Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. theunforgiven

theunforgiven Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2012
    Пораки:
    1.838
    Допаѓања:
    3.187
    ПРОСТОР за паника НЕМА! Длаи ви е јасно? На сите треба да ни е јасно дека простор за паника НЕ-МА! :) Опуштете се. Не паничете ако ви затропа срце, ако снемате воздух...Тоа е психа, не е вистина. На крајот на краиштата, под хитно на лекар, на општ лекар - не си играјте со притисок, срце, главоболки , ако тоа е често и немојте одма на своја рака да си дијагностицирате анксиозност или што и да е .. Ниту пак да си правите профили на форум само за да прашате има ли простор за паника. Од форуми не се излечил никој, само мислење можеш да чуеш од искуство, но секој си има свое.

На крај, додека сам на себе не си помогнеш - нема да ти помогне никој. Дали цртање, пеење, пешачење, вежбање, танцување... Што и да е, само да е на природна база. Се ќе биде океј! Без паника, calm down.

На natemila, GirlLove и Sofceto им се допаѓа ова.
  2. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.193
    Допаѓања:
    16.442
    Што е она кога ќе излезите како да ве турка нешто и слабост чувствувате?
    Дали може да се пие валеријана микс во комбинација со б комплекс и б6?
    Сабалје се напив еден дијазепам бај д веј

На Nalayan му/ѝ се допаѓа ова.
  3. mari4yi

mari4yi Активен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2016
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    6
    Ме интересира дали некој од вас пие чај валеријана микс.И дали е штетен?

На theunforgiven му/ѝ се допаѓа ова.
  4. TRANSPORTER086

TRANSPORTER086 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2016
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    138
    За првото прашање да не ти паѓа притисокот, мене некогаш ми се случува кога ќе излезам најчесто навечер и притисокот ми паѓа, немам сила очи ми се затвораат, како малаксаност, или ако тресе анкс и те фаќаат паники тоа го изморува организмот и затоа чувствуваш слабост. За второто може да се пие валеријана микс со б6 и бкомпл. но гледај да има временска разлика од барем 1 час. Незнам дали може да се пие со дијазепам како и со други антидепресиви. Тоа најдобро со стручно лице или матичната да ја прашаш. Јас кога бев на псих. ми пиша а.д. и ми рече да прекинам со валеријана микс зашто нели во тој микс има и кантарион мислам па според нејзе не одговарало со некои а.д. али ја воопшто не почнав да ја пијам терапијата едноставно одбив да послушам и си продолжив да пијам вал. микс, исто имаш и таблети со екстракт од валеријана.

5. TRANSPORTER086

TRANSPORTER086 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2016
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    138
    Јас пијам валер. микс, и не е штетен воопшто, зашто би бил, колку што знам на природна база е. Единствено јас колку што сум информиран не треба да се претера количински, односно не го пиј секој ден на пр. пиј го 3,4 дена па направи пауза 2, и послем конзумирање на вал. микс не се препорачува возење автомобил како и управување со машини/уреди, а според мене лично ниту возење велосипед со оглед на тоа и каква е сообраќајната култура кај нас.

6. theunforgiven

theunforgiven Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2012
    Пораки:
    1.838
    Допаѓања:
    3.187

Ниииишто не штети. Слободно пиј.

На natemila му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Pozitiven

Pozitiven Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2012
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    80
    Pozdrav :)

На natemila и LUCI 99 им се допаѓа ова.
  8. perla24

perla24 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2015
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    191
    Mene mi e 55 vo miruvanje,najcesto

9. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.193
    Допаѓања:
    16.442
    Дали измешаните мисли се анкс? се чувтвувам како да не знам накај терам,збунета сум.

На LUCI 99 и babygirl15 им се допаѓа ова.
  10. Matea94

Matea94 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2014
    Пораки:
    587
    Допаѓања:
    452
    Да... исто и мене ми е така зашематена изгубена без концентрација....

11. Pozitiven

Pozitiven Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2012
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    80
    еве веќе има еден месец има од кога почнав со терапијата ми препишаа лорсилан и есциталопрам. лорсиланот денес го откажувам т.е пијам пола апче вечерва.Се е во ред на моменти имам силно чуство на топлина во стомакот и градите но за некоја минута поминува.Мојот "проблем" e тоа што во последно кога се дружам се осеќам многу среќен и баш тоа чуство на среќа кога ќе го забележам го стопирам со некој страв дека не е добро да сум толку среќен т.е ме плаши тоа како да ќе полудам незнам дали тоа е знак на делувањето на апчината или пак е трик на анксиозност која си игра со мојот ум за да се осеќам лошо.

На LUCI 99 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.093
    Допаѓања:
    14.897
    Mi se ima slucuvano I mene, ke se osetam malku posrekno i vednas pomisluvam deka ako sum srekjna pak ke mi se sluci nesto. Pretpostavuvam deka e anksioznost toa

На Pozitiven му/ѝ се допаѓа ова.
  13. SAMIRA

SAMIRA Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    251
    Да и ја мислам психолог или психотерапевт,ама кај нас има ли некои добри ,пошо реално психијатрите многу не се трудат да слушаат одма на лекарства,и што ако не сакаме да пиеме,ај чао ќе ти кажат,иако мислам преку разговор многу се помага ама сепак некој добар ако има посочете,а за Милка имам гледано и на тв,малку чудно зборува жената ,малку нејасно барем од тв што гледав една емисија,е сеа имам слушнато да е добра како за кого од неколку луѓе не би земала здраво за готово,ама 1000 ден и е сеанса за тоа и на нет си пишува убаво,е сега ако ви се плаќа толку идете,како станаа работите во нашава земја идење на психолог луксуз да ни биде.

14. SAMIRA

SAMIRA Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    251
    Точно да со исполнетост на денот,физичка активност лошите мисли се сведуваат на помалце,ама зависи понекогаш и не е така,еве имам приметено ќе излезеш надвор,ќе се замориш што се вика мртов уморен и после 1/2 саати се будиш,продолжуваш иако тешко и пак се повторува,значи некои мисли тешко идат,дали депресија, анксиозност или нешто друго, како да се надмине оваа состојба,и не ми случува само еднаш повеќе пати.

15. SAMIRA

SAMIRA Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    251
    Може валеријана ти е на природна база,б6,б комлекс витамини,добра комбинација е ,ја порано валеријана пиев,навечер ме заспиваше,незнам зошто прекинав ,а башка доста опушта,ја го пиев во таблетки,мислам поголем е ефектот него како чај да се пие.

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  16. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
    @SAMIRA JAS si najdeh eden psiholog tuka vo mojot grad ke odam kaj nea ..Mnpgu ja falat i se zadovolni pa ke vidam kaj mene kak ke deluva :)

17. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.193
    Допаѓања:
    16.442
    Дали можи од киселини во желудникот да се добие чир?
    ЈАс ги имам постојано.Пијам сода бикарбона и јадам бадеми.
    Дали можи хелекс да се пие со Б6,Б комплекс со фолна киселина и магнезиум од 300 гр?

18. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Еми дали како комбинација може да се чувствува преголема уморност и заспаност. Буквално по цел ден ми се спие, а тек втор ден ми е како ги земам..

19. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.093
    Допаѓања:
    14.897
    Јас кога почнав со Хелексот не можев да престанам да се прозевам по цел ден...ама така само 3-4 дена

На kjukli му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.093
    Допаѓања:
    14.897
    Со б6 може :)