Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.530
    Допаѓања:
    121.260
    Не се намалува притисок од деијаепами и лексилиуми туку се смирува организмот и ср намалува крвниот притисок. Кога организмот е под стрес расте притисокот.

На Nalayan му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Cleonika

Cleonika Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    465
    Здравоо феминки и феминци глеам :)) вака, не знам колку од вас се дојдени до стадиум од анксот како јас, кога повеќетоод стравовите веќе ги надминувам мн повврсто и се стабилизирам за мн брзо време, но сепак останата ми е хипохондрија...од тос не можам да се ослободам...секоја физичка непријатност ме доведува до навлегување во мисли ѓто ми е како ми е, и сеа пошто веќе се ми е сменето и измешано не знам дали овој страв што често пати го осеќам предизвикан од вакви здравствено ппврзани прашалници, е всушност паника и анксиозност за здравјето мое.. ?

Конкретно денеска пристигнав на одмор...по пат минав ок вез паника без лошење и ништо, но од вчера наутро кога сум разбудена, не бев спиена пошто патувавме со кола од 2 ноќва и пристигнавме се ок освен што поради што си нарушив биоритам и ред нормално замор осеќав за спиење но не се осеќав слабо.. и еве заспав можеби 2,3 часа, и се разбудоив на најлош можен начин што често ми се случува не знам дали и на некој од вас му се случувс така останат да би е пост траумс од анкс па и од најмала јака галама, минење на голем камион па се тресат прозори ксј мене нс пр,или пс некој ненадејно да ме разбуди за нешто онака не снешто страшно, јас наеднаш се будам и во моментот почнува да ми чука забрзано срцето, и како да ми се слошува ко да ми се здоповраќа или приврте во глава баш онака лошо, овс мн пати ми се има случено..и еве ме и сега овде се подразбудив и осетив како 3 саати сум спиела на една рака и сосема здрвена ми неше не ја осеќав не можев ни да ја помрднам и нормално наеднаш подскокнување од сон, чукање нс срце...ми се прилоши сронак почна да ме врти тркнав до wc па после де напив ранитал еден и б6.. и еве сеа одмарам да се срабилизирам ама страв ми е да помислам на одење до море.... се с велам не сум адаптирана на климаба па да не ми се деси некој шок на организмот ако влезам во вода и ппрадишто не сум спиема добро и тн и тн секакви приказни.. дали некој има слично искуство дали вака исто се осеќа при будење на пример и сл? Инаку ни не пушам ни не појам алкохол, кафе ептен некогаш турско, водам се избалансиран живот и трчам и правам мали вржни по дома редовно, пијам вода со лимон секое сабајле... не змам шо да речам..испитав сеа крв мокрача се најјнормално неше...

3. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.208
    Допаѓања:
    16.457
    Јас се напив хелекс од 0,25. Дали ова шо ми се плачи насекое е анкс? Денеска ми е прв ден од циклусот и ептен сум за нигде. Кризи, Кризи на плачење. Дали е нормално да ми биде вака? И дали да му кажам на состојбава на машкото шо се гледам?да не си замине?да не нема да ме сфати?

4. perla24

perla24 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2015
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    191
    Kjotek za tebe :D

На Cleonika и Nalayan им се допаѓа ова.
  5. lana2915

lana2915 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2015
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    58
    Мене ми се случува бетер од твоето ако се разбудам под стрес да рипнам
    Тоа ми се има случено 3 пати до сега да не можам од кревет да станам ако се исправам од кревет вртоглавица и тахихардија да се онесвестам.Мн грдо и страшно.
    Истото ми се случи и мене на одмор кога бев сега ке се онесвестев од прескок на срцето.
    Ама не доЗволив да си го расипам одморот иако цело време мислев на тоа.

На Cleonika и Matea94 им се допаѓа ова.
  6. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.530
    Допаѓања:
    121.260
    Sekogo od son koga kje go razbudat nasilno mu tropa srceto i dobiva trahikardija. Toa e zatoa sto od stresot se budis naglo, mava naednas adrenalin i srceto tropa se budat site organi i zatoa osekjas losenje. Pritisok se kacuva. E posle 10 ili 15 minuti koga kje se smiri se pagja pritisokot na normala i se se smiruva. Ne panicete. Ne e strasno. Uzivajte si vo odmorot.

На Cleonika му/ѝ се допаѓа ова.
  7. stelaohrid

stelaohrid Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    232
    Srcka uzivaj vo moreto taa klima ke te napravi da si podobra, ehh kamo da bev jas na more nisto ne ke mi bese <3

На Cleonika му/ѝ се допаѓа ова.
  8. stelaohrid

stelaohrid Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    232
    Kazi mu obavezno polesno ke ti e nema da dobivas panika koga ke si so nego ako te saka ke te svati ke ostane vaka ke se macis pokraj nego

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  9. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.208
    Допаѓања:
    16.457
    Ах, ми олесна за одговорот. Фала срцка :)
    Инаку се напив хелекс од 0,25 и сум МНОГУ МНОГУ ПОДОБРО :) Сега дур ми се приспа.
    Тој ми е скаран инаку. А, ништо не му кажав. Од ко се скаравме ми е многу потешко, се чувствувам должна да му објаснам.
    Како си ти?

На stelaohrid му/ѝ се допаѓа ова.
  10. stelaohrid

stelaohrid Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    232
    I jas izgubiv decko od toa krienje, ama ovoj sega sve znae i podobro mi e i mene ne se plasam da ne dobijam napad na panika koga sum so nego, i ne go izbegavam kako prethodniot

На GirlLove и Matea94 им се допаѓа ова.
  11. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.208
    Допаѓања:
    16.457

Последна измена: 14 август 2016
    На Леси Дома и Nalayan им се допаѓа ова.
  12. Caci10

Caci10 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2016
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    15
    Ako moze da mi dadete predlog za dobar psihijatar vo istocna makedonija po moznost od kocani sum za tretiranje na anksioznost I panicni napadi

13. Emili12321

Emili12321 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2014
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    288
    Чудно е како не ме факаат напади кога стварно треба,туку сега само што си дојдов од кафе и седнав дома ии почнав со мислите дека полудувам и ме фана лудило,и почнав да паничам ... помагајте ве молам,се мислам дека ке полудам и немам мир ;(

14. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.593
    Тој што полудува не знае дека има напади, така да смири се и насмевни се и читај по форумиве што се сме изнапишале:)

На Anie93, Emili12321 и Matea94 им се допаѓа ова.
  15. Matea94

Matea94 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2014
    Пораки:
    587
    Допаѓања:
    452
    Dali vi se slucuva da ve pece ili streka glavata ama kratko po 5 sekundi nekade i poveke pati vo denot? Mene mi e taka od vcera samo na ednata strana na glavata i se plasam da ne e nesto seriozno

На Ana196 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.593
    Голем метеопат сум и такви печења во глава како што ги опишуваш ми се секојдневица, само што јас имам повеќе оштра крвава болка како некој со нож да ме сече..ништо страшно, не придавам многу внимание.

На Matea94 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Emili12321

Emili12321 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2014
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    288
    знам но ете некогаш ме факаат улавите :D хаха фала многу,сега сум мн подобро :l:

18. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.593
    хахаххаа, цело човештво пати од улавите, незнам само ќе дочекаме ли ден да почнат паметните да на фаќаат:hai: можеби на второто Исусово доаѓање;)

На veren и Emili12321 им се допаѓа ова.
  19. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Сскам да паднам у депресија.
    Сакам да не мрднам од дома, сакам да полудам да не знам ништо.
    Е до толку се упропастив ;( :| :|

На veren му/ѝ се допаѓа ова.
  20. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.593
    Кој тоа..тииииииии??? Не верувам, вода стои ти нестоиш, храбра подузетна мома си ти(y)