Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Cicko Gorio

Cicko Gorio Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2016
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    13
    Нема лекар кај што не бев. Од срце до мозок до уши очи све буквално проверив. Нема ништо викаат не се малтретирај само по лекари здрав си како коњ. Баш со овие зборови ми кажа докторка на неврологија

На Anie93 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Vikich3

Vikich3 Нов член

Се зачлени на:
    2 август 2016
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Zdravo :D
    Nova sum na sajtov i sakam neshto da ve prasham .. Anksiozna sum so izrazena panichnost i bev na psihijatar mi dade Zepira 10mg i Heleks 0.5mg po polovina na sabajle i na vecher .. zepirava edna nedela ja pijav po pola i sega od vchera po celo .. dodeka ja pijav po pola bev vo red samo so nekoja mala voznemirenost i panika ama sega ko ja zgolemiv dozava voznemirenosta i panikata mi se zgolemija i po cel den sum kako zashemetena kako zamislena negativna .. dali imate nekoe iskustvo so lekov, dali e vo red ova shto mi se sluchuva .. znam deka na pochetokot e normalno, no sepak me fakja strav ..

3. ivana.0909

ivana.0909 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    443
    Допаѓања:
    228
    треба на одмор да одам утре а јас за никаде сум ... страв вознемиреност целата сум во грч

4. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.102
    Допаѓања:
    14.975
    Sto ispotuvanje napravi za usi I mozok moze da mi kazes?

5. Sofceto

Sofceto Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2015
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    54
    Вака драга јас пијам хелекс по половина на ден,едно на сабајле и на руцек,кажи ми дали за хелексот психијатарот ти рече точно во тоа време да го пиеш или сама си го одреди терминот,бидејќи мојот психијатар кажа по половина јас сама си одредив термин.Инаку леков другиот го немам пиено мене ми дадоа флунисан да пијам ама бидејќи од антидепресивните лекови уште повеќе се зголемува анксиозноста го прекинав,ако и овој твој лек е антидепресивен ти се зголемила анксиозноста.Позздрав драга и опушти се

6. Vikich3

Vikich3 Нов член

Се зачлени на:
    2 август 2016
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0

da i mojov lek e antidepresiv .. i znam deka na pochetokot koga ke pochne da se zemaat antidepresivi normalni se vakvi reakcii ama sepak me fakja panika i strav .. a heleksot mi reche doktorkata da go pijam polovina na sabajle polovina na vecher

7. Sofceto

Sofceto Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2015
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    54
    Затоа и јас го откажав флунисанот мене ме фаќаа опсесивни компулзии,ама трае само кратко и потоа поминува

8. Vikich3

Vikich3 Нов член

Се зачлени на:
    2 август 2016
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0

da kratko e ama se pojavuva i ischeznuva po nekoe vreme .. i glavata me boli vchera i deneska pretpostavuvam deka i toa e od apcheto .. a kolku vreme go pieshe flunisanot ?

9. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.697
    Допаѓања:
    7.512
    Девојки,место да се труете со антидеприсиви,да пробате со valerian капки или таблети.
    Тие барем се на билна база,и сигурно не штетни:)

На mukimemedi му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Vikich3

Vikich3 Нов член

Се зачлени на:
    2 август 2016
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    probav so se mozhno shto e na prirodna baza .. vo momentot pominuva i potoa pak se vrakja ..

11. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.697
    Допаѓања:
    7.512
    И со валериан проба?
    Колку време пиеше?

12. Vikich3

Vikich3 Нов член

Се зачлени на:
    2 август 2016
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    eden mesec i nemashe nikakvi podobruvanja .. i vekje krajno reshenie bea antidepresivite ama mi beshe strav da pochnam da gi zemam .. i eve sega 9 dena gi pijam i deka od ko ja zgolemiv dozava pochnaja negativnive efekti da mi se pojavuvaat .. zatoa baram nekoj da mi kazhe dali i na drug mu bilo taka ili samo mene .. a utre zaminuvam na odmor i me fakja strav dopolnitelen :/

13. La Mordidita

La Mordidita Нов член

Се зачлени на:
    31 јули 2016
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Веќе две недели откако ме има фатено анксиозноста од вчера почнав да имам болки на десната страна од главата со болки во десното око дали тоа е нормално ме фаќа страв да не ме мавне мозочен удар уффф не се издржува веќе оваа состојба дали е ова нормално...постојано сум напната и во страв да не ми се случи нешто :|

14. Prijatelot

Prijatelot Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    2.321
    Допаѓања:
    2.780

Напиј се седатив малку.
    Иди утре на лекар.
    Кажи му што ти се случува.

15. La Mordidita

La Mordidita Нов член

Се зачлени на:
    31 јули 2016
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Бев пред некој ден на интернист ехо на срце, екг, доплер на каротидни артерии, крвна слика се е уредно. Секој ден сум по болници и секој ден само нова болка и нов страв...

16. Prijatelot

Prijatelot Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    2.321
    Допаѓања:
    2.780

Види тоа што ти се случува е на психичка база.
    Анксиозноста се случува од премногу мислење.
    Мораш да најдеш соодветен начин за да се смириш.
    Јас кога имам такви периоди конзумирам Диезепам од 5мг.
    Се лечам со други алтернативи како рекреативен спорт, смеење, дружење....
    Проблемот се случува на хормонално ниво, затоа препишуваат антидепресиви што во нив има супстанци што ги стимулираат хормоните на среќа и задоволство и прават да се чуствуваш убаво.
    Поентата е природно да ги стимулираш тие хормони и да имаш хормонски баланс така што мозокот ќе ти функционира уредно и конструктивно. Знам дека ти е фрка голема ... мораш да се избориш. Нема лесен начин ... и во ниеден случај не е начин цело време да си на лекарства ...
    Испи едно апче диезепам 2мг ако имаш сега и ќе се смириш малку...
    Иди прави муабет со психолог, ќе ти го потврди ова што ти го кажувам јас. Среќно!

17. Pozitiven

Pozitiven Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2012
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    80
    Знам дека најмоќно оружје за анксиозноста е мислата бидејќи какви ти се мислите таков ти е животот.Но бидејќи се отвори тема за антидепресиви ме интересира нешто на природна база еве јас имам слушнато за Персен дали некој пробал и дали му помогнале..некој друг да предложи нешто на природна база кое нема да биди отров како другите апчиња , прашувам за ова бидејќи ми треба малце одмор и да соберам сила за да продолжам понатаму посилен..

18. alehandro

alehandro Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2011
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    65
    Jas piev Persen i ne samo st ne pomaga i te kako ostava posledici koga ke prestanes da go pies pa racete mi se tresea uste tri meseci od koga gi ostaviv i potenje gnasno veruvaj,bile na prirodna baza xm pa i cigarite se na prirodna baxa od tutun se pa toa e rastenije ako ne mu stavaat trstata cuda za zavisnost nema da se stetni taka i so persenot,jas takvo iskustvo imav neznaci deka i drugi go imale pozzz

19. Sofceto

Sofceto Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2015
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    54
    Skoro 3 dena

20. pajton

pajton Истакнат член

Се зачлени на: