Бев на ушно во поликлиника мвр слух ми провери и гледаше внатре нешто. А ова за мозок снимање на главата. Џабе не оди по лекари едноставно за секоја болка или било што не се замарај многу. Од пишано не се бега ако треба да се случи нешто ќе се случи
Освен сам/а ако не ти каже дека има анксиозност или по расположение, на друг начин не можеш да препознеш. Пошто анксиозните се сосема здрави луѓе, ама може да забележиш како одбива да излегува, како сака да е сам во соба, како одеднаш станува тажен и депресивен. Ако не ти е близок не верувам дека сам/а би ти се доверил/а дека има анксиозност. Таа вознемиреност, тага, немир што чувствуваат обично не сакаат да ја споделат со никој, освен со психолог/психијатар. А ако не знае не е свесен ни самиот тој/таа за состојбата, тогаш најдобро се приметува по расположение и по муабети. Ако мисли дека е болен нешто, дека нешто му се случува, ако оди насекое по болници без посебна причина, ако се плаши сам да излезе надвор, ако одбегнува толку да биде околу гужви...од прилика е тоа...
Фала многу. Имам уште едно прашање. Дали тоа може да биде поврзано со стилот на облеката? На пр. Цело време да биде во темни бои и некако да изгледа депресивно од некоја страна, да објавува некои работи за тоа како се чуствуваат анксиозните и да пишува како се согласува со тоа? Се извинувам не сум многу информирана за ова
Па штом пишува за анксиозност и се согласува со тоа, значи разбира како е, го чувствува тоа и има анксиознот. Инаку некој што не осетил на своја кожа анксиозност, не би објавувал такви работи. За облеката може нема баш некоја улога, ама нели сите луѓе и здрави и болни, обично бираат облека како што се чувстуваат тој ден. Не може некој ако е тажен, ако не е ок, да облече светли и весели бои. Ако постојано се облекува во потемни алишта, или тоа си му е стил, или е депресивен... Ако ти е блиска личност зборни, па може ќе ти се отвори многу значи да имаш поддршка од некој...
Decki derealizacija strasna osekam a izlezena sum na kafe mnogu loso se osekam mislam ke se onesvestaaam ne ja osekam sredinata jasna kako da mi e nepoznato se.....pomagajteee
mnogu poznato mi e zatvori gi ochite i stoj taka min ili dve, mene mi pomaga sekogash se nadevam i tebe
Ви се има случено ли да слушнете нешто и писле постојано да мислите на него,т.е. вие не мислите туку постојано ви доаѓа во мислите,ве молам совет како да се спасам од ова,читав на форумот нешто од Необјасливи случку една форумџика што имаше напишано и сега не можам да го извадам од главата никако.
диши не се плаши Матеа 94 И пренасочи ги мислите незнам играј игрица нешто разгледувај на моб нешто најди ....
Sum spiel so uklucen vintelator..pa od sabajle posle zamoren i glavobolka sigurno od promaja e. :/ neznam sho da pijam
Луге дајте бе бидете малце посилниии. На ниеден од вас не му е ништо. Само тоа ви е увертено во главаа. Мислете на тоа колку е убав животот. Мислете на тоа како некој со хендикеп се бори и живеее. Знам дека сега ви изгледа невозможно амаааааа возможно е. Кога јас 10 години ни паднав, ни умрев ни се мрднав, нема никојјјј. Место да читате само на форумов и да се жалите.....станете и пешачете на воздух...ма и најлошо да ви е станете и одете. Кога ке видите дека нема да паднете и дека ништо не ви се десило само ке ви биде подобро.
Па и ти читаш штом знаеш дека се жалиме. Кој вика дека не излегуваме од дома воошто ? Јас не читам се, а каква врска има читањето со жалењето ? -Никаква.