dali nekoj znae za fobiite?jas ne mozam da patuvam so avtobus i koga ke se doblizam do nego nozete mi se kinat.......nikogas ne sum imala takov problem do 2005god.............
Помини го со златен прстен нежно, можно е да е од уроци, ако ти се појави сина линија значи од уроци е.
Здраво, дали има некои антидепресиви од аптека, некои лекови што го подобруваат расположението без рецепт што ги даваат?
Асентра јас имам пиено пред 5 години. За цената најискрено не ми текнува, а може сега и да се поскапени/намалени. Мене лично не ми помогнаа но не значи дека и кај тебе ќе биде така. Ама сепак не ти препорачувам да си земаш лекови на своја рака без да се консултираш со доктор.
Никако не смееш да пиеш антидепресив на својс рака. Сум пиелс асентра 8 години и со сигурност знам без доза од лекар дадена не се пијат. Ќе нсправиш голема беља. Закажи си кај психијатар преглед.
Кажи ми, кај тебе помогнаа ли? Кај мене не. Планирам да одам сега повторно да на психијатар, но прво да најдам некој добар. Ако знаеш да ми препорачаш. Повторно ќе ми препише антидепресиви, но што да правиме кога мора?
8 години кај мене многу помогна.. Премногу.. Само ти треба добар психијатар кој ќе знае која е дозата потребна за тебе за да делува. Има многу голема разлика од психијатар до психијатар.
Јас немам одено никогаш на психијатар , и незнам ни кој е добар навистина за да појдам таму..и зато решив да пробам да си го подобрам расположението некако оти готово се затворив дома, ништо не ми се прави, секакви негативни мисли ми идат..ама јас се си мислам дека не ја даваат асентрата без рецепт или незнам некој други андидепресиви што се ефикасни и затоа си реков да прашам тука некој дали знае за сигурно за да знам да одам да си земам без рецепт.
А ти кај кој психијатар одиш/одеше ако не е тајна? И ако можеш да ми кажеш какви позитивни промени кај тебе има?
Можеш само да си ја вложиш состојбата. Од кај знаеш кои лекови, која доза, и дали воопшто ти требаат?
Ми требаат, оти се затворив целосно дома, не излегувам ни до продавница, не ми се оди никаде, се чуствувам омалаксано, нерасположено, без желба за живот...
Појди на психијатар таму ќе ти помогнат, не земај на своја рака. Можеш само бедоксин да пиеш да ти се смири малку телото и да можеш да спиеш ама не земај нешто појако. Затоа постојат психијатри. Нема ништо срамно. Прочитав си пишала дека одиш на факултет па значи полнолетна си и можеш да одиш сама...за твое добро појди со време, не чекај веќе.
јас ги пиев пред точно 5 год колку помогнаа не знам мислам ич ама со сигурност ти кажувам дека мн поправаат јас од нив се здебелив 20кг и мн теско е да си ја контролирам тежината до ден денес имам слушнато од други личности што ги пиеле на некој и помогнало на некој не но сите едно кажуват со сигурност мн дебелеат....
Мене занфексава (венафлексинот) од 37 mg, ме дигна на нозе за колку толку да можам да си ги завршувам секојдневните обврски. Но, сеуште не сум ,,излечена'' во потполност. Сеуште чувствувам несигурност, можност за паничен напад на отворен простор, блага дереализација и деперсонализација. Но, не се предавам. Одам напред и дишам, еден ден се мора да помине, па така и ова анксиозно - депресивно пореметување..