток на болесва (не дај Боже) и какви мерки да превземам, пијам кафе, пушам, алкохол чат пат, незнам што да пишам повеќе, ви благодарам однапред за одговорите и помошта
да да, супер ми делуваше кога го најдов... онака случајно. на пролет, а богами и лето очекувањата и непишаните правила да излезеш од дома и да си поминеш убаво затоа што пекнало сонце и никнало кокиче се малку како тригери за анксиозноста. Многу држи вода според мене. Не случајно сакам дождливи и облачни денови Верувам дека за нас анксиозните перфектно годишно време е есен
Bubic prvpat piesh citram? i mislam deka stom ne se cusvuvash dobro 9m e kratok period...i uste nesto ke ti kazam Citramot se tretira najlesen AD koj te izlazal deka e teshok...toa ti e escitalopram ili go ima i pod drugo ime Elicea..a eliceata ja pijat mnogu i neanksiozni luge tuku taka poradi nervoza i napnatos...zatoa sea koga teshkiot period si go pominala po sovet na lekarot si teraj i nemoj da se plashish ti si go pominla prviot loshiot period od 1-2 meseca so zapocnuvanje na terapijata, a prekinuvanjeto ne se pravi naednash tuku so postepeno namaluvanje na dozata i podolg period so nadzor na lekarot koj prati kako reagirash na pomali dozi....ti posakuvam se najdobro..
Zdravo devojki.Mi treba golema pomos.Strav mi e da im soopstam na moite roditeli ali ne sum sreka voopsto.Mi e strav da ne napraam neso uste poloso.Ve molam za pomos pisete mi
Дечки, дали ви се случува да се чуствувате уморни без причина т.е. да ви снема енергија воопшто ? Јас незнам веќе што да правам, уште тироидот треба да го проверам на 18ти, завчера направив крвна слика и докторката ми рече дека е сјајна, патем и железото ми се покачило од 15,5 на 23,3 така да не е проблемот до железото, мускулите на вратот ми се стегнати малку кое скоро секој ден ме боли ама не знам дали тоа влијае за да сето тело почуствува замор :/
Душо сето тоа е минлива состојба ... секој има моменти кога е среќен и моменти кога е тажен. Слободно кажи им на твоите родители бидејки тоа ке ти помогне да се чувствуваш подобро.Разговорот секогаш годи. Нема што лошо да направиш.Се е до нас дали ке бидеме среќни или не.