па ако ми годеше физичката активност вежбам секој ден по 2 саата ама овоа променливото време незнам излгеда ногу ми влијае
Mene mi izleze nesto kako topche nekoe pod levata podmishnica i me boli :/ i sega sum ushte tolku isolasena da ne imam nekoja losa nizlecliva bolest da ne i go spomnuvam ime :/ , mnogu mi e strav plus ne sum si vo Makeodnija i mi e uste po stresno samaa,,,,
ako te boli ne e strasno taka vikat imam i jas veke 1 godina i poveke. imam i na gradive, pak pocnam so losi misli deka e rak.ke moram denovive na lekar zs za nikade sum. lani istovo vreme slicen problem imav i panav vo depresija 1-2 meseci. inaku denes puknav, tahikardii, stres, me stegase srceto, bukvalno ke poludev. vo posledno vrmee voopsto ne mozam da se kontroliram, nenormalna panika. ne bev takva, a sega i derealizacija imam, sve na kup. @mukimemedi so sreka svadbata, ubav pomin, jas koga sum so luge po ne se zamaram, ama sama koga ostanam nekogas mn mi e tesko. da prasam mu se slucuva li na nekoj koga se tusira koga vi tece voda niz lice, vrat a zatvoreni oci, srceto pocnuva zabrzano da cuka, vozduh snemuvam.posledniov mesec i ova mi se pojavi.
ее за туширањето се пронајдов...не се секирај минлив симптом е ама и кај мене од време на време е присутен
а да ве прашам дали размислувате за минатото и за некоја грешка која сте ја направиле? Јас имам тајни кои се почесто ме мачат? и дурине сакам да се гледам со дечко ми стравувајќи дека се ќе му кажам ... ме фаќа едноставно паника дека ќе истрескам се што не треба да знае... делува како љубовен прб но не е тоа сакам да кажам дека тоа ми е плус нов симптом на анкс веројатно или само грижа на совест?
Jas mislam deka si voznemirena zaradi svatbata i toa e normalno. Ako ne mozis da izdrzis konsoltiraj se so psihijatarot, zemi nekoj blag sedativ. No najdobro e sama da se izboris so situacijata. Sekoj e voznemiren pred svadba, no toa e samo eden den ke pomine naednas, posle toa ke ti bide polesno. Stom resi da se mazis nemas gale, jas verena sum god i pol i uste nemam napraveno svadba. Bidi hrabra ne se predavaj! Ne zastanuvaj na pola pat. Ako sakas zemi neurobion toa se grupa na b vitamini i magnezium mozes i nesto na prirodna baza da pies za smiruvanje ako ne sakas drugo. Pozz i so sreka. Samo hrabro ne se predavaj. Anksioznosta e edna golema laga sto go zafatila mozokot. Ne dozvoluvajte da ve nadvladee
Na deckoto ne se kazuva se i sesto, ako tolku ti tezi nesto na dusata podobro ispovedaj se. Potoa prosti si i samata na sebe. Toa e najbitno. Da si prostime za se. Pozz se najubavo
Пак имам некои чудни/опсесивни мисли во главава. Како намерно да си правам за се да се врати од почеток како пред два месеци. Повторно размислувам дали е сето ова реално, како се случи, зошто. Мака ми е, не можам да се соочам со фактот дека имав силни панични напади и дереализации, и ме фаќа страв да не полудам. Ме фаќа страв дека сето ова само си го замислувам. Можеби ми се враќа дереализацијата? Што ако пак почнат симптомите, а веќе ме фаќа страв? Леле бе луѓе, не можам веќе вака, се чувствувам како шизофреничар. Подобро некои физички симптоми да имав, отколку опсесивни мисли и борба со реалноста, аман веќе, аман.
Aj ne misli mnogu nasoci gi mislite na pozitivno so toa loso si pravime sto ako se vratat sto ako pak nemooj taka se vrakjaat simptomite jas taka porano pravev sedev i mnogu mislev sega sum kade kade podobra se izboriv so teska anks od 2012 bez psihijatar i bez apce koga mozam jas mozete i vie
Istoto mi e mene veke mesec i nesto pak se gadno e mnogu da so kapenje mi se slucuva i menee i dva pati izletav od banja nadvor od strav
Вчера се вратив на тренинг по точно 9 месеци. Ме фатија паники оти сама појдов, па цело време мислев дека тренерот гледа накај мене и ред други глупости. Направив одличен тренинг и жива вода се направив . Сабајлево пробав медитација и ми помогна да се стабилизирам. Мислите не ми летаа повеќе. Пробајте и вие. Само затворете ги очите и оставете ги мислите нека течат, дишете, концентрирајте се на една точка. Ви посакувам најголем успех. Физичка активност + медитација
Se izvinuvam na site. Bev naivna i pisuvav da stavime sliki od nas ime prezime grad. No imalo sekakvi budali. Se pojavi eden budala od mojot grad, jas ne go poznavam, toj me gledal niz grad. Mi nudese valkani raboti za pari. Mi bese smesno i grozno istovremeno. Povtorno se izvinuvam, ne znaev deka na nasata maka nekoj saka da ne iskoristi. Prostete, devojki vnimavajte. pozz
да да од искуство знам дека не се кажува но така ми доаѓаат некои мисли кога сум со него не знам зошто ... бев денес не контрола ми ги смени пароксетинот со сероксат мислам тоа е едно исто но од друга фирма меѓутоа јас ги користев најевтините И кажав за ова на докторката ми рече а зошто се навраќаш во минатото било што било тоа што не го знаеш не може да боли... и стварно е така но ете веројатно јас сама на себе сеуште не можам да си простам и затоа на тоа премногу размислувам ... како и да е ти благодарам поздрав
I jas pijam seroksat 30 mg ti od kolku? Odlicno se custvuvam i podobri bile od paroksetinot i diprazol taka mi rece doktorot
nema sto da se izvinuvas i ne si naivna ama tocno e deka ima takvi bezobrazni eve ja ke kazem eden primer ss eden moj drugar sum ja kazala mojata maka kako sto mie e e posla toa sekoj muhabet ga pravese se losi raboti za smrt sekoj put da receme i op od oden put mu vikam na oci nemas li drug muhabet ili drugi zborovi da kazes ti namerno li pravis takvi muhabeti, on vika ne be drugar zimi sve ne i od toj vreme pocna sum da go ignoriram deka igrase ss moja maka i vikam samo sebesi samo ss tie sto su anksiozsni sto se na moja sostojba ke mu kazem nesto od moja privatnost posto neli samo nie moze da se razbereme i da si pomognome nikoj drug moje mislenje sepak pozz
Хеј дечки. Јас имав анксиозност пред 3 години и тогаш бев активна повеќе на темава. Понекогаш ве читам се уште. Мене годинава не ми е нешто нај, нај па ете неколку пати се најдов во анксиозни денови ама секогаш ми поминува.. Од секогаш сум хипохондрик и во последно бидејќи бев сама големи периоди на време, буквално само од тоа ми произлегва целиот немир. Од како завршив со тахикардија на болница, малце се уплашив веројатно. И овај гастритисот ми ги меша брзините. Постојано ми е тешко во желудникот, не можам да дишам имам стварно проблеми со желудникот и знаете тоа допринесува да ми е некогаш вонемирено. Ама фала богу не како тогаш. Мислам дека никогаш не можам да се вратам на толку ниско ниво бидејќи сега знам оти на СИТЕ луѓе без исклучок и без разлика дали му го знаат името, им се случува ова во животот. И дека е едноставно сакале ние или не, составен дел од секојдневниот живот. Треба само да се најде издувен вентил. Знам по себе кога бев во најголемите паники се обидував да се воздржам, да дишам, да го смирам.. А всушност треба обратно! Викај! Плачи! Мавај по перници! Оди трчај силно дури имаш сила и паника во себе! Нека излези.. Сите си носиме некаков товар на рамена и треба да најдеме начини да го оставаме на кратко, да се одмориме, па потоа пак да си го ставиме врз рамена и да продолжиме. Останете ми позитивни, утре е нов ден почнуваме од ново
Zdravo dali vi se slucilo nekogas da vi pomine niz glava kao glavobolka nekolku sekundi i pominuva. Nekolku pati od sabajle mi se slucuva.
Ima sekakvi luge i prijatelite ke ti stanat neprijateli nekoj se raduvat na nasata maka. No najbitno e semejstvoto i tie sto stvarno te cenat i pocituvat. Ponastrana od negativni luge. Mene mnogu me nervirat takvite, vikam se karam i cao prijatno. Mi e gajle. Pozz @Altruisti se najubavo i da tuka nie na forumov moze da se razberime i poddrzime