Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Emili12321

Emili12321 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2014
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    288
    здраво феминки ... порано во 2013 бев опседната со помислата дека полудувам и село време бев во паника и неможев дома сама да седам,се што правев мислев дека не е нормално и неможев да спијам бидејки додека да заспијам мислите одма ми летаа на таа помисла ... и тоа ми се немаше случено се до прееска додека играв на ком и помислив на тоа и наеднаш почнав да паничам,ми се збрка умот и се смирив некако ама еве сега легнав да спијам и пак истото... ако може некој совет/поддршка ве молам оти преплашена сум дека ке полудам :sweat:;(

2. bubic.k

bubic.k Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.783
    И јас се осеќам така исто .. многу се плашам од помислата дека не сум присутна дека полудувам ... како додадена во моментот се осеќам и тешко ми е

На Nalayan и Matea94 им се допаѓа ова.
  3. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    970
    Допаѓања:
    3.022
    :DKolku da poludime poveke od ova crni misli derealizacii odsutnost ,dali e ova eden vid ludilo se prasuvam sto samite sne go napravile. Covek e sposoben da postani se no za da stanis anksiozen toa e navistina talent

На Nalayan и Winter Lady им се допаѓа ова.
  4. NutriKAL

NutriKAL Нов член

Се зачлени на:
    30 јуни 2016
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    9
    Ах талент!?Ме насмеа, зарем некој би сакал намерно да му е лошо. Од многу стресови се губи тло под нога и почнуваат да се ројат тие црни мисли. Ама може да се блокираат преку самоконтрола и избегнување на извориштата на иритации на пример непријатни ситуации и луѓе-баксузлии. Се лечи, се се лечи.

На GirlLove и theowndemon им се допаѓа ова.
  5. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    970
    Допаѓања:
    3.022
    Da da talent treba za ova, nemoZe sekoj da stane anksiozen hahaha :D

На veren, Nalayan, pajton и 2 други им се допаѓа ова.
  6. hoex

hoex Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2015
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    189
    kako ste lugje ajde pozitivaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, jas sum odlicno ja nadminav anskioznosta barem za ovoj period, od nea imam mali posledici ama nisto strasno. vi posakuvam ubava nokj

На silvija88 и NutriKAL им се допаѓа ова.
  7. mukimemedi

mukimemedi Активен член

Се зачлени на:
    9 март 2016
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    50
    Zdravo na site. Nekoj od vas da mi kaze so anks dali bil u odmor vo more? Bas treba da idam ovoj mesec ali neznam kako ke mi bide. Koj ima iskustvo neka mi dade nekoj sovet zosto stvarno e tesko so anks da trgnes za u odmor uste se mislam.

8. Cleonika

Cleonika Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    465
    Дали некој од вас има проблем коа се карате на пр со неко или пак дома, да ве фаќа скоро неиздржлива како паника како стрес... ја цела се тресам и тешко дишам коа се нервирам вака... :/

На mukimemedi му/ѝ се допаѓа ова.
  9. NutriKAL

NutriKAL Нов член

Се зачлени на:
    30 јуни 2016
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    9
    Ме фаќало, како тресење и јако срцебиење, некогаш уште кога ме иритираат ме фаќало агресија, да скршам чаша од бес. Од искуство ќе те посоветувам ако можеш кога те иритираат така да се повлечеш дали во друга соба,дали да прошеташ надвор. Лошо е чувството на губење контрола врз себе. Кога ќе размислиш подобро за што си се изнервирала ќе сфатиш не ни вредело толку да се себе потресуваш.

На Cleonika му/ѝ се допаѓа ова.
  10. teaiva

teaiva Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    524
    Здраво на сите,анксиозноста го зела својот замав, и на повекето ни го загорчува животот, после поголем стрес редовно почнуваат да ме фаќаат напади на страв дека на некој близок нешто ке му се случи,некош страв но не знам причина,само дека ке се случи, имало моменти икога таа вознемиреност била оправдана стварно после се случило нешто лошо, но она што ме мачи е мојот партнер кој се буди нерасположен и така да биде цел ден занесен во мислите намрштен а кога ке го прашам што е вели самомисли, не ми е лут,само му се јавуваат мисли од минатото, како каење за равоти кои ги сторил , и како да тоне во дупка таман ке се извоти до една мисла му се јавува друга и пак тоне , пие депрезол и хелекс но како да нема голем ефект и да е насмеан еден збор го фрла у мисли се плашам дали е само анксиозност или станува збор на некоја психоза иначе до пред неколку месеци имаше проблем до алкохолот дали е апстененцијален синдром или нешто друго ме фаќа страв не знам како да му помогнам,ги има ли и некој друг овие симптоми , морам да напоменам имал тешко минато,гледајки го него така и јас сум вознемирена и хелексот ми стана навика,поздрав до сите

Последна измена: 2 јули 2016
  11. NutriKAL

NutriKAL Нов член

Се зачлени на:
    30 јуни 2016
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    9
    Можно да е АПС.синдром, обавезно му треба психолог за разговор. И не претерувајте со хелексот,зависност прави. Ајде ќе дојдат подобри времиња, но биди покрај него, наоѓај му се, му требаш.

12. SAMIRA

SAMIRA Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    251
    Самото време жешко(тропско),те прави анксиозен,како не, сакаш да направиш нешто да излезеш,те спречува мене буквално ми го пржи мозокот,па после се измачувам абе зошто не направив тоа,тоа....,епа ете времево,лудило па сега му текна да врне,дува абе олуја,и како да не те прави анксиозен,блазе на тие што сте имуни,јас уфффф никако.|(

13. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.330
    Допаѓања:
    16.667
    Дали ви се има случено да прокрварите во плодни денови? Јас се нанервирав и кога излегувам од дома напната сум плус жешко е. Сега се обидувам да се стабилизирам со дишење и мислам дека крварењето прекинува.

14. mukimemedi

mukimemedi Активен член

Се зачлени на:
    9 март 2016
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    50
    Zdravona site. Nekoj od vas da mi kaze so anks dali bil u odmor vo more? Bas treba da idam ovoj mesec ali neznam kako ke mi bide. Koj ima iskustvo neka mi dade nekoj sovet zosto stvarno e tesko so anks da trgnes za u odmor uste se mislam.

Ke idete vie luge???

На Emili12321 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Ana196

Ana196 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2016
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    220
    Mojot psiholog veli toj sto poluduva neznae.taka danese nerviraj nema da poludis

16. Emili12321

Emili12321 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2014
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    288
    јас лани бев со мајка ми и многу ми беше страв,де не ми се случи нешто и си поминав прекрасно,се изнашетав,се изнабањав... немај гајле пред да отидеш ке ти биде страв после чим стасаш таму веруј нема да ти биде дојдено до грижи :D
    хаха фала многу за воа,веруј дека воа беше се што ми треба моментално ❤

На Ana196 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. sandrice25

sandrice25 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    172
    Lugjeto sto pobudaluvaat ili se vekje pobudaleni ne se svesni za toa i voopsto ne ni razgovaraat za toa demek eve luda sum, naprotiv i da im kazuvas deka ne se vo red ke negiraat. I jas ja imav ovaa misla koga me mavase derealizacija srekja sto navreme ja spreciv mislata poso use toa mi falese togas pokraj panicnite napadi so gi imav. Nemaj gajle i ne razmisluvaj mnogu mnogu :))

18. Emili12321

Emili12321 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2014
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    288
    благодарсм многу,ке пробсм да не мислам на тоа :D

19. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.150
    На мене ми е утврдена дијагноза анксиозност но не ми дадоа од лекар никакви лекови туку ми рекоа да земам повеќе витамини, да одбегнувам стресни ситуации, да се релаксирам , да одмарам. Имав силни главоболки, несоници и бев депримирана поради лоша здравствена состојба и ред ствари.
    Во моментов се наоѓам пред битен чекор од мојот живот и добивам напади на паника имам силни болки во желудникот, губење на здив и страв.

20. pajton

pajton Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2016
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    103
    Цел ден ми беше ок и цела недела сега некоја вознемиреност во стомак па си немав работа мерев и притисок 140/74 и јаде паника :((((