Да,може,затоа што сите б витамини посебно б6 го смируваат нервниот систем,и ти се приспало.Од колку мг пиеш и колку на ден земаш?
Од 20 мг. Почнав по 1 на ден и сега си наголемувам на 2.Оти последната терапија ми беше дадена 3 пати на ден б6 и хелекс по потреба. И не се чувствувам баш Нај. Хелекс не се напив. Се зачудив колку силен можи да биди б6...
Да,може,инаку тоа ти е витамин,и не може да ти шкоди,баш напротив убаво делува,и ја го пијам,што заради коса ,кожа,а искрено во задно време имам проблеми со спиење,дали дека не работам па се нервирам,и го пијам за да имам добар сон.Е сеа не секогаш ми делува,ама сепак имам приметено повеќе придобивки,и ќе си продолжам да пијам,и ја пијам пи 2/3 окулу 60 мг дневно,е сега сакам да го нарачам на нет поголема доза имаат барем по 100 мг им е 1таблетка.А за хелекс што знам одамна немам пиено,го пиев само за време на факс,што знам мислам тогаш на интернист кога бев ми го препишаа,пошо имав проблеми со штитната жлезда,тахихардии,и мн.работи,па затоа,ама мислам не ми делуваше убаво и го прекинав.
Мене кога ќе ме фати анскот, дишам длабоко, го вадам телефонот и играм шах 5-10 мин. Потоа сум како нова. Можеби е смешно, но мене ми помага. Или не мора шах, било што, што ќе ви го одвлече вниманието. Многу е важна концентрацијата во надминување на секојдневните необјасливи стравови.
zdravo devojki mne mi e losoo nekako mi e kako zdrven obrazot na levata strana i toa mn me plasee a od vreme na vreme mi se pojavuva kako trpkii helpp
Луѓе дали некој од вас ја има излечено анксиозноста со хелекс јас го пијам и навистина ми помага,позз
Бидете силни не пијте апчиња за да се излекувате од анксиозност, јас се излеков со вежбање, читање книги, витамини и здрава исхрана. Апчињата само ќе ве турнат надолу уште повеќе, најдете личност што ќе ви биде поддршка, одете заедно на танц, гответе, читајте весели книги, гледајте комедии, шетајте секој ден, качувајте се по скали, јадете овошје и зеленчук и постепено ќе исчезне. Лекот е во вашата перцепција а не во апчиња. Среќно
Секој пат кога ќе ти се случи вакво нешто напиј се витамин Б6 и излези и пешачи 15 минути со брзо темпо, и какви и да ти доаѓаат мисли биди силна и само движи се и заборави на се тие 15 минути. Практикувај го ова секој ден.
@zoceeee napij se b6 ili nesto lesno za smiruvaje. Ne e nisto strasno toa e facijalniot nerv koj reagira koga teloto e napnato. Zemi izmasiraj go. Legni malku olabavi se. I samo pozitivno. Za site drugi da vi kazam da ne sovetuvate taka lesno otkazi apcinja/ zemaj apcinja. Toj sto prepisal samo moze da kaze koga i kako da se prekinat.
Јас денеска излегов кај 11 и нешто пешки,кога ме мавна тоа жешкото ама бев упорна и одев до банка пешки макар шо ми е блиску пак симптоми осеќав.Влегов ама некако подобро се осеќав од вчера.Оттаму заминав во маркет .Потоа дома,го зедов точакот и до оптика,жешко мава јас на точак-возам ли возам мислите си работат,разни мисли од газење на пешак до сообраќајка.Ама МЕНЕ НЕ МИ Е ГАЛЈЕ тешко ми од жешкото ама јас пак возам.Оттаму до млекара ,ќутлива сум и чудно и е на продавачката оти јас сум муабетчика,ми текна се замубаетив се насмеав вештачки и си заминав. И еве кај 12 и пол се вратив. И сфатив колку повеќе излегувам толку повеќе мозокот се навикнува на таа средина и после се е ок, друго мозокот не зафркава тој е крив за се,треба да не мислиме на ништо само да се опуштиме на животот и ситуацииите. А,мојот јаречки карактер има да планира се,шо е лоша карактерисктика во ваква ситуација.И го тупам и ко че запнам на едно дека пример ми се врти и толку.Ако зацртам е нешто вака ,вака е и толку.Дојди убеди ме.Толку сум тешка .Најверојатно сум зацртала доста негативни работи во мозоков. Инает,инает.Мрза знам да бидам Божеее.Ама затоа ко ќе речам тргнувам напред и тргнувам.Нема кај мене насредина или мрза или терам напред. Е сеа работам на спротивното од ова. Моментално ми е тешко од жешково ,ама че ми помини. Си пуштив гласна музика !!! Си праам распоред оти сега не одам на работа,да излезам со точакот на сабалје еден круг ,два низ мало,оттаму на продавница и дома,потоа излегувам одручек до природа некаде или чаршија.За ситуацијава преферирам природа и сама да,со точакот сама одам Поздрав
И мене ми викаа да зимам хелекс, но ме предупредија дека создава зависност, па ми рекоа да си изберам дали сакам да се ставам на зависна терапија или да стегнам заби и сама да се извлечам од анксиозноста со репрограмирање на мојата психа. За жал нашиве доктори не го кажуваат ова, најчесто препишуваат апчиња а не кажуваат за можните последици или други опции кои би имале многу подобар долготраен ефект. Наместо хелекс пиев чај од камилица 3 пати на ден, витамин Б6 и секој пат кога ќе ме фатеше паничен напад зимав да читам нешто позитивно за да го пренасочам умот. На овој начин се јакне карактерот, а со хелексот се слабее или си цело време статус кво, јас не можев да прифатам да бидам на апчиња затоа се одлучив на природната варијанта. Секој си има право да го избере својот начин на лекување нели, а за различни луѓе различни методи делуваат повеќе или помалку. Од мое искуство нашиве психијатри се катастрофа. И секогаш се сомневам кога ќе ми препишат некоја терапија. И сум успевала да се извлечам без нивната терапија туку со „мојата“. Не сум доктор, но едно знам лекот за болката на нашата психа лежи токму во нашата психа и само треба да сме доволно храбри да допреме до него и да бидеме упорни да истраеме. Бидете херојот на својот живот, не бидете жртва.
Dali ve se sulucuva i vas ili samo mene na primer nemozam mnogu da trpam negativni muabeti i ako mi kaze nesto loso toa ke go mislam. Eden sto mi e blisku u rabota ima 22 god. I igrajki futballski servis go goltal jazikot i eve 3 dena e vo koma. Denes slusnav i tamu mi e pametot neznam mnogu mi e tesko takvi nesta da slusam i pak toa e normalno ako mu se slucil na nego ne znaci deka i nas ama pak pametot odi. Vi se slucuva i vas vaka ili samo mene?
ама стварно се нервирам кога ке пишат не го барајте лекот во апчиња... е добро за што служат тие? ок е тоа дека треба сами да си помогнеме ама кога не оди нешто мора да го бараме спасот во апчињата...исто ко да му кажеш на некој со шекер да не прима инсулин...
Хахааа,сега ме потсети,дека јас бев многу против апчиња Мажот ми,нон стоп посега по апчиња,те го боли глава,те колено,те прсти и јас го викав таблетоман Е сега јас станав,таблетоманка,секоја реклама што ќе ја видам,јас ги купувам
пред нецела година прашав во врска со овој линк што ке го поставам, ме интересира дали некој мозе да ја препознае особава, или да е некој запознат со овој програм на лечење??
Glavobolka me maci ovoe 3 dena. Vecerva poveke...od sto moze da e? Kao stegana glava...i boli glavat v gorniot del..osobeno desna strana
Ќе ти помага дур го пиеш. Сфатете дека ад и останати лекови помагаат само да профункционирате, кога ќе престанете со консумација, пак по старо или уште полошо. Треба да се научите да се справите со анксот, без лекови. Зашто кога-тогаш ќе се повтори, само треба да се научи да се живее и справи со нападот. Побарајте немедикаментозна психотерапија, доктор Хаџи Ангелковски* ја отвара новата ординација од први август, па ако на некого му треба препорака за добар доктор, ете. Решавање на коренот/суштината на проблемот преку разговор. Магнезиум и б6 слободно пијте си, опушта срцев мускул. *да потенцирам дека не работи со картони, еден преглед е 1000 ден.