Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. veren

veren Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    548
    Допаѓања:
    1.270
    Ако ви е полесно треба да знаете дека секој 5-ти човек е анксиозен и има напади некој поблаги некој појаки , веројатно е заради начинот на живот кој што е се повеќе стресен, проблемот е што многу од луѓето кои страдаат од напади не го признаваат тоа пред своите блиски пријатели и својата фамилија и се обидуваат да го скријат сето тоа од причина што се плашат дека ке бидат погрешно сватени или воопшто нема да бидат сватени а со тоа постигнувате негативен ефект во борбата против со анксизноста , отворете си ја душата и мислите пред најблиските тие ке ве подржуваат и ке ви даваат сила , како што дошла ненајавена така и ке ве напушти оваа состојба , останете храбри не давајте мислите да ве контролираат вие ги контролирате истите , бидете позитивни и силни ке помине
    поз на сите борци :)(y):muscle:

На GirlLove, Anie93, nena2010 и 6 други им се допаѓа ова.
  2. pajton

pajton Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2016
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    103
    znaci i mene denes pritisokot mi e nizok ne svojstveno za mene kako pijana kokoska ssum samo se zevam i mi se spie

3. Nalayan

Nalayan Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2015
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    245
    Вие со повеќе физички симптоми отколку психички треба да бидете среќни...
    Тек да видите психичките, (деперсонализација/дереализација) и опсесивните мисли колку се тешки. Камо среќа никогаш да не ги доживеете. И камо среќа моиве да беа сведени само на срцебиење притисок, лошење, вртоглавици... Ах, зошто? Не можам повеќе со оваа мисла, не можам. ;(

На Anie93, GirlLove, Inkaaa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. silvija88

silvija88 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2013
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    184
  5. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.075
    Допаѓања:
    6.566
    Помош! :(

не можам да читаам ~900 страни, затоа вака се набацувам. Ако ова не ги исполнува условите на групата, игнорирајте го мојот коментар.

Се работи за колега на работа.
    Веке цела недела е целосно изгубен.
    - Гледа во празен простор, 90% не реагира на комуникација. Кога му зборат треба да го чукат по рамо да реагира, и пак не може да се вклучи во целосна комуникација
    - Не ги завршува задачите, туку само гледа во простор.
    - прави некои постојани движења како чукање со рака, нога...

Моето прашање е:
    Како можеме да помогнеме ние? Како да се однесуваме со него?
    Младо дете е, 22, не е од овој град, не се знаеме со неговите. Претпоставуваме дека немат превземено ништо. Ама детето не е способно за нормална комуникација.
    Му дадовме полесни задачи, не може ни нив да ги завршува. Почнаа колегите да се плашат, бидејќи се губи во комуникација. Гледа слуша, ама како ништо да не може да дојде до него.
    Не беше одсековаш ваков, ами овие две недели. претходната недела беше со поблаго однесување ама оваа недела ни е целосно отсутен.

Размисуваме како да го пуштиме на психијатар, не сакаме да ја изгуби работата да не влезе подлабоко во депресија.
    Претпоставуваме дека е некој тип на Анксиозност, но ако сум на грешка тема слободно исправете ме.

Ви благодарам :f:

6. Slatkarka94

Slatkarka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    795
    пууу колку пати и од страв сум одела на лекар и дома се враќав џабе патот:D(facepalm)

Последна измена: 8 јули 2016
    На Ana196 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Slatkarka94

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    795
    Мене ова не ми изгледа на анкциозност мене ми изгледа до мозокот нема реакции човекот не е добар може има и епилепсија да не кажувам сега од памет ама однесете го до лекар нека му ја снимаат главата на екаге така мислам се викаше. ОБАВЕЗНО СНИМАЊЕ НА ГАЛАВАТА!

8. Altruisti

Altruisti Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2015
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    13
    pozz ima dve nedeli ne sum online ovde,zavrsime ss postot 30 dena sum postia dobro mi bese i za praznik ubavo mi bese normalno ss periodi eden den dobro eden ne,za ovie denovi samo eden simptom mi bese nekako kako toplina da te fati od glava pa niz celo telo dali vi se ima deseno takoj nesto pozz

9. perla24

perla24 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2015
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    191
    Dali nekoj od vas pravel dopler na vrat i glava? Neka mi pise lp dokolku nekoj pravel :)

10. mukimemedi

mukimemedi Активен член

Се зачлени на:
    9 март 2016
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    50
    Zdravo...dali vi se slucilo da ve boli glava..ne bas vaka bolka tuku kao vcepana..kao pecenje ili steganje na edna strana (mene desno ili pozadi)...

Vi se ima sluceno??? :/

11. Viki693

Viki693 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    584
    Не си грешка, се случува нешто со него а најверојатно некој вид на анксиозност и опсесии штом е замислен, бидејќи паничарите покажуваат видлив страв а тој како во депресија да тоне...мој предлог е да организирате божем од работа на систематски кај матичен и нека разговара со др. некој пред тоа што приметил така да и тој самиот ке увиди што се случува со него и ќе го упати на псих. но доколку сте блиски со него не го оставајте сам да оди кај псих. и евентуално да дознаете кои се неговите родители да им се јавите некако..проценете сами и дали може со детево некој насамо да разговара да му каже дека многу е замислен во последно време што го мачи да го прашате па да го упатите на лекар и да му кажете дека нема страшно во тоа и дека некој ваш блисок веќе оди и му помогнал лекарот...убаво што се грижите за него но немојте да оставите само да се грижите туку преземете и акција но внимателни да сте...обично не прифаќаат дека нешто се случува со нив и сите имаат одбојност да одат на псих.

На Momichka му/ѝ се допаѓа ова.
  12. bubic.k

bubic.k Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.783
    Многу сум изгубена, пренесена , ги гледам домашниве се чудам кој се дали гласовите се нивни лелеее ќе полудам

13. Slatkarka94

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    795
    Мајка ми правеше доплер ништо не е страшно само ќе осекаш дека си се помочала а не си ќе осеќаш некој вкус на ментол мислам се лежи само мама така ја видов

14. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.430
    Допаѓања:
    6.954
    Ај вака јавно да ве замолам без вознемирувачки л.п во кој сум прашана да не случајно не ми е анкс а да имам епилепсија!
    На нас толку ни треба..
    Фала од напред!

На GirlLove, natemila и Crna Dama им се допаѓа ова.
  15. pajton

pajton Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2016
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    103
    Ја има некој читано моќта на подсвеста???

16. stelaohrid

stelaohrid Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    232
    Хехех ма каква епилепсија си ја поминала еднаш оваа состојба, ке ја поминиш пак не форсирај се, трпение

На Be-yO-nCe му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Matea94

Matea94 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2014
    Пораки:
    587
    Допаѓања:
    452
    Така е срцка не се замарај јас сум иста ко тебе таман ја надминав состојбата пак ме повтори срце ќе ми излета глава мислам удар ќе добијам како мозокот да ми е блокиран и сега еден пола лексилиум од 1ипол и смиренооо.

На Be-yO-nCe му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.430
    Допаѓања:
    6.954
    Да помини неделава пред мене и се ќе помини ми се чини.
    Фала ви луѓе,сите до една ве гушкам :hug:

На natemila му/ѝ се допаѓа ова.
  19. mukimemedi

mukimemedi Активен член

Се зачлени на:
    9 март 2016
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    50
    Edno prasanje ama da mi odgovorite ne samo seen da mi udrite ;p

Dali e od anks ova sostojba..na primer razgovarate so nekogo i on samo zbori zbori i tebe ne ti odgovara temata sakas da begas od nego dosaden ti e...i da ti se cini deka ti se vrti ili golema nestabilnost custvuvas?

20. stelaohrid

stelaohrid Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    232
    Da