ljudje mene ich ne mi e dobro a pred nekolku meseci pravev razni ispituvanja mi rekoja deka se raboti za anksioznost. Osekjam nekoja nestabilnost pri odenje mislim deka sum bolen od nekoja bolest katastrofaa.
site mislime deka se gusime ne fakja panika deka vremeto e toplo, izbegnuvajte na sonce izleguvajte vo vecernite casovi koga duva malu vetre i ne se plasete seto toa e samo vo nasite glavi nema da se ugusime, eve jas lizam po cel den mentol bomboni za podobro da disam
Дечки ме интересира колку сте слободни со кажување на познаници за оваа состојба? Јас не сакам никој да знае, едино на една бивша и имам кажано.
Postojano mi tezi vo glava nesto izleguvam da se prosetam mislam ke se onesvestam kako da mi fali vozduh vo glava neznam ni da objasnam kako mi e
Pa sigurno nema da ne pustat na snimanje pravo. Jas sakam da odam utre na tomografija toa sto e so stipkite na glava da mi proverat mozokot
Верувај да ти е нешто на мозокот нема да осетиш, од анксот ти е. Со парите што ќе ги даваш за доктори иди нешто забавно прави
izleguvajte rano nasabajle ili posle 6 casot mnogu voda, ovosje, zelencuk, ne teska i przena hrana, prirodni sokovi, limonada i ne e strasno, i jas ne podnesuvam zesko, no toa e mora da se izdrzi prijateli pozz
Malo steganje na vratot nazad i mala glavobolka i odma se fakjam za pritisokot, ne za da go meram ama da go mislam deka mi e visok.Imam preteran strav od visok pritisok pred nekoe vreme go merev kaj edni moi rodnini i mi rekoa deka mi e 140/90 togash jas ispaniciv i mi se krena do 160/100 ili taka nesto.I od togas ja imam ovaa maka a pred seto ova pritisokot mi beshe ili normalen ili malce ponizok sega koga i da mi merat 135/85 ili 140/90 mi e dali od strav ili sho e rabotata neznam... neznam kako da go nadminam ova me poluduva..ako imate sovet kazhuvajte
od strav ti e, jas duri se plasev sekogas mi bese povisok sega mi e konstantno nizok i toa mi pricinuva stres mislam ke se onesvestam nekade od nizok pritisok
Denes edvaj preziveav,najprvo mi se stemni,pa pocna da mi lupa mn srceto,pa me obli zeska pot a inaku koga gi poglednav racete mi se ezea,kako da me stegase levata raka i srceto ,piev limon i mn voda i mi pomina...od sto moze da mi e toa?
Pozitiven mene celata anksioznoat mi pocna od toa merenje pritisok si nabiv fobija uste go meram po 10 pati vo denot dvapati bev ma hitnta so 160/100 se e od panika i strav koga sum smiren mi e normalen duri i nizok ne go meri koga si voznemiren zosto sekogash ke ti e visok,sekogash na.prvoto merenje mi e 135 140 potoa mi e ponizok
Se vrativ od rabota swga se tusirav i go merev minpokaza 155/80 posle 10 min mibpokqza 135/79 zosto taka ripa gorniot