1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. danika

danika Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    134
    Гледам има промени на подобро кај сите и тоа најмногу ме радува :clap: Луѓе не одете на триста снимања и зрачења за безврска,убаво кажа Азура мислам,чувајте си го организмот и не мислете на болести. Колку е убаво времето за шетање,дружење...ајде сите надвор и удрете на летна шема :)
    Јас изминатите години најмногу го снимав срцето на екг,едно-две таму бев останата,незнам колку такви ленти собрав,се додека еден ден не ми прекисна цела таа ситуација земав и ги исфрлив сите снимки, извештаи од специјалисти и слично на кои само се потврдуваше дека сум здрава.
    Веќе 2,5 години ниту сум снимала срце,нити трчам по лекари за се што ќе ми падне на памет,за сметка на тоа излегувам,се дружам, имам прекрасна личност до мене,дечко ми,кој мислам дека Бог ми го испрати како некоја награда за што и да е :) можеби за сите тие пропуштени моменти на среќа додека поминував низ анксот. Бидете среќни за секој нов ден,за тоа што сте здрави,прави,нормални личности кои можат да направат се што сакаат,бидејќи тоа навистина се може ;) :inlove: :inlove: :inlove:

На dunja, Azzura и Monk им се допаѓа ова.
  2. A.d.e.l.a

A.d.e.l.a Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    98
    Испукав од нерви испукав незнам веке што да правам

3. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.104
    Што ти е Адела?
    Јас инаку се спремам за роденден во друг град вечер сум, и баш да видам дали ќе ме следе и таму оваа грозна анкс. Со мене секако ќе си го земам демитринот, во случај да ми стане лошо да се напијам, ама нема да мислам на тоа и ќе гледам да си поминам најубавооо. :*
    Убав помин на сите каде и да сте, и опуштено само, мислите секогаш да ни се позитивни :)

4. Cielo5

Cielo5 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    242
    Допаѓања:
    98
    Убав помин, anuskaNESTLE гледај да не мислис на анксот и се ќе биде во ред :)
    Aдела што и е мила? Лоѓо ли се чувствуваш, ајде нема потреба од нервози, мора да помине што и да е

5. A.d.e.l.a

A.d.e.l.a Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    98
    Aнушка уживај си на роденденот смеј се и мисли само на тоа колку убаво си поминуваш и нема да има место за паника .
    Сиело мило се вратив прегеска од работа само што влегов дома и почнаа нервите ( додуша и на работа неси поминав воопшто убаво ... нервни моменти ) но кога пишував си мислев полудувам. Неможам да се справам повеке со проблемите колкави и да се се ме нервира . Не само што се нервирам туку и страв ме мачи нон стоп.
    Сега сум ок и се надевам ке потрае.

да не заборавам
    бакнежи еден тон.

6. nadez31

nadez31 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2011
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    24
    здраво на сите еве ме и мене јас денес полека се одвлеЧкав кај мајка ми еве сега си дојдов гледам колку стомозам да се занимавам со несто аман веке,azzura денес гледав исто она зумба сто ми го имасе пратено прекрасно :) Aдела дусо ајде мораме да се бориме ке помине ја се надевам дека еден ден ке мозам да се радувам на се и дека нема да кукам дека се ме боли.....голем поздрав до сите ви пракам бакнези

7. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.053
    Луѓе ... нападите и други гадни симптоми мора да ве напаѓаат ... Ама времето ги ублажува и само тоа лечи ваква состојба. Верувајте! Кај некого е подолго кај некого е пократко, сепак времето е лек. Ништо друго. Ни лекови, ни вежби, ни бабини деветини. Поминува анскиозноста, но никогаш не исчезнува и тоа да го знаете. И вие сами треба да се борите со неа за да ја надминете.

На Azzura му/ѝ се допаѓа ова.
  8. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Кога имам вакви моменти едноставно си наоѓам занимација, да не мислам на тоа... И заборавам за брзо време. Не треба да се опседнувате со неважни работи, едноставно најдете си некое хоби, правете нешто што ви претставува задоволство. Кај мене тоа помага најмногу. :)

На dunja му/ѝ се допаѓа ова.
  9. A.d.e.l.a

A.d.e.l.a Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    98
    Kako се моите мили храбри девојки?
    Јас сум прилично добра чук чук да несе подречам :^) :D . Преѓеска ме стресе еднаш ама неми можеше ништо.
    Сега си се избањав па планирам да си уживам во некоја мантра кој сака да ми се придружи нека се пријави :) . Од утре не планирам веке да сум паничарка :o :) тоа е новата информација. Знае ли некоја од вас што е тоа АД ? Читам на повеке места а појма немам што е тоа а треба да е некој лек .
    Ве сакам
    и повторно ке кажам ако сака некој да ми се придружи во мантрање :D нека каже бидејки ми е незгодно да објавувам се што слушам да не ви станам пре досадна :tmi: :D
    мвввввввввввввввввввваааааааааааа

10. ferhunde9

ferhunde9 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2011
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    38
    adela тоа е скратеница за сите антидепресиви :) не е никаков лек ;)

11. A.d.e.l.a

A.d.e.l.a Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    98
    hahahaha ти благодарам мила за објаснувањето барем нема да се изрезилам некаде . Стварно ни најмалку не ми текнуваше што може да биде тоа хахаахаха како и да е веќе се устрамив

12. ferhunde9

ferhunde9 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2011
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    38
    *adela какво срамење мила ;) па и јас не знаев на почеток али пошто многу време сум по форумиве укапирав дека тоа е ТОА .....уживај срцка :* Ти како си ми денеска да не кажам оваа рано утро? :)

На A.d.e.l.a му/ѝ се допаѓа ова.
  13. anuskaNESTLE

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.104
    Еве ме и мене, бравос Адела е така, и јас реков веќе нема простор за паники во мојот живот. Инаку да ви кажам нели бев на роденден во друг град, и така ме фати едно време криза, испаднав до надвор малку, на воздух, па се напив чаша ладна вода, и одма си замезив пилешки прсти мммммм мераци, муабче и се беше ок, и еве сега си дојдив супер сум, ќе си пуштам некој филм пред спиење и така. Апче не, значи добро е, демитрин се немам со денови напиено..
    Хелексот го оставив, после 3 месеци терапија ми заврши... па да видиме како ќе ми биде без апчииња :) Мораме да се бориме, не ни останува ништо друго.
    Добра ноќ храбри девојки :*

На Azzura и dunja им се допаѓа ова.
  14. A.d.e.l.a

A.d.e.l.a Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    98
    Добра сум мила и како што веке кажав решив :D од утре да заборавам на паниките па ке ве известувам хахахаха . Последниот паничен напад ми беше во 20 и 30 отприлика :^) баш во моментот кога требаше да уживам во сладоледот дечко ми што ми го купи хахахахаха
    Ти како ми си ?

15. A.d.e.l.a

A.d.e.l.a Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    98
    Анушка срцка браво така треба
    јас сепак фукнав :D :D едно апче пред 2 часа ( б6 ) не е фер да ги оставам кога пред 3 дена си ги купив преснички
    Сега една мантричка ке си пуштам и право во кревет

16. anuskaNESTLE

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.104
    Ако бе мила Адела, б6 си се витаминчиња златни, не се седативи :) :) Јас имам една другарка, што не пие ништо друго освен б6, студира во Словенија, и замисли таа лудача, еднаш паника многу ја фатило и се напила 7 б6 едно по друго, и и се слошило и ги повратила после само, инаку б6 јас си пиев едно дневно 2 месеци и супер ми беше само шо многу апетитот ми го зголемуваа, тоа е лошото :D
    Да, и јас ги слушам мантричките, и многу ми се свиѓаат, многу, наместо филм тоа си пуштив баш ти видов имаш постирано и си уживам :) Гушки

17. A.d.e.l.a

A.d.e.l.a Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    98
    http://youtu.be/Qy40XasSjmQ ovaa vi e za dobra nok mili moi
    ovaa kako sto znaete mi e omilena razlikata e samo vo slikickite
    mwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

На Monk му/ѝ се допаѓа ова.
  18. ferhunde9

ferhunde9 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2011
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    38
    *adela добро сум еве читкам нешто и случам музика :lol: сум била и подобро али тоа што е :( ете сега ми направи лиги за сладолед ептен сум стрвна ај кеиздржамнекако до утре :o:
    *anuskaNESTLE браво срцка ете гледаш дека си појака од тој паничен напад само така излегувај уживај дружи се со луге што се позитивни смеј се повеке насмевката чини чуда верувај :*

Ве гушкам нај нааајјјмногу :hug: :hug: :hug:

19. Monk

Monk Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    3
    да се пофалам и ја денов фино го поминав
    ќе го занемарам нападот пред саат време и пецкањето на срцето :)
    (али ваљда дека претерав со цигари..)
    како и да е, едно диазепамче и чајче од мајчина д. супер ми дојдоа
    плус линковите на A.d.e.l.a се увек добредојдени за пред спиење..

Добра Ноќ пријателчиња ;)

20. A.d.e.l.a

A.d.e.l.a Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    98
    :sweat: како ми почна првиот ден од непаничниот живот :worried:
    додуша несум ептен за никаде ама морав б6 да се напијам :worried:
    ај ке бидам ок па неможе наеднаш се да биде перфектно така си велам