Ima nekoja trudnica so anks da kaze kako pominuva, planiram voidnina normalno da zabremenam ama neznam so sostojbava kako ke bide
Здраво дечки,дали има некој со ваков симптом како мене наеднаш како да губам воздух исрцето почнува брзо да ми чука незнам како да обкаснам како да ме издишува нешто...???
Ми доаѓа од сопствената кожа да излезам со овие присилни мисли...Како е можно такви работи страшни да ми минуваат низ глава??? Се осеќам како да ќе изгубам контрола ужас... какво чудо е ова... не ми се живее веќе го молам господ да ме земе немам сила веќе да се борам со овие мисли ... страв ми е и од самата помисла на нив
Времето е депресивно тмурно и без воздух.. Вчера мене ми беше така па ми беше страв во лифт да се качам и до 5ти по скали трчев срцето ќе ми излезеше од паника незнаев што да направам. Пиј си б6 2пати во денот немој такви мисли се е период и се е миновно. Биди силна. Позз
Мислам не ти е страшно, момент на паника , притисок од желудник. Јас го имав порано ова, бев на кардиолог ми најдоа пролапс на митрална валвула( поедноставно капачето што отвара и затвара по јако го прави тоа) и може да даде таков резултат. Бедоксин пиј си еден период, вози точак и пешачи во природа
Исто. Наспана не наспана исто ми се фаќа. Тежи, трпне аман веќе. И реков на матичната да ја снимам главата неможам веќе вика ништо не ми било. Ќе ми помине, мињлам дека не е нормално веќе пола година скоро секој ден мене глава ме боли. На каква перница спиете ? Препорачајте некоја добра јас или обична или дормео и пак ме боли глава. Инаку гледам нови другарчиња овде оф бее .. Почнав да ја избегнувам максимално темава зошто почнав и јас симптоми од овде да си наметнувам .. Проклето нека е ..
fala ti naodgovorot bi sakal da se slusneme da si pozboruvame i jas bev na odmor i zamisli abe tamo nistoo ne mibese bev super samo sto se vrativ pak me fati se cudam i pocnav so terapija i sega se boram kazi nekeko da se slusneme mnogu bi mi znacel razgovor nikoj ne me razbira a samo jas znam kako mi e
mene mi pokaci na 30 ml nautro i diazapam i navecer diazapan od 5 za spienje pocnav so cetvrtina 7 dena pa polovina 7 dena pa celo 7 dena i sega pijam edno ipol so kombinacija na dijazepam osecam nekoi denovi mi se super ama nekoi mi se taka bezveza dali i tebe ti bese taka
Знам дека пиша дека си одлична со здравјето, но мислам дека не би било на одмет да си провериш конкретни работи (ако немаш проверно) како хормони, железо во крвта. Размисли дали можеби храна која содржи глутен или лактоза има конекција со симптомите. Мислам дека има некои тестови за тоа ама можеш да се тестираш и дома, отстрани некое време глутен или лактоза и види како се чуствуваш. Ако се тоа е во ред... тогаш ќе ставиш име на твојата состојба- анксиозност. Ќе почнеш да се едуцираш што е тоа, ќе научиш што ги буди тие симптоми и како да ги надминуваш. Еден вид ментална терапија. Барем јас сум за таков начин на надминување анксиозност.... сметам дека секој човек е доволно моќен сам ментално да си помогне. Апчиња се лесна варијанта, брзо и кратко решение. Ако сакаш да разговараш за минатото и као сметаш дека тоа е поврзано со сегашната состојба слободно пиши ми во лична порака, бидејки мојата анксиозност беше исто плод од лошо детство. Можеме да си помогнеме
Decki vo posledno vreme mnogu mi trne levata strana na glavata i napred liceto i kako otecena ja cuvstvuvam a ne e otecena... pijam diasepam od 2 ama nekogas se smiruva nekogash ne... ima li nekoj kako mene ili samo mene mi se slucuva ova...
Луѓе што да правам од прееска мн тахикардија имам,многу ми е страв почна и топла пот да ме облива мн испаничувам да не ми се случи нешто ((
Ne se plasi,i ne misli na negativni raboti,najdi si vo momentot nekoja zanimacija da ti gi otrgne mislite! Disi dlaboko i vikaj si deka ke pomine deka nisto loso nema da ti se sluci!
Не помагаат психијатри многу многу освен што те трујат со апчиња и трошиш мн пари за џабе ...би ти препорачала ако можеш да му ја дувнеш негде во природа море планина или обично зеленило сама или во добро друштво да видиш како ќе ти се исклучи мозокот после тоа освен на убиавините на природата на ништо др нема да мислиш ...лек за анкциозноста е природата
За првото се согласувам, ама за второто неможе анксот да ти помине од зеленило и природа. Може да ама моментално.
ова го кажувам од искуство патев една година од тоа отидов 7 дена на одмор на море толку мн го исклучив мозокот што сега нит ме мачат напади нит несоници нит ништо ...оффлине сум еве веќе 2 месеца сум ваква а поминувам низ стресни периоди како пр земјотресов и друго работи кои порано би ме довеле на раб на лудило сега мн смирено ги прифаќам работите ..нз може на друг ова нема да му заврши работа ама јас после толкава мака со таа анкциозност конечно го најдов крајоот сега сум релакс и сакам и на другите да им помине зошто кој не поминал низ тоа не знае колку тешка ете болест да ја наречам може да биде