Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. silvija88

silvija88 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2013
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    184
    Jas pijam seroksat okolu 15 dena trebat ha da se pocustvuvat efektite

2. pajton

pajton Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2016
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    103
    Me drma aneksot na izleguvanje sum me gusi nemozam vozduh da zemam

3. Scorpio87

Scorpio87 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2016
    Пораки:
    331
    Допаѓања:
    319
    Isto se osekam srcka. Kaj mene poveke mava na dijarea otkolku na zeludnik no nema veze istoto e. Pred drugite sum najnormalna, druzeljubiva, zabavna. Samo moite doma I decko mi si znaat kako mi e navistina :( se plasam uzasno se plasam. Isto I mene poloso mi stanuva vo leto na toplovo...

На Nalayan му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Scorpio87

Scorpio87 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2016
    Пораки:
    331
    Допаѓања:
    319
    Драги мои, до кога вака? Еве сабајлево се будам со тресење. Среќа дечко ми е тука па го гушкам малку да помине. Но и тој си има негови бубачки не сакам да го оптеретувам многу. Покрај стравот пак после долго време пак хаос во главата, црни мисли, опсесивни мисли. Кошмар. Од лани септември одам кај Др Моме, ми препиша терапија и за неколку месеци мнооогу напреднав, пресреќна бев. Нормално во пмс пак имав некои симптоми но знаев дека ми се од пмс и дека ќе поминат и ги пребродував. Е сеа матичната ми закажа кај Др Моме дури во август пошо е на одмор. А тој ми рече скроз да го прекинам хелексот (пијам половинка навечер) но сега како што сум за никаде не можам :( Дали и некој друг има опсесивни мисли, лоши мисли, тешкотии при концентрација? Како расипана лента во мозоков. Исто имам и трнење во рацете, трема, повремено дијареа. Кажете нешто, утешете ме :(

На Nalayan му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Scorpio87

Scorpio87 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2016
    Пораки:
    331
    Допаѓања:
    319
    Заборавив да кажам, пијам занфекса XR 75 и половина хелекс навечер. Како може таа терапија да ми беше добра до пред една недела а сега пак се враќам на почетокот? Минатиот викенд дечко ми ми кажа дека и тој се чувсрвува лошо, проблеми на работа, и толку ми требаше се извадив од памет. Пак на старо се вратив.

6. pajton

pajton Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2016
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    103
    Сите имаме лоши и добри денови треба да се нсвикниме да живемее со тоа овие 40 + температури не ги поднасаат неанлсиозните не па ние само храбро !!!

На Scorpio87 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Scorpio87

Scorpio87 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2016
    Пораки:
    331
    Допаѓања:
    319
    Токму така...јас живеам со помислата дека толку многу се радувам на добрите денови, што таа верба во нив ми дава сила. И љубовта кон моите најблиски...

На Ana196 и pajton им се допаѓа ова.
  8. pajton

pajton Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2016
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    103
    И мене вчера денот ми беше прекрасен вечерта почна да ме гуши недостаток од воздух стиснав заби си вика ке помине се напив вода и продолжив тоа е

9. Matea94

Matea94 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2014
    Пораки:
    587
    Допаѓања:
    452
    Дечки знам дека сум досадна почнав многу да пишувам и да коментирам ама како се да ми се случува последниот период незнам дали е од топлото време или се е до психата ѕоа сум свесна ама на мојата глава и нема спас. Ми тежи мислам ќе се онесвестам како удар да добијам постојано мислам да немам некој тумор,менингитис...опседната сум со овие болести само на тоа мислам. Особено кога сум сама психички се малтретирам со тие мисли како да сум болна од нешто поврзано со главата.

10. Scorpio87

Scorpio87 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2016
    Пораки:
    331
    Допаѓања:
    319
    Пишувај тука слободно, не си воопшто досадна, затоа и постои форумов. Плис немој да читаш симптоми на тие болести на гугл пошо такви сме осетливи и полошо ќе ти е. И јас порано бев таква, најмногу се плашев од рак, се нешто се филмав, ама поминува, мене ми помина. Едно време бев опседната со инфекции, па од крвта нешто да не ми се пренесе мене...ужас. Скроз те сфаќам.

11. bubic.k

bubic.k Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.783
    И јас сум вечерва иста .. болки во десната страна од главата , око , уво толку ми с страв шо неможам да заспијам ..

12. mari4yi

mari4yi Активен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2016
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    6
    :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(

13. Mimaxs

Mimaxs Активен член

Се зачлени на:
    11 март 2016
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    11
    Lugje ova e ludilo mislam deka veke ne se izdrzuva nedela dena me ubija crrni misli mojata panika pocnuva of kako pocina dedo mi pred 8 godini na utresen den I jas nekolku dena si bladam so glavata a A STO AKO I jas umram ete loso mi e panika za panika me faka strav neviden tahikardija kazuvajte care ova ne se trpi veke :( :(

14. Jason123

Jason123 Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    3.168

Последна измена: 20 јуни 2016
  15. pajton

pajton Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2016
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    103
    Лежам на грб и како на секунда осекам прекинување на воздух во белите дробови и ке се искашлам е овоа ми се немаше десено :)

16. azzurro

azzurro Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2015
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    852
    zdravo ljudi!!edno tri meseci bev super nieden simptom nemav sea nz eve pred nekolku dena pak mi se pojavija istite simptomi.Ama sega znam deka se e toa od anksiozosta.Nema predavanje samo napred

На Scorpio87 и stelaohrid им се допаѓа ова.
  17. Pozitiven

Pozitiven Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2012
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    80
    Истото и јас ова "време" ако е време ме убива , 100 пати сум подобар кога е поладно и посвежо и кога врни отколку кога е жешко и притушно неможам воздух да земам одма почнуваат мислите леле притисокот ми е висок или доближан сега ќе паднам и ќе умрам.Неможам да дочекам да заврши летото
    BTW долго време немам пишувано на форумот, така да поздрав до сите :)

18. pajton

pajton Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2016
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    103
    Ista maka ja imam cek den se gusam nemozam ni da jadam nemam apetit mislam deka ne e vired so belite drobovo ama izgleda aneksot drma

19. jpwr

jpwr Активен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    24
    Тапа времево....како капак на анкс алергичен сум на полен па надвор целиот се измрсулавувам и кивам :rofl:
    Идам у маалска теретана БЕЗ клима, се паѓа у несвест :sweat::muscle: Од што е топло како да неможам да земам воздух доволно, башка што пулсот се накачува од вежбањето али мора да се истрпи.

20. Scorpio87

Scorpio87 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2016
    Пораки:
    331
    Допаѓања:
    319
    Немаш ништо физички :) ама глупо е кога си знаеш дека немаш и пак се плашиш. Истото е и со мене. Знам дека мислите не се реални и пак им се плашам. Патем прашање до сите, дали читање на некакви книги со психотераписка содржина ви помогнале? Еве дечко ми ми ја даде книгата Тајна. Пишува дека можеш да ги контролираш мислите и да ги насочуваш позитивно за да ти се остварат сите соништа. Хммм се прашувам дали авторкава имала анксиозност некогаш :(