Знаете што ме спаси од ненадејно плачење и паника? МОЛИТВАТА ОЧЕ НАШ. Секогаш и по повеќе пати ја кажувам се додека не ми биде подобро Позз
Jas osekam tezenje vo glavata ko kislorod da mi fali..nozete mi se secat dali od vremeto neznam sto da mislam nekogas si vikam ako bide neka bide a nekogas mi e mnogu strav da ne padnam da ne umram .... ima li nekoj drug takoov ?
@Bageee, со мои зборови ќе ти објаснам. Анксиозност е состојба на умот. Нерационален и преголем страв од нешто, предизвикува да чувствуваме и физички симптоми, кои не се реални, но анксиозната личност ги доживува како вистински и во поголем број случаи се манифестира со панични напади, но не мора да значи. Не е болест, само е состојба која се надминува со Бог и вистински и искрени луѓе со кои може да се разговара околу стравот и постепено да се согледа дека ниту стравот, ниту симптомите се реални. Сепак, ова е накратко. Има многу видови на анксиозност и кај сите не се манифестира исто. Сите луѓе кои се наоѓаат во оваа состојба мора да веруваат дека ќе ја надминат како никогаш да не ни била, да разговараат со некој кој сметаат дека може да им помогне и да се молат. Не се спротивствавувајте на лажните симптоми, само препуштете се, работете тоа што сте почнале и кажете нека биде што треба... Постепено ќе исчезне затоа што ќе нема од што да се храни. Во меѓувреме помолете се. Јас верувам дека се ќе биде во ред.
Здраво на сите, нова сум на форумов, вчера се зачленив. Чисто информативно ме интересира, во врска со еден проблем со анксиозноста, но не би да пишувам јавно и да го кажувам проблемот. Кој/а е расположен/а на ЛП да подискутираме, ќе му/и бидам многу благодарна.
И тоа како. Јас во последно ама ич неможам да трпам се ми пречи, се трудев досега без апчиња ама изгледа ќе морам да почнам. Мора ли пред да одам некаде се лоши мисли да имам, еднаш на раат да не бев. Да ти се плукам у живот, кусо нека е. Овие 2 дена нозе ми се сечат долу, незнам зошто толку време нонсроп чувствувам така грдо чувство ахх .. Ко малку да ми беа тие симптоми што ги имам сега осеќам гушење кога се бањам, па и паника ме фаќа при возење, а и времево го мразам
Јас кога се нервирам ја мрдам плус ми трпне. Ништо не превземам од страв. Колку доктори треба да шетам а одложувам
Zdravo zenski! Jas odama ne sum pisuvala, nitu sum go posetuvala forumov, tie sto se zacleneti od poodamna mozebi ke se setat na mene se vrativ vo normala, odlicno funkcioniram, mnogu podobra i pocvrsta od porano, 7 meseci bez nikakov problem, kako i sekoj normalen covek sega sum vo period kade sto sakam da ja ostavam terapijata koja e svedena na minimum, ako uspeam dragi moi ( a moram i znam deka ke uspeam ) sakam da vi bidam za primer kako mozi edna mlada osoba koja patela od anks i depresija celosno da zaboravi na se sto pominalo, i da bidi mnogu pocvrsta licniat od koga i da e! Imajte ubav den...
Ве молам за помош , на вечнавка сум и ми е прелошо . Нозе ми се тресат , раце цело тело . Вкочанета вилица , тресење на главата неможам да одржам рамнотежа , ме мава во плеките аман кажете дали се умира
Луѓе aкo се е вo ред сo крвнaтa сликa,се е вo ред сo мене тaкa?Немoжaм дa функциoнирaм нoрмaлнo oд oвие стрaвoви.Мaлку ќе ми пoмине пoсле нaеднaш дoбијaм бoлкa вo грaдите и пaк пaникa...
и јас така имам болка во градите,па ке ми помине и по 30 мин пак ... ама болка во градите немора да значи дека е нешто сериозно,може да значи од триста други работи немај гајле ништо не ни е