1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. emi_810

emi_810 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    40
    Ako si na pocetok so zemanje na terapijata normalno e custvo na pospanost,zasemetenost kaj mnogu luge na pocetok e taka da ne recam kaj site no minuva za edna nedela toa,zatoa heleksot go zemaj poveke navecer,inaku i jad bev ista takva i koga ja zgolemiv dozata na a.d. isto taka tri cetiri dena bev pospana celo vreme,no ne se plasi od niv e.... irganizmot bara prilagoduvanje,pocnuva da se smiruva i zatoa pajga pritisokot od toa ni se spie.

На kjukli му/ѝ се допаѓа ова.
  2. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.193
    Допаѓања:
    16.441
    Последната посета на психијатарот ми беше пред 5 години и крајно беше пишано да пијам Хелекс од 0,25 по потреба.Вечерва се напив,баш сега.Што можи да ми се случи,оти пред да се напијам бев ко задумана монгу.А се имам напијано Ц витамин сабалје,б6 и попладнево Б комплекс со фолна киселина.Имам киселини постојано во желудников и неубо спијам.Дали треба да јадам пред да се напијам Хелекс?

3. emi_810

emi_810 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    40
    Анксиозните се чувствителни,анксиозните се интелигентни,скоро никој не ги разбира затоа еден на друг си се психолзи можат еден на друг да си помогнат само.Тоа е предноста на форумов можеби вака зборувам оти не бев задоволна од мојот психолог но овде најдов прекрасни совети,утеха дека не сум сама во ова и волја за борба.И започнав. Сега полека надминувам грда состојба која ме направи посилна,борбена,присебна и одмерена особа.Како да се будам од некој сон,не ми се верува кои се симптоми сум ги преживеала,како ли издржав,како ли поминав низ сето тоа.Страшна состојба,нереален страв,целосна блокада носамо состојба . Анксот не е растројство,не е психоза,тоа е минлива состојба ве уверувам ке ја надминете и вие имајте доверба во себе,правете работи што одговараат на вашиот карактер а не се што ке чуете и прочитате.Јас 90посто од работите што ме советуваа не ги правев-неможев.Несакав да се дружам ,да излегувам,да спортувам едноставно се исполнував со работи кои јас ги сакав и тоа е мој начин за исполнуванје на времето оти мора да го исполниш.Сам значи бараш начин на борба битно почнуваш мора кругот да го растуриш и тргнуваш напред .Тешка борба е тоа но на крај победуваш знај го тоа и затоа самодовербата се враќа,волјата за живот се враќа,се доаѓа на свое место.Се тече,се се менува во природата,и ние сме дел од неа..... се поминува...живејте го животот радувјте му се нема реприза на ништо што сме го проживеале до претходниот момент. Ве поздравувам.

На TRANSPORTER086 и SAMIRA им се допаѓа ова.
  4. SAMIRA

SAMIRA Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    251
    Самата анксиозност ти прави киселини,мене не ми прави баш киселини,ама болки,и повеќе пати дека скокам оброци,така да најбоље ќе ти биде да ги испеш хелексот после јадење,да не ти го нагризува желудникот.

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  5. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    967
    Допаѓања:
    3.015
    Lele kako mozese ostoto mi se slucivase i mene pocnav mnogu srekna da bidam koga se druzam edvaj cekav sa otidam nekade so drustvo da pravam muabet pa makar I togas da se zapoznaev mnogu cudno mi bese da se osekam tolku srekna pa gi namaliv I jas Ad neznam ednas si pomisliv lugeto bez anksioznost zarem olku se arekni

На Pozitiven му/ѝ се допаѓа ова.
  6. theunforgiven

theunforgiven Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2012
    Пораки:
    1.838
    Допаѓања:
    3.187
    Може ли притисокот да се покачува од анкс?

7. emi_810

emi_810 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    40
    да,во моментите на паника секогаш е висок притисокот,а може да се каже и во цела оваа состојба тој варира но кога ке се смириш и тој се стабилизира

На theunforgiven му/ѝ се допаѓа ова.
  8. theunforgiven

Се зачлени на:
    27 декември 2012
    Пораки:
    1.838
    Допаѓања:
    3.187

Хм, хм, хм... Мене неколку месеци константно ми е покачен и мислам дека дури и не варира, освен можеби ептен пред спиење некогаш... И сега ќе почнам со испитувања, ама моментално кога ја видов темава си помислив да не е на психичка база... Тоа некако најлогично за мојот случај ми доаѓа, не осеќам некои симптоми ...

9. emi_810

emi_810 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    40
    Отиди си на лекар направи си крвна слика ,екг на срце, и сигурно ке ти дадат некој совет а и ти да си бидеш на мира,а ако немаш симптоми тогаш не се раноти за анкс. Кај оваа состојба се страшни симптомите уствари така изгледаат,а се доага од нашата психа телото почнува да реаѓира,да се брани......тахикардии,стравови,несоници,безвољност ,вртоглавица,повлеченост...и.т.н.

10. theunforgiven

Се зачлени на:
    27 декември 2012
    Пораки:
    1.838
    Допаѓања:
    3.187

Јас сам си имам дијагностицирано анксиозност... Порано се гушев , како да имав грутка во грлото. Ми помина. Несоница имам често. Тахикардија понекогаш, но не би рекол ретко. Безволност мноогу често. Вртоглавица ретко, ама сепак постои понекогаш. Повлеченост - да. Страв. Паника.

11. emi_810

emi_810 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    40
    Хаха ха.... да те разбирам и јас сама си дијагностицирав и бев во право а се маткав по доктори секојдневно ниту еднаш кај матичната не ми споменаа за анксиозност како е можно да не препознаат таква состојба а сите симптоми укажуваат на тоа,сама открив и сама појдов на психиатар-кај моја пријателка и од тогаш кај матичен не сум се појавила ,антидепресивите ми помогнаа да се извлечам некако од ова каша,бавно поминува но не чекај многу оди на време,јас две години се прашував што ми е .

На SAMIRA, Anie93 и theunforgiven им се допаѓа ова.
  12. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.092
    Допаѓања:
    14.892
    Moze da go preporacas tvojot psihijatar?

13. emi_810

emi_810 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    40
    Да ,секако но не разбирам зошто кога пишав дека не сум задоволна од него и ако сме блиски пријатели,целиот мој успех си го птепишувам себе си:)

14. emi_810

emi_810 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    40
    инаку немаа проблем ке ти кажам кај кој бев не кријам таман работа ке пидам у л.п.

15. Pozitiven

Pozitiven Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2012
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    80
    Некој искуство со одвикнување од лорсилан? пиев само неколку недели а уште после првиот ден ми е многу тешко,стравови, негативни црни мисли физички симптопи се ме нападна..

16. bijonse

bijonse Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2016
    Пораки:
    681
    Допаѓања:
    1.265
    ...никот твој ,,позитивен,, тоа треба да бидеш , ти си личност ти сам влегуваш во ,,лошиот свет,, ТИ самиот треба да излезеш од него , не напиша која возраст си и што се случи со тебе да земаш ,,лорсилан,, за да го решиме проблемот треба да знаеме ОД ШТО Е ПРОБЛЕМОТ , сите лекови што делуваат на психата на човекот ако не се соодветни и само во даден момент консумирани тогаш личноста се сменува и не е таа иста која треба да биде иако нема да ги има симптомите за што ги пие и лековите ... ајде да видиме од каде тие црни мисли ? што се случува ? ... инаку еден совет , одвикување од нешто било да е храна , лек , пушење, коцка , особата мора да биде многу психолошки силна (што ретко се случува затоа ги има и проблемите нели ?) ... но , постои многу интересен начин на одвикување со ОДЛОЖУВАЊЕ и со одземање на вниманието , интересно и има логика и објаснување , јас лично го применив во одложување на цигарите до крајно непушење многу лесно и едноставно ... тајната е во лажењето на мозокот ;)

На Pozitiven му/ѝ се допаѓа ова.
  17. bijonse

bijonse Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2016
    Пораки:
    681
    Допаѓања:
    1.265
    ..оф мори мајко , анксиозност е состојба на страв , стрес напнатост па нормално да све во тебе е тогаш на точка на узбуна , но има една разлика од класичниот страв ...стравот кај ова состојба често пати не е оправдан и е од субјективна причина и што е најлошо може да трае со години ако самиот не знаеш да го контролираш или да ја најдеш причината зошто дојде до ваква ситуација па да делуваш на неа... а за лекови ? хм , дискутабилно секој човек е свој микросвет , а лекот е еден теркот кај некој може иде ама најчесто не се вклопува , ова тема е една од најтешките во сеансите на лекување за кое треба воља и трпение и некој да те насочи и ,,извади ,, од тоа...;(

18. stelaohrid

stelaohrid Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    232
    jas gi pijam skoro dve godini i mozam da kazam deka od niv se osekjam najdobro

19. Pozitiven

Pozitiven Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2012
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    80
    Po kolku mg piesh na den? Dali si probala da gi otkazhesh ili da gi namalis?

20. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    967
    Допаѓања:
    3.015
    Za nikade sum, se ezam vo kozata tesko mi e vo dusata a primetiv deka seto ova go dobiv od losa misla koja mi pomina vo glavata