Na zepirata od 5 mg im e 259 od 10 mg 309 zanfeksata okolku 400 za asentrata ne se sekavam tocno kolku no zavisnost imaat i miligramite.
Имам навистина потреба од земање на некаков вид антидепресив, ама моментално не сум во можност да посетам психијатар. Со оглед на недоволната информираност од оваа тема, би Ве замолила Вие со поголемо искуство и информираност било стручна или општа, да ме информирате која доза би требала да ја земам отприлика од Асентрата. Симптомот е добро познат и најчестиот - Безволие. Безволие веќе подолг период, буквално за се! Депресивни мисли посекако се тука исто како и константно нерасположение проследено со тага. Би рекла дека е период, но ова трае веќе подолг период и секој ден ми е ново измачување. Ќе за замолам да ги тргнеме настрана осодувањата и прашањата е како тоа не можеш да посетиш психијатар, но причините се приватни кои не би ги излагала тука. Ви благодарам!
Ние и да сакаме не можеме да ти помогнеме. Немаме ни основно знаење ни искуство. Можеме само да претпоставуваме. Психијатарот зад него има 6 години учено и години работно искуство. И само тој може да ти помогне.
Добро а освен класичниве антидепресиви, препорачајте ми ве молам некои други медикаменти за подобрување на расположението, навистина не сакам да се трујам со апчиња, но сметам дека овој пат не знам навистина како да си помогнам - трае предолго Се измачувам, па нешто што би ме кренало малку, и ќе ми даде доза волја за да поработам на себеси навистина ќе ми помогне...
Здраво на сите Имам едно прашање ,се надеваам некој ке најди време да ми одговори,се разбира ако знае . Значи вака: ме интересира која е разликата од асентра и луксета ... ако знае некој би му била благодарна да ми појасни ! Инаку пиев асентра скоро година Дена и Тука па Тука беше работава,но Еве неполни 2 месеци пијам луксета .. луге,верувајте се вратив во нормала лека полека но подобро ми е како никогаш до Сега Поздрав и секое добро до сите вас
Zdravo Dali imas Informacija kade e Sega Dr.Petre Risteski bidejki go pobaravme vo Voena Bolnica I ne informiraa deka toj poveke ne raboti tamu.Mnogu ti blagodaram dokolku imas prilika da mi vratis na prasanjeto. Pozdrav
Zdravo, Dali si vo moznost da mi kazes kade mu e ordinacijatana Dr.Risteski bidejki vo Voena Bolnica se javiv I mi rekoa ne raboti tamu poveke.
Ajde be decki ,kazete mislenje za razlika pomegu Asentra i lukseta Zarem tolku nikoj nema d pojasni .... ajde ve molam neka pisi nekoj
Оф досадна сум веке Ве молам Драги форумџики пишав повеке пати ,но одговор никој не даде Затоа искрено Ве молам ,барем најдете малку време за кое ке ви бидам бескрајно благодарна Разлика помегу Асентра и Луксета ? Очајна сум веке со прашањето . Поздрав и секое добро до сите вас Мили мој
Здраво феминки, дали некој што пиел асентра може да ми каже после колку време му дојде подобро? Благодарам
zosto mislis deka si za antidepresivi? mozes da probas so b kompleks 3 pati po 2 , mozes magnezium, valerijana (taa velat pretezno za spienje e),ili dijazepam
Тoa е исти сoстaв сaмo рaзличен прoизвoдител. Сoстoјкaтa е сертaлин, при штo aсентрa ги прoизведувa Кркa oд Слoвенијa, a Луксетa ги прoизведувa Пливa oд Хрвaтскa.