1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. ivana.0909

ivana.0909 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    443
    Допаѓања:
    228
    Опсесивни мисли се наметнати односно нереални мисли или таканаречени присилни мисли... јас се мачам со нив ако е од некој а помош... знам дека не треба да им се дава значење бидејќи тие се само мисли и треба да ги пуштиме да се одвиваат во нашата глава како и секоја друга мисла... нема никаква опасност од нив и со соодветна терапија исчезнуваат...поздрав

На Избришан профил 146538, Scorpio87 и Sun &moon им се допаѓа ова.
  2. Sun &moon

Sun &moon Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    105
    Ti ne si za tuka da pisas aj mrs id ovde .treba sega da se zasramis ova ne e forum za zajbanciii . Se smeel/a cccccc so luge bre

3. mukimemedi

mukimemedi Активен член

Се зачлени на:
    9 март 2016
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    50
    Luge kazete mi vie dali koa aksioznosta e zgolemena sonuvate i da bide glavata izdrvena veke od sonovi. Neznam i ja sam sho sonuvam...mislam deka poveke sonuvam otkolku spijam. Od vase iskustvo kazete mi dali e od anks ili da idam da.me bae nekoja zena ne ide vaka?

На Sun &moon му/ѝ се допаѓа ова.
  4. pajton

pajton Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2016
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    103
    Ми ги намалија елицеа на 5 мг навечер денед бев на доктор и неурофорте.има ли некок искуство со намалување на дозата и симптоми.пишете

5. Sun &moon

Sun &moon Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    105
    Jas sonuvam i bev i na bajaci i gataci i se ama djabe ne veruvam vo takvi raboti poveke samo si velam gospd e so mene i ke izdrzime . Ankcioznosta e losa simptomite se zastrasuvacki .

6. sugarlips

sugarlips Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2014
    Пораки:
    672
    Допаѓања:
    761
    Ме насмеа мислењето на ВинтерЛејди дека ќе го отпишела докторката :)

На Winter Lady му/ѝ се допаѓа ова.
  7. pajton

pajton Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2016
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    103
    Ми ги намалија елицеа на 5 мг навечер денед бев на доктор и неурофорте.има ли некок искуство со намалување на дозата и симптоми.пишете

8. Viki693

Viki693 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    584
    Slobodno gi namali ne se sekiraj, dr. procenil deka si spremna, samo po mene ne treba navecer d agi piesh tuku podobro odsabajle obicno AD se pijat nasabajle zatoa sto oni te podignuvat taka da navecer ti treba miren son :)

9. pajton

pajton Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2016
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    103
    Viki no do sega gi piev navecer? kako da gi pijam od sabajle? i mi rece dokolku ne se osetam dobro pak sam da se vratam na 10 mg a ovija neuroforte koga se najdobri za pienje

10. Viki693

Viki693 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    584
    ti pisav vo poraka :) pozdrav

11. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    970
    Допаѓања:
    3.022
    Jas se imam napieno dve votki me zasemetija I zabajleto neznaev kaj teram od depresii

12. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Е па така кажи си дека се шмекате со докторката, фаќаш привилегии.
    И јас сум анксиозна, реално зборувам нема што да се залажуваме нели.
    Ако те сака докторката превземи нешто, барем така секој ден ќе ти го мери притисокот.

Мрш можеш дома да кажеш, овде не.
    Она мене ми се смееше, не те навреди тебе ништо.Може секој да си пишува каде сака, ти ли си таа да наредиш ?
    Многу си била културна со ова мрш :clap:

13. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    970
    Допаѓања:
    3.022
    Winter Lady zosto tolku drsko se odnesuvas , nemoj da ja trosis tvojata energija sama si nastetuvas , ovde site so ubavo sakame da se razbereme I da si olesnime , a za kaj maticnata sto odi na sekoe da meri pritisok deckoto voopsto ne mi e cudno istoto go pominav duri tolku sto bev hipohondricna ic ne mi bese stram da odam na sekoe kaj maticnata , za sreka pomina seto toa e eden period ni malku lesen koj pominuva

На Sun &moon и pajton им се допаѓа ова.
  14. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Нее проблем за мене, имам вишок енергија.
    Многу опуштено го пишев постот незнам зошто вака помисли дека сум дрска, за разлика од членката погоре дека автоматски и рече МРШ ?
    Каков е тој збор, мислиш нејзина е темата.
    Ок, мене ми е чудно да оди, ама негово право нели.
    Знам многу луѓе со висок притисок и си го мерат дома. Јас се зезав малку, не сваќајте буквално се негативно :D
    Тоа е тоа. :D

15. Sun &moon

Sun &moon Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    105
    Kako prvo ova e forum na koj treba da im se dade podrska na luge so ankcioznost a ne da im se smee i da im se veli deka doktorka ke gi otpisa ili deka sramota e da odi sekoj den . Nisto ne e sramota ako toa ke go smiri malku . Ako vie mu kazete na covek ankciozen deka e sramota ili deka doktorkata ke go otpise toj uste tolku je pocne da se oseka nemoken i ke si napravi uste 300 filmovi . Zatoa treba na ubav nacin da se dade sovet a ne da vi e smesno so nekoj odel sekoj den da meri pritisok ili vie ne bi posle sekoj den . Mozi toa go smiruva vo toj monent i nisto ne e za sramota . Pozdrav

На mukimemedi и LUCI 99 им се допаѓа ова.
  16. Scorpio87

Scorpio87 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2016
    Пораки:
    331
    Допаѓања:
    319
    Ah, i jas ne sum bas ova, od 2011 godina proletta se macam so anksioznosta, sum imala podemi i padovi, momentalno odam kaj eden doktor i gi sledam negovite instrukcii. Se raboti za teska borba. Isto na pocetokot pocnav so Asentra, ama bev neozbilna i na svoja raka gi prekinav pa sleduvaa pak krizi. Sega imam seriozen pristap kon problemot i si pijam terapija i redovno odam na kontrola. Isto i kaj mene vo prolet osobeno se budat simptomite, dali me potseka na pocetokot na anksot, dali od promena na vremeto, ne znam. Isti mi se simptomite, imam losi crni misli koi me opsednuvaat a pokraj toa i osekam nemir, nekoja vozbuda (bez konkretna pricina), strav, nekoja zeshtina po teloto, po nekogas i dijarea. Mojot inbox ti e sekogas otvoren za dijalog i za poddrska.:* :* :*

17. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.682
    Допаѓања:
    122.096
    Kaj digitalnite moras da imas minimum 10 min razlika od edno do drugo merenje. Potpolno te razbiram i jas sum so toa opsednata nekogas ama znajte deka od strav i panika skoka pritiaokot. Togas samo disete dlaboko smirete se nekako ne panicete. Od iskustvo vi zboruvam.

18. ivana.0909

ivana.0909 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    443
    Допаѓања:
    228
    Да во потполност те разбирам истото е и кај мене ... ти благодарам многуу за поддршката и секако истото важи и за тебе за секаков разговор тука сум:*:*:):*

На Scorpio87 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Јас сум на форумов од 2007 год. Баш денес си ѓи читав мислењата каде што сум мислела дека нема спассс од ова. Аххх до каде стигнав, колку станав по храбра и по јака. Колку почнав да се почитувам и сакам повеке после анксот. Почнав да им кажувам на луѓето се во лице и отворено...што претходно само собирав во себе. Денес 80% од анксот ѓи нема а овие 20 % се тука за од време на време да ме потсетат дека треба уште толку да се борам. Нема ден да не сум нашминкана и дотерана. Работата ме исполнува и знам дека и колку да ми е тој ден тешко морам да станам да се нашминкам и да одам на работа. Правам сама се како и пред анксот...више не пропуштам ни најмала прилика да излезам од домааа. Ќе надокнадам за оние 7 години затворена дома а никогаш ништо не ми се случиии. Живототттт е преубав...а изгубеното време залудно не се враќа. Затоааа ајде ситее со некоја занимацијаааа и само напред. Нема не можам...само МОЖАМ И КРАЈ НА ПРИКАЗНАТА. Имајте убав деннн.....

На Connected, Anaouou, Priroden и 7 други им се допаѓа ова.
  20. alehandro

alehandro Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2011
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    65
    Dali i pokraj sto piete terapija imate oscilacii podobro poloso taka e kaj mene,ima denovi sum ok ima denovi kako vcera i denes napnat sum nekoj lebdecki strav vsusnost strav od samava anks znaci strav od stravot.pisete.sorry za lat