Aaa ne ne sme vo ljubov. Ic ne ja sakam. Ama sta je tu je. Deneska mi e tezok den. Cel den nekoja nervoza osekjam, glava me boli me stega. Vremevo e uzasno i mnogu mi vlijae.
Da prasam nesto, celo vreme vrtoglavici i gledanje crno pred oci ima nesto povrzano so anksioznost? 13g vo 14 imam
Da za alkohol normalno znam ali za u upatstvoto na lekot citam I imam procitano nekade ali kade bez tie lekovi od vreme na vreme sekoj covek gi koristi I zatoa sakav da se konsultiram so drugi koi imat iskustvo konkretno za elicea stanuva zbor
Elicea i alkohol?? Seriozna si?? Koga se pie AD strogo zabraneto e alkohol. Inaku za drugo se pie najnormalno. Jas bev bolna od bronhitis Zinat piev i drugi antibiotici. Nema gajle.
Еве моја мала помош. скоро 3 години ме мучи анксиозност. Иам лоши мисли, неможам да заспијам навечер, мислам на све и свашта, брзо ми чука срцето и на вакви времиња незнам кај се наоѓам, едино ако има некој до мене и ми праи мубет тогаш е подобро. Ми се случува да имам паника помеѓу анксиозноста плус убврзано ми е све пред мене дури и да се движам споро. Мене една женичка ми помогна премногу, ми рече апчиња такви чуда никако да не помислувам на тоа, пред мене да има книга што ќе ме опушти (мада не сум при себе да читам коа иам анксиозност), исто да држам по едно прсте на рака и да избројам до 20 (мене ова секогаш ми помага), повеќе јога, и песни за смирување. Се надевам ќе помогнам на некој. Убав ден
Imate li preskok na srce ? Dali e opasno ? Koga mi preskoknuva me tera da se iskasam i posle pominuva. Nekogas i po 2 do 3 pati vo den. Nekogas ic
jas ne pijam alkohol voopsto ama nekolku psihijatri mi rekle do kolku pijam mozam po edno pivo ili enda casa vino nisto ne smetalo, i so elicea i so sekakvi ad, a eliceata se edni od najslabite ad
Дечки, еве ме мене повторно, но овој пат да ви докажам дека веќе цели 2 месеци супер се чуствувам, немам ни панични напади, ниту пак од симптомите што ги имав порано, мојот крајен совет е: ПРОНАЈДЕТЕ ГО ВИСТИНСКИОТ ПРИЧИНИТЕЛ ЗА ВАШИТЕ СИМПТОМИ, докторите последново време многу симптоми ги поврзуваат со стресот или анксот, но дали тоа е секогаш точно ? Вратете се назад со мислите и анализирајте од кога вашите симптоми се појавиле и тогаш верувам дека ќе мислите поинаку за тоа што вашиот доктор ви дал диагноза дека сте анксиозен или дека сте под стрес, значи ќе повторам или Анксот ви ги создава симптомите или Болеста ви создава анксиозност, мене секој ден ми се влошуваше се повеќе и повеќе и еден ден си се затварав у мојата соба и си размислував убаво од кога поточно се појавија симптомите и како и според тоа дека сите анализи од крвна слика па се до магнетна резорацна ми беа уредни си се убедив дека има нешто друго нелекувано или пак што му смета на организмот а дека докторите неможат да го пронајдат, враќање назад на времето кога почнаа да ми искачаат забите поточно умниците (осмиците), прво почнав да имам како стегање на двете страни на главата, а после некое време имав напади на вртоглавици, па после главоболки и незнам што друго, и после диагнозата што ми ја постави невроголот т.е. анксиозност јас не се помирив со фактот дека сум анксиозен оти по природа јас сум многу мирен човек и секогаш сум уживувал во животот, така што моите истражувања на интернет не престанаа, навлегов толку детално за да ја најдам причината и конечно ЈА НАЈДОВ, а причината беше проблемот со забите и вилицита, умниците се многу проблематични заби, они често немаат доволен простор за да растат правилно па затоа прават чудни проблеми дека притискаат на коската на вилицата и потоа коската притиска на разни нервни па создаваат разни симптоми како на пример: синусни главонолки, мигрена, вртоглавица, напнатост, чуство на онесвестување, проблем со рамнотежата, зуење во ушите и слично и сето оваа симптоматика се нарекува "Temporomandibular Joint Disorder", затоа сите вие што имате проблем со такви заби не избегнувајте ја можноста да се консултирате со орален специјален хирург или врвен дентист да му објаснете за симптомите и да направите проверка дали навистина имате орални компликации или не. Неколку сугестии од мене: - Извадете ги сите осмици што не се убаво излезени - Сменете ги невротокчсичните (ОТРОВНИТЕ) амалгамски пломби со бели, зошто поседуваат жива околу 54% и она исто така прави многу невролошки симптоми како тие од мултипле склероза, мигрена и паркинсова болест Ако ги разрешите овие проблеми со забите сигурен сум дека најмалку што може да направите ќе ми се заблагодарите, поздрав и ви посакувам да бидете здрави
Форумци молам за помош, дали ви се случило да не можете да си го средите мислите, како да не се ваши , како цело време да ви се во потсвеста. Во ништо не уживам потполно, и да се осеќате како да не сте вие. Туку да сте набљудувач на вашите постапки а сепак да немате проблем со препознавање на својот идентитет, знаете кој сте со кого сте каде одите. И уште нешто, не осеќам физички симптоми и не мислам и не се плашам дека имам некое физичко заболување. Осеќам можеби и рамнодушност.....помошшш
Не сум психолог, но ти кажав и претходно, дека можеби страдаш од анксиозно - депресивно пореметување, во кое е вклучена и деперсонализацијата како еден вид дисоцијативно нарушување, но можеби кај тебе е акутна (привремена), па е само состојба. Оди кај др. Психијатар Виолета Крстевска, па процени сама дали чини или не. Доколку не, еве девојките од Скопје (или од кој град и да си), нека ти ги препорачаат своите психијатри. Мојот повеќе не е во работен однос, ти кажав по ЛП, инаку радо би ти го препорачала.
Татко ми ми рече дека ова моево се граничи со лудило оти не сакам да излезам или ако излезам ме фаќа страв и паники и одма си одам и изгледам како забегана. И ми рече дека ниту едно апче не може да ми помогне. Денеска толку ми е лошо.Бев в чаршија и сето ко пластично ми изгледаше и едвај влегов в дуќан,не можев да доседам од што сум напната и одма си заминав со такси оти ме стега главата постојано и ми е лошо како изгубена сум,како пластично ми беше сето и ме дрмаше страв.Едвај ја слушав газдраицата што ми зборува,ја прекратив и брзо заминав. Дали е ОК ако пишувам на ливче афирмации повеќе пати? Дали навистина сум луда?
Значи знам дека ти е тешко ама престани да правиш вака или оди на психијатар. Јас правев вака константно 1пол месец и сега ми е многу полошо , немам веќе реални стравови. Значи додека вака се плашиш да не ти се Случи нешто нема да ти се случи !!
Би ти препорачала да одиш кај психотерапевт. Немој одма кај психијатар бидејќи 99посто ќе ти препише лекови, а можеби и не си за лекраства. Прво терапвет па ќе ти кажат од таму дали си за на психијатар.