Многу веројатно, сум ги имала истите симптоми, па и сега чат-пат и ги поврзувам со анксот. И јас сум најокеј дома, ваљда дома нема од што да стравуваме .
Da anks e. Samoto toa sto doma ne ti e nisto a nadvor ti e ti kazuva deka e anks. Sledniot pat iskoci i kolku i da ti bide loso ne stanuvaj od stolceto, izdrzi 2 min i pokraj toa sto ke mislis deka e kraj so tebe. Ke pomine pobrzo od sto mislis a ti ke osekjas mn poubavo koga ke vidis deka ne ti moze nisto. Pozz
Секогаш ми трпне некогаш неможам да ја поднесам. Од што е ова ? Еве излегов од купатило и крпата на глава што ми стои почна пак да ми трпне и ми тежи главата
Пепси. кока кола, кафе... сите тие содржат кофеин кој е проблематичен кај нас анксиозните. Јас кафето од 4-5 на ден го намалив на 1-2 на ден. Избегнувај кофеин.
Ако си ја миела косата наведната над када не ти е од анксот туку од тоа што ти стоела глвата надолу. Легни малку и не паничи. Не е анксиозност. Ништо нема да ти биде. Не мисли не се опседнувај. Пушти некоја весела музика и пеј ! Играј со сила. Ќе видиш како ќе биде полесно! Да ве прашам дали некоја другарка, блиска знае за виште маки?? Кај мене имав гооолема среќа што мајка ми ме разбираше, другарките исто. Колку пати ќе сме излегле и по фаца ме познаваа само за рака ќе ме фатеа, или ќе излезев малку со некоа на воздух. Колку пати по мобилен со мајка ми и ден денес зборувам кога одам а не се осеќам баш најдобро. Поддршката е битна! Сами не можете!
@nena2010 Не ми е од што ми е наведната главата веќе година ипол така ми е Не секојдневно, ама некогаш. И не ми се случува секогсш после бањање туку било како. Не е ова анксиозност ама изгледа е последица од стресови и психа. Иако е лето некогаш ако не ја исушам косата одма ме боли глава. Еве сум заспала со малку мокра коса и сабајлево главата ми тежеше, болеше и трпнеше. А да одам да снимам глава мајками се противи на ова вика сум изведувала. А матичната ми е паничарка, ама морам да одам Кога веќе сум тука сакам да те прашам за железото какви апчиња пиеш што ти помага. Мене три месеци скоро ми се врти од него, ми се смачи од апчиња. Овие 4 дена ги заборавив да пијам, ама добро некако ми беше.Денес не ми е.
Сакав да прашам дали некому му се случува кога сте напнати изнервирани да осетите како ви се дрви една страна од лицето кај образот така нешто... ? Секогаш коа ќе се изнервирам ова ми се случува си викам дали треба да испитам да не ми се случи нешто...
Мене ме мачи оваа хелилобактер матичната не ми препиша терапија мислам дека од неа ми е ова гадење и немање апетит
Трнењето на главата може да е од вратна спондилоза, или од премногу седење на компјутер, наведната над мобилен и неприродно држење на телото, лоша перница. Може да се тензични главоболки, тука помага магнезиум, Б6. Железото ми е под нормала, ама не пијам сега ништо земам мед со семе од коприва. Исто така и од анемија да е. Јади месо, спиј доволно. Времето многу делува барем кај мене зашто сум и метеоропат.
Дечкиииии, ја читам активно темава, се надевам нема да бидам сфатена грешка, но зар не разбравте дека на анксиозноста тоа и е целта? Да направи да се чувствувате лошо психофизички? Зарем не гледате дека не сте единствени? Секој од нас е со симптоми, секој од нас секојдневно се бори со нив. Кој помалку кој повеќе. Сите се гушиме, сите имаме кнедла в грло, сите не боли снагата, главата, вратот, на сите ни варира притисокот, сите се штрекнуваме од ненадејни аритмии на срце. Тоа го прави анксиозноста, не‘ кочи, не’ укочува. Немојте да мислите дека сте единствени. Не велам дека и јас добро се снаоѓам во ова, далеку од тоа. И јас имам секојдневни struggles . Зборот ми е, дајте малку да живнеме, темава да живне, погоре прочитав предлог за тема каде што ќе се бодриме, а не бутаме уште толку во бездната. Длабоко во себе и самите знаете дека ова е итра игра на анксиозноста, дајте да бидеме поитри од неа. Не заборавајте дека и Лео на крајот зеде Оскар, заслужено!
Јас сабајле си извежбав дома. Преубо чувство на олеснување. Мислите си вртат јас си вежбам. Сега седнав да учам. Се мислам дали е Ок? Оти мене ова не ми треба ама пак читам. Инаку денеска од банка избегав пак.300 мисли во една минута. Чудно ми беше се околу, како да не знам каде сум.
Да,мене ми се има случено неколку пати,и не можев да знам од што ми е,прво си мислев дехидрирана да не сум или па гладна,ама неке било тоа,ми се има случено 2 пати на претходното работно време,и кога размислив убаво ми текна дека сум била под голем притисок,а башки и од колешки ко некои кокошки ми кокодакале на глава.Не е ич пријатно,да не кажам и за плашење кај мене,пошо толку ми се здрви образот,да ми беше тешко и да голтам,значи осеќав и болка при голтање,и болката рефлексивно ми се пренесуваше на главата.Ауу грозно,знам дека неколку пати седнав на столица онака опуштено да ми помине,ама не поминуваше,чак кога дојдов дома легнав на кревет и после кратко ми помина,и одма после тоа се напив вода.Уф,мн.лоша болка,ќе да е од напнатоста што сум ја осеќала,така да мислам и кај тебе било од тоа.
Дечки давајте некој совет како да го надминам ова: Пред месец дена ми се неочекувано ми се заврти во главата додека си бегав за дома од излегвање и наеднап инстиктивно ми се стегнаа мускулите на вратот и на цела глава почнав да паничам и побрзо да бегам накај дома(знам дека нетребаше така ама страв..)И се еве веќе некое време неможам да излезам од дома се осеќам заробен во дворот немам гајле ама ако тргнам за негде надвор одма почнуваат мислите за онесвестување и слично.Свесен сум дека сето ова ми се случува заради таа случка пред месец дена знам дека немам ништо болно и слично ама кога ќе пробам да излезам почнуваа таа преголема напнатост на вратот и на главата толку многу се стегам што дури некогаш како цело тело ми е укочено ми е страв да не почни тоа да се забележува тресењето пред другарите или слично и затоа неизлегувам. еве неколку години сум анксиозен апчина не сум користел сум немал голема потреба (оти и тие ме прават анксиозен) до пред некој месец бев супер шетав сегде и се а сега дома.