postojano mi se slucuva bocki vo telo na leva stranaa kaj srcee vo grb :/ i mene me plasi ama ne e ednass nema od so da se plasime belkim...
Во пролет е нормално а имате појачана анксиозност и депресија. Тоа ми го кажа психијтарот. Најтешко е да се помине периодот од зима во пролет. Самоконтрола, редовна терапија ( ако земате) и знајте дека не е ништо органско, ќе помине.
Help. Moze da mi objasnete od vas kao da mo pomine strav od pritisok. Od eden sum slusnal deka od pritisok moze da dobies srcev udar, ili mozocen. Pa eve denes nesho zamor custuvavm i nonstop pram filmovi deka moze da e nekoj pritisok. :/
Колку ти е притисокот редовно ? Да се добива удари, ама ако ти е многу висок над 180-200 и нешто.Ако имаш вишок кг потруди се да ги симнеш и холестерол ако имаш и од тоа се добива.Ако ти е нормален притисокот околу 120-140, не си прави повеќе проблем и стрес за џабе.
Sekogas mi e 120/80 osven denws mi bese 130/90 i pocnav da se plasam . Problemot e sto posledno vreme iam zgolemen annks..i eve sea pamet ke mi ide nonstop na ova nekoj den ke mk bide 180 gore i ke dobijam udar. Nz sho da praam.
Колку години си ? Имаш вишок кг ? Не ти е висок де, аман шо се плашеш толку ? За секој случај консултирај се со мати4ен лекар за да имаш апчиња за снижување кога ќе ти се покачи толку над 180.Како ќе ти се покачи така за некој ден од 120 на 180 од страв ли, де не ме смеј молим те.Ама не ти е потребен овој страв, верувај. Леле ќе ти кажам сега, не ме терај да имам грижа на совест дека од моето кажување одма ќе добиеш удар Како прво притисоот не се качува така лесно, тоа во повозрасни години се добива, и ако го имаш повисок ќе го имаш за цел живот, и сигурно користиш апчиња, а не така тебе кога ќе ти текне ќе ти се качи. На баба ми пред 2 години 240-250 и се качил, веднаш на лекар и одма и го снижиле.Па не добила удар.Ако не отишла готова ќе била. Не мора да значидека ти со над 180 ќе добиеш, кај секој човек е различо. И со висок холестерол се добива, не се теши дека само од притисок. И тебе ти е супер притисокот.
Pa od strav eheh. Ne so kilaza sum dobar 1.75 sum a iam 78kg. I kolestorol neam na hrana se pazam mnogu samo toaa strav sekakvi misli niz mosok strav od udari.
Епа уживај штом така, немаш причина за стрес.Штом ти е притисокот нормален ништо нема да ти се случи, не па удар да добиеш
Fala ti za podrskata i ubavite zborovi. Inace sea pred 30min bev pak kaaj maticniot i mi bese 120/80 sea ke spijam po raat.
Шо ти беше па оди кај матичниот ? - Чисто за проверка на притисокот ли ? Не ги малтретирај таму. Леле ај не се прај како стар дедо, шо се плаши да не умре, купи си апарат и ако ти е нормален мери го еднаш у неделата, не секојдневно.Не кревај паники. Нема на шо, арно сега ќе немам грижа на совест барем