Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Viki693

Viki693 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    584
    Ке ти биде супер ти гарантирам, промена на околина запознавање нови луѓе тоа му е потребно на твојот мозок, подобро прај си список се што треба да си земеш за таму отколку да мислиш како и што ќе биде таму...остави промените да те изненадат на подобро...и верувај дека секоја промена на околина е позитивна...

На bubic.k и Emili12321 им се допаѓа ова.
  2. Emili12321

Emili12321 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2014
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    288
    фала на поддршката.Се надевам ке си поминам прекрасно :l::l:

3. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Може првата вечер ќе ти биде потешко да заспиеш, ама веќе втората вечер ќе се навикнеш. Ќе видиш нови места, ќе запознеш многу луѓе, надевај се дека ќе склопиш нови пријателства...ете рече не ги познаваш, па обиди се со некој да се спријателиш.
    Уживај и ич не размислувај за ништо. Нови места, нови авантури. Еднаш си млада и овие години не се враќаат.
    Ја имаш мојата поддршка и ич не ја гледај темава додека си таму, туку уживај и шетај :hug:

п.с. Бркни некој Полјак :P

На Emili12321 и bubic.k им се допаѓа ова.
  4. bubic.k

bubic.k Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.783
    Kako si pomagate sebesi vo momenti na derealizacija i depersonalizacija ?

5. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    934
    Допаѓања:
    2.843
    jas ne si pomagam cekam samo da mi mine,sekoja sostojba en e vecna pa i derealizacijata ke pomine ,a sto e razlikata na derealizacija i depresonalizacija?

6. perla24

perla24 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2015
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    191
    Дaли некoј некoгaш имaл прoблем сo укoченoст сaмo нa еден прст нa рaкaтa,кaкo тежoк дa гo oсеќa?

7. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    934
    Допаѓања:
    2.843
    da jas, palecot na rakata nekogas i cela dlanka se cuvsvuvam gotovo ne mi mrda se paralizirav ,no seto toa e od anks

8. Emili12321

Emili12321 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2014
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    288
    ви благодарам феминкиии,мн ве сакаам :l: сега едвај чекам вечер да дојде за да тргнам

На JollyGirl и Viki693 им се допаѓа ова.
  9. Mehmet

Mehmet Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    75
    Дали е нормално кога ќе имате паник атак утре дента после да се чуствувате омалаксано, нерасположено и слично ? јас вчера имав паник атак и сега некако ми е страв дека пак ке ми се врати :/

10. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.477
    Јас кога имав силен паничен, после тоа воопшто не спиев цела вечер. Од страв дека пак ќе добијам апнеја, не можејќи да дишам дека нешто ќе ми се случи. Примав и инфузии, ама бадијала, само self-control треба.
    Ми се повтори после 2 месеци отприлика.
    И не само наредниот ден, подолг период од пред неколку месеци беше тоа. Ми беше страв во кола да се возам, да спијам со затворени прозорци... Одење на полноќ на итна, во 3 наутро во дежурни аптеки...

Среќа го поминав само со магнезиум и голема физичка активност. Знам луѓе што од навикнување на ад се претвориле во билки буквално, што побрзо се откажете од нив, подобро. Фармацевтската индустрија е булшит.

Имав настани во скоро време кои обично ми предизвикуваат паничен и губење на воздух/тахикардија, ама среќа подолго време немам осетено ништо интензивно.
    Само храбро, игнор и без придавање важност на симптомите, помалку читање и анализирање болести и хипохондрија. Се' ќе помине :)

Последна измена: 20 мај 2016
    На Mehmet, Priroden, perla24 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Emili12321

Emili12321 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2014
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    288
    Феминкииии за 20 минути испаѓам од дома и тргам во Полска :l: Воопшто не сум вознемирена...оставив на судбината,што треба ке биде сакала јас или не.Ви благодарам за поддршките... :l::l::l:

На Viki693, Winter Lady и mal.ecka им се допаѓа ова.
  12. sandrice25

sandrice25 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    172
    Decki moze mala pomos? 3 meseci bev raat ni anks, ni panicni, ni misli losi. Ovie 3 dena ne se osekjam ubavo. Imav 2 panicni napadi za 3 dena se tresese cela zgrada od mene. Pricinata e toa sto celo vreme osekjam gusenje, kako da nemam dovolno vozduh, kako pritisok vo gradi. Celo vreme zanisluvam kako ke ostanan bez vozduh,kako ke padnam,ke se tresam, ke disam silno I glasno. Horor misli. I sea so da praam? Kako da si pomognam? Nesakam pak od pocetok so anksov, taman se prerodiv

13. smatka

smatka Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2012
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    57
    Neznam ali vremeto ne maci proletta e najlosiot period na adaptacija, ama ovie denovi kako trpki po celo telo pak pocnaa da me faakat ima li nekoj istrpnuvanje na nekoi delovi od telo ili ..... :/ Losi paniki mi idat

14. pajton

pajton Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2016
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    103
    Mene denovove koga e dozd mi e poubavo otkako e sonce

15. stelaohrid

stelaohrid Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    232
    И мене

На natemila му/ѝ се допаѓа ова.
  16. pajton

pajton Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2016
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    103
    Nikakakvi simpotmi a vcera denot mi bese stresen a ne.mi bese loso

17. kostadinka24

kostadinka24 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    290
    Sandrice eve ako ti e za uteha istata sum i jas ovie tri dena.mislam ke mi se zeme zdivot nema da mozam da disam isto protisok vo gradite bezveze.Jas duri sinojka sakav brza pomos da odam da ne e srcev udar ama si rekov ok nisto ne ti e promena na vreme site gi drma i se napiv heleks mi pomina.Taka da ne se zamaraj pusti si muzice kafence so nekoja drugarka nisto ne ti e.

18. Altruisti

Altruisti Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2015
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    13
    pozz ovie denovi rabotam fizicka rabota toj kompleks sto sum mislija deka nemam energija ne postoi hehe preku den mi e dobro ama koga ke ga zavrsu rabotu odma pocna panika dekoncetracija,20 min sedenje u kafe ne moz da stoim odma me fati nekoi losi misli ne se predevam mnogu se obidam amo realno e mnogu teska sostojba ne uziva covek u nisto pozz

19. Ana196

Ana196 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2016
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    220
    Zdravo.Jas sum nova vo ovaa tema.Ve cităm de veke podolgo vreme i jas se boram so anksioznosta.Kaj mene imam golem strav od bolesti i sekojden imam nekoj simptom.Primer denes ke me boli glava utre vrtoglavica pa potoa bockanje po teloto pa nervozni creva,eden den nemozam da sum raat,sekojden razlicen simptom eden zavrsuva drug pocnuva.Isto taka străv mi e da odam na lekar dase pregleduvam dane mi pronajdat nesto.Izvinete za dolgiot post i vi davam poddrska na site koj go imate ovaj problem

На stelaohrid му/ѝ се допаѓа ова.
  20. pajton

pajton Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2016
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    103
    Два дена ми беше супер денес катастрофа зуење во ушите,висок притисок немир ,загриженост без некоја причина незнам зошто е овоа така а немам некоја негативна мисла :(((9 до кога вака