Искуство ве молам кој има одено на одмор надвор од мк на подолго време со терапија генерализирана анксиозна состојба.
Моето прашање е дали ние со анксиозност сме способни за возење автомобил? Јас откако сум во оваа состојба не помислувам ептен ми е страв а 10 години возев без проблем.
Јас возам. Е сега кога иам ептен тешки денови не ама тоа не го гледам како некој голем проблем. Ако сакам одам со кола ако не со такси. Не е тоа нешто за оптоварување.
@perla24 јас лично смртам дрка не треба да си ставаме терет на душата. Ако ни се вози ок, ако ни се шета ок. Поентата е да го правиме она што нас ни одговара а не што ќе рече некој или дрка така треба. Откако така почнав да размислувам многу ми е подобро.
Денес, бев на тренинг и ок бев. Вечерва излегов и паники ме фатија и шеќерот ми падна. Почнав цела да се тресам. Фала Богу сестра ми ми купи Пепси и благо. Ми се развивка да бидам силна. И ме праша што ми е. Нз како да и објаснам пошто ни самата не знам што е. Не примам терапија, ама јадам овошје, зеленчук и пијам Магнезиум со витамин Б и Ц. Два дена со ред возев велосипед 10-15 минути, седев во природа по пола саат. Можно е да е и ПМС изгледа гради ме болат, уште 6 дена ќе ми дојде. Дали се одвикнав од гужви, па паничам. Нема предавање, нема...
zdravo me nema podolgo vreme da psam ama saka sovet mi se slucuva naednas kako trpki po glavata liceto i na kraj jazikot ke mi otrpniod sto moze da e taka toaa helpp mn se plasamm eve pisam sega i trpnam celaa
pred nekoj den bev na kardiolog od strav mi preskoknuvase srcee mmnogu , i sega mi dijagnosticira ves na srce ili aritmija , cekam za nekoj den holter da nosam da vidime tocno od kade doaga , mnogu mi e strav da ne mi se sluci nesto dosega mi bese od anaks deka mi e taka a sega me strav
Zdravo na site me nema odamno da pisam . Kako ste site? Jas bev nekoi period dobro i probav da ne citam nisto vo vrska so ankcioznost zatoa ne go ni otvarv forumot . Eve sega pak mi pocnaa strav deka poluduvam i kako da slusam Nekoi glas kako mi go vika imeto ili nesto kako tivko zboruvanje toa obicno mi se desava koga tv mi e pusten i koga sum Vo guzva i samo na toa mislam po celo vreme . Neznam sto mi e se si mislam ova e nesto seriozno . Pocnav duri da mislam Deka imam tumor mozokot nesto da ne mi e osteten ili poluduvam mi se zdosadi ova nemozam da ziveam vaka .
Здраво драги пријатели, ќе ви кажам нешто многу интересно што можеби и на вас ќе ви биде од помош, јас скоро една година страдував од анксиозност а сега секој ден се подобро и подобро се чуствувам. Што се однесува на анксиозноста постојат 2 алтернативи: анксиозност појавено од никаде или анксиозност предизвикано од некој фактор поточно болест или индикатор, не секогаш анксиозноста се создава сама по себе, во некои случаи може да биде последица од нешто, јас како личност секогаш сум бил расположен, многу ретко нервозен како и секој човек, но пред година дена некако симптомите почнаа да се појавуваат отом-потом, прво имав како тресење на телото додека спиев, потоа стегање на главата, замор, напади на вртоглавици, чуство не нестабилност и слично, а после некое време почнав да имам и проблеми со видот како на пример: заматеност, слабо фокусирање на очите, мали точки (бели и црни) кои ги гледав и додека седев дома кои никогаш претходно ги немам гледано и двојно гледање, а после некој период почнав да имам и зуење на ушите и прескокнување на срцето, а што е најлошо светот некако почнав да го гледам како да сум во сон, ништо не ми беше реално, значи секој ден се повеќе и повеќе почнав да спаѓам во депресија, а сите анализи што сум ги направил од крвна слика па до магнетна резоранца на главата беа со уреден наод, а за неколку месеци ќе се венчав и воопшто не бев среќен и радосен, едноставно ми се гадеше од мојот живот, но и покрај тоа што неуролозите ме диагностифицираа со анксиозна состојба сепак јас не прифатив дека сум анксиозен, па со саати си пребарував на гугл за да го пронајдам вистинскиот причинител, оти јас бев сигурен дека не сум анксиозен, и така после долг период и секојдневна молитва Бог ми помогна за да ја најдам причината, а тоа беше "ЦРНАТА БЛОМБА" или како што друго се нарекува "АМАЛГАМСКА БЛОМБА", да, ќе речете како е можно тоа од една бломба да имаш толку симптоми, тоа е точно поради тоа што амалгамската бломба ги има следните метали: сребро, бакар, цинк и жива, во амалгамската бломба има повеќе од 50% жива а живата е многу штетна материја за човековиот организам, докторите и дентистите воопшто велат дека живата кога се меша со другите метали ја губи својата негативна вредност, но не е така, во САД стоматолошката комора ја забранила употребата на амалгамсата пломба и така што оние стоматолози кои ќе користат таква бломба лиценсата ќе им биде земено, а всушност и во Македонија веќе цели 2 години не се употребува веќе црната бломба! Секој пат кога јадете, пиете и ги чистите забите дел од живата од бломбата влегува во крвта и после оди во најважните органи како што е црниот дроб, белите дробови и на крај во мозокот т.е. нервниот систем и кога достигнува таму веќе почнува да прави многу проблеми како пхисички така и физички, еден од психичките проблеми што го прави живата е Анксиозноста, но после некој период прави и други проблеми како што се симптомите на Мигрена, Мултипле Склероза па дури и симптомите на Паркинсовата болест, тоа не значи дека ќе се здобиете со овие болести, но бидејќи живата управува со нервниот систем тоа значи дека се соочувате со слични па дури и исти симптоми како болестите што ги спомнував погоре! Што се однесува до мене, дедо ми (татко и на вереницата) е стоматолог, па кај него ми ги сменија амалгамските бломби со бели т.е. композитна бломба, и тоа што е најинтересно е дека 30 минути откако си ги сменив веќе почнав некако да се чуствувам подобро, главата некако си ја чуствував полесна и концентрацијата ми беше подобрена, и земјата, улиците, објектите...ги гледав како порано односно пореачистички, а утре дента видот ми беше подобрен многу, а третиот ден кога легнував да спијам приметив дека само зидниот часовник го слушам како прави "так так" со што зуењето на ушите ми беше тотално исчезнувано, главоболката што ја имав во пределот на главата за која ми рекоа дека е од синуситис исто така ја снема веќе, мотивацијата и желбата за уживување во животот драстично е зголемена, многу многу подобро се чуствувам, верувајте дека плачам додека го пишувам овој текст дека навистина се чуствувам како да сум роден по втор пат, затоа сакав да го споделам ова и со овас дека навистина знам како е да си анксиозен и да ти се гади од сопствениот живот, секако, ова не подразбира дека и вие исто го имате истиот проблем, но ако имате такви бломби во устата строго ви препорачувам да ги извадите но само кај професионален стоматолог за да не голтате повеќе жива додека ви ги вадат оти така може повеќе да ви се влошуваат симптомите Инаку, за да се заштитам себеси и да немам веќе психички проблеми секој ден ги користам следниве суплементи: - Пробаланс Пробиотик - Витамин Ц 500МГ - Б комплекс - Омега 3-6-9 Синерѓи - Магнезиум Цитрат 375мг (најдобриот магнезиум кој најбрзо се абсорбира) ЈАС СЕ СПАСИВ, СПАСЕТЕ СЕ И ВИЕ!
Milo mi e za tebe. Ali i pak mislam deka sve e kaj mozokot, ti si veruval vo toa ti e i eve ti se cini deka ti e podobro. Anksot treba da se prifati za da se pobedi, i da si bolen i da ne si treba da se prifati deka si anksiozen i eden den da ne imas strav mnogu pa da mozes da zives normalen zivot. Ja veruvam vo toa.
Благодарам, иначе верувај дека не е така, неретко сум отишол по болници правејки анализи и дента што бев на доктор се чуствував подобро а следниот ден пак истата песна, а сега не е така, секој ден се подобро и подобро се чуствувам, патем, диоптерот ми беше 1.50 сега ми е 0.50