вака значи пијам депрозел неколку месеци и првите недели дури се навикнував на лекот(затоа што прв пат пијам ад)ми беше мн тешко гадење појачана несоница никаква бев ,после се стабилизирав и искрено два месеци бев супер и реков конечно сум како што треба,и ми беше жал што порано не почнав со ад и губев толку год и време ,но направив грешка што се потпирав само на Ад и хелексот зошто мислев дека нема да имам повеке лоши денови,но вчера незнам зошто без причина ми беше онака глупо пак од негде дојде тоа исчекување дека нешто лошо ке се случи а немав некој стрес или нешто слично и бев некако разочарана зошто бев убедена дека тие денови се зад мене,денес сум подобро баш разговарав со сиело за тоа бидејки таа има поголемо искуство од мене со ад и нормално кажа дека и покрај ад има и добри и лоши денови,кај мене се почнува со неспиење и страв ми е кога нема да спијам исто страв ми е дека лековите за џабее ги пијам а знам дека не така зосто ми е мн подобро но како да имам фобија од лекови си мислев дека ако почнам само ке ми ја зголемуваат дозата и ке постанам билка имам баш таков страв,иако психотерапевтот ми вика дека лековите кога се работи за анксиозност па и за депресија се само помош,поткрепа ,и не се неопходни туку зависи од нас самите јас сум тврдоглава по природа и се усте терам инает со што си правam само штета сама на себе .правевне и тестови со психотерапевтот прв пат правам такво нешто за да ме убеди (зошто од сите други стравови кај мене остана стравот од психички болести)дека се работи за анксиозност а не за нешто друго ,што испадна баш така дури и анксиозноста во граници на дозволено но ете јас пак удирам со глава во ѕид,колку да си го реметам животов,значи кај мене се периоди во прашање а лосиот период започнува само со една не преспиена нок и си мислам ете пак и сама го започнувам тој магицен круг,.па сите што пиете ад ајде некој совет.поздрав
здраво еве јас да ти го казам моето искуство јас долги години се мацам како сто каза ти во овој магицен круг сум и јас само сто кај мене се симптомите другу болки во лева рака и боцканје околу срцето и секогас се осекам како да имам слон на градите,инаку јас да ти казам на поцетокот кај мене несоницата траесе долго скору година дена се мацев со нејзе бев и главата да ми ја снимат(леле се секавам бесе во ноември отидов ми дадоа термин за крај јануари а јас катасрофа и си помислив ако останам јас зива до тогас )и излезе дека сум во ред тоа е се од анаксиозност јас си се добро измацив,таа година и полека со AD и хелекс поцнав да спијам ми се десава и сега да имам несоници ама издрзувам некако најголем страв и симптом ми е овој со боцканјето околу срцето тој ми е нај голем проблем заради то се пласам било сто да направам,на пример да останам трудна,да си барам работа да тргнам на патуванје и ја сум како во некој затворен круг се надевам дека еден ден ке помине. -инаку девојки и јас имам фацебоок профил ирена тасевска ако мозете најдете ме зосто јас теско се снаогам поздрав до сите
Zdravo devojki kako ste denes ?? Mene eve sega mi trpne jazikot i srceto brzo mi cuka no mnogu mi e gajle, ke zemam muzika ke si pustam i ke vozam orbitrek (slabeammmm)
snosti se borev so panikite denes pak (((((((((( bev na lekar duri od sabajle toa sto mi umre moeto milo kucence me dotolci sekoj moment mi e pred oci toj mig kako jas pak da bidam dobra ? mili moi kazete mi nesto
*Adela мила ти си ДОБРА само сега си малку потресена а верувај точно знам како се чувствуваши мене ми умре мојот РИКИ пред 8-9 години всушност го нападна поголемо куче и му ја скрши кичмата ама буквално менаше спас за него и најчудно ми беше што знам дека го болеше а не пушти ни гласче само ме гледаше со оние негови очиња како да ме молеше да му помогнам но предоцна беше РИКИ беше како човек сега ке ти кажам дека му дававме се да јаде буквално па дури и кикирики кои ги земаше во уста и незнам како но лушпата ја плукаше исто беше и со сончоглед и семки беше како вистински човек. Знам дека е тешко но се што се раѓа мора еден ден и да го напушти овој свет .....немој да си тажна знам дека ти е тешко но фала богу сите дома се живи и здрави можеби е малку сурово но така е.Пробај да се смириш се ке помине те бакнувам и гушкам најсилно
Of lele A.d.e.l.a i jas se potresov da ti kazam iskreno. Jas sum pregolem obozavatel na zivotni i znam kako ti e . Ne znaes sto se nemam cuvano od dete pa se do denes. Bukvalno izrasnata sum so zivotni i premnogu se povrzuvam. Jas imav mn zivotinki no ko mala me lazele i ne sum krevala paniki no od koga pocnav da razbiram bukvalno mn tesko mi pagase roa. Imav papagalce koe go cuvav 5 gocini i mi umre nemase spas za nego iako go odnesov na milion veterinari. Premnogu mi bese tesko. Negovata zaguba ne ja podnesov tolku tesko kolku zagubata na moeto kuce Dona koe go cuvav 16 godini. Koga imav 2 godini mi go kupija za rodenden a mumre koga imav 18 e togas bese uzasno. Padnav vo nesvest i moite viknaa brza pomos bidejki bev premnogu loso. I uste mi e tesko koga ke pomislam i sega mi tecat solzi. Ottogas rekov vise ne kupuvam zivotni no posle godina dena go kupiv mojot Leon zlatno retriverce bidejki bez zivotno doma se osekam premnogu prazno. Mrav nekako da ja popolnam taa praznina. Jas mislev deka nikogas nema da ja nadminam smrtta na Dona no Leon bukvalno mi donese mn radost i ljubov iako dona i papagalceto gi nosam vo srce. Pocekaj nekoj period i zemi si dr zivotince, znam deka sega vikas nikogas poveke i jas taka razmisluvav no samo kupuvanjeto dr zivotno mi ja ispolni dusata. Stanav i aktivist za zastita na bezdomni zivotni i sekojdnevno se trudam da im najdam domce na bezdomnite zivotinki. Inace ne znam dali e do vremevo ilijas deka imam ciklus ovie nekolku dena mn mi e loso. Samo ve citam odnovo i odnovo i toa mi dva uteha. Sto da pravam znam deka nisto ne mi e i toa me hrabri sega anksov grozen mi pravi mn da mi e loso no ke se broam ne s edavam. Pozdrav
ДЕВОЈКИ ЈАС НЕШТО СИ БУРИЧКАМ ПО ИНТЕРНЕТОВ И НАИДОВ НА ЕДНА КНИГА " ЖИВОТ БЕЗ АНКСИОЗНОСТ И ДЕПРЕСИЈА" ОД НЕКОЈ СИ ДР. БОБАН ДОДИЌ КОЈ ГАРАНТИРА ЦЕЛОСНО ЛЕЧЕЊЕ ЗАСЕКОГАШ ПРЕКУ АУДИО ТЕРАПИЈА И КНИГА ПА МЕ ИНТЕРЕСИРА СЛУЧАЈНО НЕКОЈА ОД НАС ВЕЌЕ ДА ЈА НЕМА ПОРАЧАНО .... ПОЗЗЗЗ
ferhunde , cielo ... mili moi kuceto moe bese pogubeno od covecka raka tolku mi e tesko sto so zbor nese opisuva . mn patam po zivotnite i sekogas i jas velam poveke ne . Mnogu losi luge ziveat vo mojata okolina ne me ostavija da se raduvam so moite kucenca . dosega 2 mi imaat odzemeno koi gi cuvav pomalku vreme i toa tolku tragicno go podnesuvav sto nese dokazuva . Mojot mil go cuvav 3 god go cuvav od bebe 2 nedeli [ zaedno so negovoto bratce] i ete sega mu najdoja care igli ili nz sto ostri predmeti mu stavaat vo meso [ toa e najnova moda na ubijcite] puknav veke od nervi i od teskotii . i jas imav papagalce 7 god go cuvav se iskuba celo baravme care sekade i ka site veterinari bevme no umre togas nastana uste edna poplava vo dusava . Site si imaat mesto vo moeto srce no vcerasniot den nikogas nema da go zaboravam nikogas . Aronce [ drugoto - bratceto ]e mn tazen nemozam da podnesam veke kolku tazna gletka e koga ke go vidam sam vo kukarkata kolku boli dusata mn boli mili moi srceto mi krvari . I jas sakam zivotni i jas sum clen na unicornis i sekogas se trudam da pomognam ... poveke gi sakam niv krznenite zivotincinja otkolku zverovite lugeto. MNOGU MI E TESKO I MOMENTALNO DOZIVUVAM PANICEN NAPAD ISTO KAKO SNOSTI VE SAKAM MILI MOI
a.d.e.l.a што и да ти кажам нема да те утешам, иста сум како тебе, само мајка ми знае што се дома сум донела,и мала лисица и довлечкав од ескурзија,колку само животни носев во школо у училна на часови, во дискотека и во такси со мене ги носев,и сега секогаш им купувам паштета или нешто слично за јадеше и бегав да не ме следат за да не ги повредат, чував и дома ама тешко одеше многу се врзуваат за мене а јас живеам на 13 спрат у зграда и никогаш не сум дома тоа ме спречува да чувам дома животни, ама од секогаш како мала сум чувала пред зграда цел куп кученца и мачиња, ама секогаш кога идев на одмор тие лоши луѓе ми ги убиваа и фрлаа од зградата во вреќи,а тие што останаа од страв ги наоѓав пред врата сами се качувале по мирис до 13 спрат... и ден денес имам слики цели албуми , благодарение на нив немам белези по нозете секогаш ми ги лижеа раните, дури и пред некој ден се степав со една заради тоа .......кога одам во зоолошка цели кутии месо и храна носам,сега чувам јастеб кај мене на зграда и се обидувам да го припитомам, за жал лош народ има што лечат комплекси и фрустрации на животните, незнам само каде ќе им оди душата на тие..... те молам биди силна ако можам да направам нешто слободно кажи..... поззз
Поздрав драги мои.... како сте,веќе две недели сум добра си пијам Helex но денес не бев баш најдобра, мислам цел ден ми беше ок, шеткав, ваму таму, вечерва излегов со другар на кафе... така си седиме, и опп...осетив дека сака да ме напѓа некоја паника, се напив Helex, го испив кафето, и тргнавме да се прошетаме....и така шетајќи , почнаа да ми откажуваат нозете, рацете се тресат.... и ме облива врела пот среќа по петнаесетина минути почна да ме отпушта Helex-от... сега сум добра, но мн се вознемирив, сакав да ве прашам, дали тоа може да е последица на тоа што веке 2-3 дена немам пиено Helex да си ја сватам работата посериозно, и да си го пијам секој ден а несакам, бидејќи психијатарот ми рече да пијам само по потреба....СОВЕТУВАЈТЕ ...позз и ве читам
Здраво Само да ви дадам подршка на оние кои изгубиле милениче, и јас сакам животни иако никогаш не сум чувала ништо и не би сакала да ја знам болката, ама што ви преостанува освен да го паметите по убавите моменти. А за жал колку има лек за тагата баш и не знам, некои викаат дека е алкохолот а некои музиката, јас би ја одбрала музиката пропратена со една чашка Финландиа, добро би ми дошла Уживајте, читајте, гледајте, слушајте убави работи..... јас малку се вознемирив со постовиве, како да ми ја пренесовте паниката и тагата, па ке ви помогнам и ќе ви кажам остана помалку за вас секој ден е таков, ист, како ќе помине? колку ке биде паничен и колку ќе биде добар? барем за мене.
Зошто да го пиеш секој ден?! Ако си била добра две недели, тогаш пиј го потреба. Значи, добро си приметила дека ќе имаш напад и си реагирала на време. Одлично е тоа. Ако си добра денеска, ОК. Ако ти е лошо, напиј се хелекс и ќе помине. Битно е да знаеш да го препознаеш мигот кога ќе дојде нападот и баш тогаш да се напиеш и да го спречиш- исто како што си направила
Adela лек за тага не постои мила моја. Нема лек за тоа. Тагата се минува. Низ неа се патува и се станува посилен. Во моментов си во голема и длабока жалост. Тоа е форма на интензивна тага, поврзана со смрт на некоја личност или крај на нешто. Многу е важно да не го прекинуваш овој процес и да го прежалиш кутрето. Друг избор нема. Реалноста е таа. Луѓето се одвратно сурови, па често ја бараме љубовта кај овие невини животинчиња кои не знаат за ништо друго освен за давање безусловна љубов. Мила, тагата може да ти се појави и по 10 години, но многу е важно да си дадеш поддршка во тие мигови на жалост. Велиш ти останало другото кутре, братчето. Го гледаш дека е тажно. Па земи го Адела, гушкајте се сега, тоа ќе најде утеха во тебе, а ти во него. И најди начин и него да го заштитиш. Ако одиш на одмор, однеси го во домовите за кучиња кои ги чуваат за време на годишните одмори. Не го оставај само, знаејќи дека можат да го повредат. А ти немој да станеш бесна кон луѓето. Секој различно реагира на животните. Тажно е тоа навистина. Јас многу сакам кучиња, мачиња...но, моите никогаш не ми дозволија да чувам зашто живееме во стан. Сепак, знам дека надворешните кучиња им лаат на бесните и нервозни луѓе кои не се сакаат ни себеси, а камо ли животните. Мене ете не ми лаат никогаш...јас им се смеам... Ќе помине, но најди начин да го заштитиш братчето...
Браво ЈСК оваа е тоа што го зборувам скоро две години на назад , аго научив во голема мера од Линден.. Пишете ми ги вашите е-маил адреси и јас ке ви го пратам Линден метод ..па читајте... Поздрав...Јас ја победив анксиозноста ке ја победите и Вие
Abe *Adela adela, veruvaj deka znam kako ti e ne mozam da te utesam nikakvi zborovi nama da ja namalat tvojata bolka, no sepak ti ostanalo dr kucence bratceto, ubavo ti pisala Azzura sega bidi mu ti nego najgolema ljubov, a toa tebe neka ti ja nadomestuva prazninata na pocinatoto kutrence. Luge zverovi ima i sekogas ke gi ima za zal, jas moevo so maski go setam i samo kaj sto znam deka e cista trebata i nema frlano otrovi tamu mu ja vadam Probaaa komsiite da mi go otrujat 2 pati ama neuspesno, go spasiv. Jas ne mozam da gi svatam tie luge no za zal toa e bolna vistina. Gusni go dr kucence osipi go so ljubov i veruvaj deka i na nego mu treba tvojata ljubov. Sekogas ke go pamtis kucenceto i toa ke e vo tvoeto srce, bidi silna te molam. *Dunja jas ja procitav odma koga go najdov forumov Linden metod i navistina pomogna raskazuvanjeto na Charls. Svativ barem deka ne sum edinstvena. I mene denovive ne mi e dobro i vreme i ciklus se mi e sobrano no ne se predavam moram da se boram. Pozdrav mili moi bidete dobri
ve sakam mili moi. Sekoj vas zbor mi dava sila . Deneska od sabajle se napiv heleks cel nemozev da izdrzam veke [ red mu se pravese na majka mu na decko mi ] pa zaminav i na rabota. Se ke pomini znam jas samo treba vreme . Eden moj sovet do vas: Vcera koga bev kaj doktorkata mi kaza edna finta ZA DA HELEKSOT REAGIRA ODMA KOGA KE POSAKATE DJVAKAJTE GO I TAKA GOLTAJTE GO IZDJVAKAN jas denes toa i go napraviv pa za 1 min ima reakcija sega neplaniram da pijam heleks nekoe vreme [ vo 2 dena 2 se imam napieno ] ke se opustam so mantra i druga duhovna muzika ke vezbam i ke si kupam b6 pa od niv ke pijam SE NADEVAM DEKA KE BIDAM SILNA da ve prasam nesto dali pusite cigari? MWAAAAAAAAAAAAAAA SRCKI MOI I KAZUVAJTE KAKO SI POMINUVATE