Пазете, многу од симптомите како што се: болка во пределот на главата, болка позади главата, чуство на тежина во главата или симптоми што се слични на мигрена, напнатост, чуство на губење на рамнотежата или дека ви се врти исто така може да бидат предизвикани од горните мускули на вратот, т.е. "sternocleidomastoid muscles", не заборавајте дека кога сме под стрес обавезно мускулите насекаде во телото се истегнуваат како што се горните мускули на грбот, рамената и горните мускули на вратот и така да кога овие мускули се прават грч или се прават како топки тогаш тие пристинуваат на крвните садови и потоа се минимизира пренесувањето на крвта и оксигенот до мозокот со што се создава главоболка, вртоглавица и чуство на губење на рамнотежата. За да се ослободите од овие симптоми ќе ви треба да ги искористите следниве: 1) Секојдневна масажа на вратот, рамената и горниот дел на грбот со гел наменет за оваа проблематика (јас користам Sombra Warm Therapy Relieving Gel нарачано од Америка, предобар е, нема кај нас гел што ни најмалку му се доближува од аспект на ефективноста, јас уплатив 15 Евра ама вреди, дека освен што помага за намалување на мускулните болки исто така помага и како природен аналгенс со што ги опуштува) 2) Магнезиум (квалитативен), не онакви што се продаваат во зегин т.е. магнезан б6, магнезиум + витамин б6 или магнезиум оксид, дека овој е најлошиот вид на магнезиум што можеби од 250мг само 5мг се абсорбира во крвта, така што барајте Магнезиум Цитрат (јас си купив од Еурофарм), кој исто така влијае ефикасно за опуштање на мускулите. 3) Кога спиете легнувајте си директно на под (земја), дека оваа практика не дека е ефикасна само за ослободување на мускулите туку и за ослободување од коскени болки.
Ме утепаа црни мисли две недели веќе . Бев мирна некое време , ама откако доживеав неколку големи стресови се ми се враќа назад , како што ми беше .... Паники , плачам , се тресам , матно гледам , глава премногу ме боли .... Само сакам да се смирам , да пројде ..... И на најпозитивните ситуации јас ги гледам со доза на црнило во нив , се нешто си викам ќе тргне наопаку . Како ги тргате мислите , дајте совет бидејќи мислам дека побудалувам !
Offfff lele istata sum i jas. Pred mesec -dva se srediv nekako, se smiriv, ama eve veke dve nedelu sum katasrofa. Imav edna stresna sostojba i se padna vo voda. Se se vrati. I crnite misli, i nesonicata. Uzas, mislam deka se me boli. Zemav pojaka doza helex ( plus pijam ad Asentra od 100mg) , ama mnogu mi e loso. Samo mi se place, nesakam so nokogo da se vidam.....uzassss.
Diazepam 2mg i odma ke se custvuvas podobro, diazepamot e daleku podobar od heleksot i e podolgotraen
Јас не пијам никакви лекови , бидејќи ме затруја година дена се нешто пиев , освен Б6 ништо кога имам епизода ..... ама не помага , сакам без лекови да се приберам. @Mehmet нема да ме успијат многу ? Или навечер да ги пијам ?
На секоја случка , ситуација , план или мисла гледај што може најдобро да се случи или оствари и во најлошите ситуации гледај позитивно и секогаш барај го во своите мисли најдоброто од целата работа само најдоброто и тоа ке се случи или дојде пред да бидеш свесна ти самата и остани без апчиња ако можеш , а можеш бидејќи и јас можев и уште можам
Самата себе не се поднесувам во такви ситуации , на самата себе ми иде да си мавнам шамар да се освестам дека се е во мојата глава , и да не си ја повикувам бељата на глава ....
не си мавај шамари се е во твои раце командите ги извршува нашето тело тоа ни е војник нам ни служи ние сме генерали и сами даваме наредби на телото и умот и тие ги извршуваат така мора да биде и се ке биде ок
Луѓе еве јас пак лошо се осеќам сега се плашам да не сум урочена да немам некоја магија сенка стапнено се ми се врти низ глава незнам како ќе издржам се потешко ми е. Сакат дома да ме носат кај оџа ама мене ми е страв многу....
Не ми се вртии тешко ми е на душата се мислам дека удар ќе добијам главата ми се блокира од ден на ден живеам немам некоја цел во животот
Pies li ad,od vremeto e kaj,a probaj idi kaj hodza na nekogo spas mu e tamu ako ne biva tamu on sam ke kaze ne si za ovde
pravo da ti kazu sum bil ama ne bese doma 2 puta i ostavi ga nema potreba sa strav,terapijata ga imas isto kako mene 10 mesec sum ss citram i heleks po potreba