Ajде и јас да се јавам. Вчера и денес од двомесечната деперсонализација ниту "д". Конечно енергија, материјален свет, конекција - живот! Но, само кога ќе се сетам на себе изминативе два месеци ми доаѓа да рикам. Во животот не сум имала толку пеколни денови. Но, ете благодарение на самохипнозата и венафлексинот полека доаѓам при себе. ... Хелексот го прекинав бидејќи паничните напади исчезнаа, и се надевам дека проклетите никогаш повеќе нема ниту да се вратат. Визијата ми е чиста, дишам!
Дечки кажете ми колку сте физички активни овој период дали пешачите,возите велоспиед,фитнес,аеробик мислам дека овие активности и те како помагаат за одвлекувањето на негативната мисла
u mi e tesko, vcera vecerta pocna nas Kaj koj psihijatar odis i kolku vreme?Jas da vi kazam vcera mislev gotovo ke umtev mnogu mi bese loso imav peckanje niz celo telo kako toplini vo gradite i steganje misla deka nesto ke mi se sluci kako udar potoa glavobolka golema i steganje i celo telo uzas sto e seto ova neznam a pijam escetelopram i vo racete kako bockanje ve molam pisete mi sto e seto ova i ad da pies i da ne ti e arno nema izlez izgleda pozzzz
ДеЧки дали некој имал искуство или знае дали може да се користитат суплимент поточно протеин додека се пијат антидепресивите? некој совет
Virago AD svojot potpoln efekt go pokazuvaat vo rok od 2 mes, pa moze i 2.5 obicno dokolku zaostanal efektot ili ne go dal celosniot efekt togash se smeta deka ili treba dozata da se pokaci ili da se menuva nesto.. No najverojatno si odish na redovni kontroli pa samiot doktor znae i ja prati svojata situacija...dokolku vakvite padovi se poretki togash e ok no ako se pocesti moze treba i drugo milslenje da pobarash...pozdrav
И јас пиев една година ад без ефект а за два месеци треба да си подобра, сменав едни пак ништо сега други па осеќам подобро
Falavi na site od srce , sto e toa e, mnogu e utesno koga nekoj moze da te razbere kako ti e i kako se cuvstvuvas no sekoj ne te razbira zatoa sto ne go iskusil ona losoto sto ne maci site nas sto sme tuka na forumot.Sakam da prasam dali nekoj od vas ima od naselbata Cento?pozzzzz
ДеЧки дали некој имал искуство или знае дали може да се користитат суплимент поточно протеин додека се пијат антидепресивите? некој совет
Niz celo telo imam bocki najmnogu kaj grb vo leva raka i vo gbradi i samo me budi strav dek amozebi udar nekoj ke dobijam , zatoa sto vo nekoj moment se zakasluvam , od se mi e veke strav se me stega i boli bocka i neznam veke kakol da se izrazam .
istoto i mene mi se desi deneska i plus kako nesto da se zagusam bev na kafe ss drugar on pravese muhabet ja samo pravese da be ba takoj e a ustvari tesko mi bese i na kraj ja izmisli nesto vikam majka mi vika hitno doma hahaha toj e nas zivot sto smo anksiozni depresivni i da lazemo nekoj put samo da se bega od mesto toj ti e ne e zivot ovoj stvarnoo ne se zivi takoj ama teramo sto da pravime pozz
Анксиозноста ми е верен пријател веќе година и пол. Претходно анксиозност чувствував во очекувани моменти - пред испит и сл., меѓутоа од одредено време наваму е се поприсутна. Не се осудувам да отидам на психолог, затоа што ќе треба да се доверувам за причините, а одбивам да ги пренесувам на непознати лица. Засега, колку-толку успешно се справувам со неа со тоа што ги избегнувам ситуациите и луѓето кои придонесуваат истата да се интензивира (иако по природа сум комуникативен и сакам да се дружам). Во полошите моменти, секогаш дијазепамот е тука. Многу ми помага и музиката и физичката активност, но чувствувам дека ми треба нешто повеќе.
Исто и мене многу ми помагаат. Фитнес секојдневно, и одење на работа исклучиво со велосипед. Ако не сум многу уморна знам да истрчам и некој круг на кеј. Нема подобар и поздрав релаксант. Чај од маточина/рузмарин и магнезиум наместо ад. Како нови!
Ovaa sostojba znaci navistina e dosadna ,nautro edvaj se svestuvam se dodeka ne pominat dva saati otkako ke se probudam nemam volja za nisto se mi e matno kako na drug svet da sum ,nekade procitav ovie meseci mart i april loso vliaele na nasata sostojba ,neznam poveke sto da mislam