Аномалија на матка (Duplex uterus)

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од ada21, 4 септември 2011.

1. Inas&

Inas& Активен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    35
    Јас точно пред година ипол имав спонтан во 10 недела,мојот матичен гинеколог Боро Парталовски некаде во 6 недела од бременоста ми кажа дека имам мала преграда што не би требало да прави проблем ама ете најверојатно направила,после спонтаниот отидов на консултација кај д.р Димитров во ремедика и рече дека 40/50 % девојки со овој проблем мала преграда дека не би се оперирале али што е до него он би ја отстранил,така да се мислам незнам што да правам :( чудно ми е што толку год. одам редовнона гинеколог никогаш не ја видел тику баш во бременост,дали таа аномалија е вродена или отпосле може да се појави?

2. Inas&

Inas& Активен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    35
    Јас точно пред година ипол имав спонтан во 10 недела,мојот матичен гинеколог Боро Парталовски некаде во 6 недела од бременоста ми кажа дека имам мала преграда што не би требало да прави проблем ама ете најверојатно направила,после спонтаниот отидов на консултација кај д.р Димитров во ремедика и рече дека 40/50 % девојки со овој проблем мала преграда дека не би се оперирале али што е до него он би ја отстранил,така да се мислам незнам што да правам :( чудно ми е што толку год. одам редовнона гинеколог никогаш не ја видел тику баш во бременост,дали таа аномалија е вродена или отпосле може да се појави?

3. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    И јас би те советувала да ја отстраниш, за жал ако веќе направила проблем голема е веројатноста тоа пак да се повтори.
    Вродена е аномалијата.

На Inas& му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Bellucci*

Bellucci* Активен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2017
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    171
    Колку кошта процедурата за отстранување на преградата, колку трае и дали е болна?

5. monka_bonbonka

monka_bonbonka Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.014
    При правење ХСГ проодност на канали откриен ми е МАЛ СУБСЕПТУМ значи мала преграда. Докторот ме советуваше да не ја отстранувам бидејќи толку била неприметна што изгледало како таква да е формата на матката. Мојата преграда не е на средина ниту во роговите на матката, туку во горниот проширен дел е малце потспуштена.Доктоорот не би ризикувал да ја отстванува бидејќи сеуште не сум родила.Незнам што е паметно навистина. Дали има некоја од вас со ваков мал субсептум која забременила и искуства?

6. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.965
    Допаѓања:
    13.682
    Јас имам мал субсептум. Имав две неуспешни бремености, едната во петта недела, ама докторот ми рече дека не е е поради преградата, а другата во 13 недела плодот имаше аномалија. Третиот пат успешно истерана бременост и си родив.

На monka_bonbonka и irenna им се допаѓа ова.
  7. monka_bonbonka

monka_bonbonka Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.014
    Кога ќе слушнам вака убави вести пресреќна сум.

8. S.12.G

S.12.G Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2019
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    177
    I dali ja ostrani pregradata.?poz